Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam pytanie odnosnie końcówki wydechu,chodzi mi o to że końcówka wydechu jest na samym końcu okopcona czarną sadzą,jest taki 3 cm pasek sadzy,czy to normalne ?
Opublikowano
prawie jak nówka,wiem bo niedawno zaglądałem do środka,a jeszcze zapomniałem dodac że z rury nigdy nie leciał czarny dym,nawet na najwyższych obrotach,wyczytałem że to może byc wina jazdy po mieście,że jakbym pojechal w trase to by tego nie było
Opublikowano

to nie ma reguły, ja miałem okopconą też eu4 2x katy a niekopciło mi nic a nic

a kumpel który miał 320d 2002r miał czystą a jak odjeżdzął z parkingu to parę buchów czarnych szło

inna sprawa że końcówka jest w dół, ja mam teraz końcówkę w tył, podwójną czysty przelot wydech i program to czasem z rana 2 -3 pierwsze dodania gazu coś widzę ale sadzę i tyle a osmolona końcówka jest jak była

sprawdź odmę, podepnij się pod kompa, błędy itd, dobry olej - to nigdy nie zaszkodzi

chyba że po prostu przesadzasz a to co masz jest jak najbardziej normalne :) w dieslu

Opublikowano

również mam diesla i leci dym, można nawet czasami tego nie widzieć. Najlepiej ustaw tył auta w strone jakiejś ściany i go przegazuj, przekonasz się, że dymek poleci i trochę ścianę okopci :) albo niech ktoś przegazuje a ty trzymaj wilgotną szmatkę przy wydechu

znajomy ma passata 2-letniego i również w momencie przegazowania dymek poleci (komp błędów nie pokazuje, mechanik i serwis również żadnych usterek nie wykrył). Diesel to diesel :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
panowie jak ktoś nie ma dymu z diesla to bajeruje :) oczywiście można zatkać tak wydech że nawet czyste spaliny mają problem wylecieć ale normalny zawsze zakopci i nie ma litości jak mu sie wdepnie do oporu. Nowe auta z salonu z czystymi katalizatorami też dymia jak dostaną dobrze po garach :)
szukam