Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, pojawił się problem z dostępem komfortowym. Szukałem na forum, ale zbyt wiele info na ten temat nie ma. Do rzeczy. Podchodząc od strony pasażera samochód otwiera się, natomiast od strony kierowcy samochód jest zamknięty, trzeba użyć otwierania z pilota. Uruchamianie silnika bez problemów. Znalazłem w jednym temacie, że przyczyną może być wypięta wtyczka przy klamce. Czy po zdemontowaniu tapicerki trzeba też zdejmować tą matę? I czy dostęp do klamki nie jest zbyt trudny? A może przyczyną jest coś innego? Pytam, bo nie chcę, żeby się okazało, że niepotrzebny był demontaż boczka. Może ktoś miał podobny problem... Dzięki za wszelkie porady, pozdrawiam.
Opublikowano
Jeśli masz fejsa lub znajomy to zacznij od podpięcia pod komputer w celu sprawdzenia błędów w module komfortu. Być może jeśli jest przerwa w obwodzie to taki komunikat błędu wywali. Żeby dostać się do wtyczki od sensora przy klamce, to z tego co pamiętam wtyczka jest pod tapicerką drzwi ale nie pod matą. Samą klamkę wyjmiesz poprzez wyciągnięcie w pierwszej kolejności wkładki zamka, a następnie musisz dostać się pod matę, gdyż przewody od sensora poprzypinane są spinkami.
Opublikowano
Wyczytałem, że problem może powodować klamka...Tzn. w klamce jest wbudowany jakiś sensor, który odpowiada za zamykanie/otwieranie samochodu? Czy może jest tak, że klamka jest ok, a jej wymiana zbędna i trzeba się doszukiwać dalej?
Opublikowano

Auto było podpięte pod kompa?

W przypadku E9X nauczyłem się, że bez kompa nawet nie ma co zabierać się za wymianę czegokolwiek, bez odpowiedniej diagnostyki.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
ostatnio kilka razy zauwazylem ze pojawiala sie ikona na wyswietlaczu z przekreslonym kluczykiem a z samochodu nie wysiadalem,kluczyk mialem w kieszeni, co moze byc nie tak?