Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
podłużnice występują jako część zamienna?

a taki strzał w miękką sarnę i powierzchowne szkody to nie pudło stalowe w drugie pudło przy dużej prędkości gdzie się podłużnice gną i kielichy.

Oczywiście ze wystepuje i mozna ją kupic w ASO

http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/41_1597-wneka-kolaloze-silnika/i51036/kL/sN/r2010/m04

Element 2 nawet cena nie wyrywa z butów

Opublikowano

Tez nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą histerią ...

Różnica w przypadku e90 polega na tym , że elementów się nie zgrzewa tylko nituje i klei. Większość jest z aluminium więc prostowaniu...nie bardzo.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co ja napisałem? Wymienić na nowe, to jakaś zastrzeżona technologia? Audi od dawna są w aluminium i jakoś nikt problemu nie robi. A ASO ma dostęp do części nowych oryginalnych po kosztach więc tym mniejszy problem..
Opublikowano
Bynajmniej nie chcę tutaj nikogo bronić, ani wybielać, ale...

Nie do końca są tacy "źli". Rozmawiałem ze znajomym, który poważnie się zastanawia nad tym samochodem (choć rozważa jeszcze nowe 328i z wyprzedaży 2012) i ... podczas pierwszej rozmowy telefonicznej otrzymał informacje o wydarzeniu z przeszłości, a potem dosłano mu zdjęcia (te 2 oraz 6-8 innych) jak to BMW wyglądało po wypadku.

Auto podobno cały czas jest na gwarancji producenta oraz ma 2-letnią gwarancję na (jak on to określił) "blacharską".

(aha, według ASO podłużnice nie były ruszone, jak i silnik oraz turbiny)

...czasy kiedy z "bezwypadkowych" aut z ASO Mikołów odpadała szpachla już minęły...jak dołączą do faktury zdjęcia stanu przed naprawą oraz oświadczenie, że naprawiono wg. standardu BMW do można brac ...oczywiście negocjuj cenę...

a konkurencja ASO Mikołow z przyjemnością oceni stan techniczny :lol:

Opublikowano

W e90 z tego co pamiętam aluminiowa jest tylko maska, a reszta normalnie. W e60 aluminiowy jest cały przód po ściane grodziowa.

A jesli chodzi o Audio to np a2 albo nowe a8 jest całe auminiowe