Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Spaliła mi się prawa żarówka mijania, wymieniłem ją ( męczyłem się z pół godziny z tą dziwną zawleczką dociskająca żarówkę )

Odpalam, włączam światła a tu nic dalej nie świeci, sprawdzam bezpieczniki - bezpiecznik nr 11 spalony ( w opisie właśnie coś z prawym światłem ) wymieniam bezpiecznik włączam światła - puff bezpiecznik z dymem i tak 4 bezpieczniki już zjarało :oops:

W czym tkwi problem ? :duh:

Opublikowano

dałem 15A spalił się, dałem 20A spalił się, dałem 30A nagle świeci ..

Dobra ok świeci ale jaka jest tego przyczyna ??

Opublikowano
naprawdę super pomysł :mad2: ... daj ponownie taki jak powinien być i szukaj usterki bo w przeciwnym wypadku narobi boruty w innym miejscu
iZzI
Opublikowano

:(

To gdzie mam szukać tego zwarcia i jak ?

Czy żarówka może powodować zwarcie ?

Przy włożeniu prawidłowego bezpiecznika , jak włączam światła od razu się przepala ..

Może źle podłączyłem żarówkę czy coś, długo się męczyłem z takim dziwnym drucikiem dociskającym żarówkę ( też macie takie coś ?! ) za każdym razem jak nakładałem tą plastikową osłonę do której podłącza się kable ten drucik mi zeskakiwał ...

Opublikowano
do tej pory wszystko było dobrze? co skłoniło cie do wymiany żarówki ? i jaką teraz zakładasz żarówkę ?,ilu watową ,jakąś chińską setkę? wymiana żarówki nie jest trudna ,h1 ma na kołnierzu wycięcie prowadzące jak wszystko założysz dobrze to i "ten drucik" powinieneś założyć bez problemu
iZzI
Opublikowano

Wszytko było dobrze, do momentu gdzie wywalił mi błąd że mam spaloną żarówkę mijania, założyłem żarówkę firmy OSRAM 55W 12V taka jak była. Ta żarówka leżała w schowku z pół roku może się coś z nią stało ??

Aaa i dodam że błąd wyskoczył mi po ostrej jeździe ale nie wiem czy to ma coś do tego ..

Sprawdzałem co się dzieje z żarówką na tym większym bezpieczniku, oprawka żarówki się iskrzy gdy dotyka się z tym metalowym czymś gdzie wkłada się żarówkę

Zgubiłem ten drucik dociskający żarówkę, gdzie można dostać coś takiego albo czym można to zastąpić ??

Opublikowano
Czyli wiesz, gdzie masz zwarcie. Coś źle założyłeś i biegunt Ci się stykają.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
Po dociskałem styki i przedmuchałem kostkę i na razie jest ok bezpiecznik 10A się nie spalił powinien być 7,5A jutro taki włożę i zobaczę czy będzie wszystko ok :cool2: