Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witajcie,

Wczoraj odkryłem dość ciekawą funkcję, którą znam z smaochodów VW.

Wysiadając przypadkiem zachaczyłem o dźwignie kierunkowskazów z wyjętym kluczykiem i zapaliły się światła - postojowe i mijania. Po podejściu do tematu na spokojnie okazało się, że swiatła zapalają się na jakieś 30sec. ,czyli podobnie jak funkcja "follow me home" znana mi z VW.

Kolejny to funkcja REST, o której przeczytałem tu na forum, czyli postojowe ogrzewanie samochodu.

Naprawdę nie spodziewałem się takich bajerów w tym samochodzie. Czy oprócz tego są jeszcze jakieś funkcje umilające życie?

P.S. Dodatkowo to co mnie ciekawi to czy w zapalniczce zawsze jest napięcie? Ostatnio zostawiłem ładowarkę wpiętą na noc i rano, ale już po wejściu do samochodu zauważyłem, że dioda na niej świeci. Czy to działa bez przerwy czy wyłącza się po jakimś czasie? Nie chciałbym przypadkiem rozładować sobie aku.

Pozdrawiam!

Opublikowano
Funkcji do zakodowania jest trochę :D Wystarczy NCS. Wejdź w dział zrób to sam i będziesz miał temat. Funkcja follow me home również jest. Ja u siebie zakodowałem, że jak zamykam lub otwieram auto to oprócz mrugania kierunkowskazów towarzyszy krótkie "pik". Drugą opcję którą zakodowałem to panic modus, gdzie przy dłuższym przytrzymaniu guzika od otwierania bagażnika odpala się alarm.
Opublikowano

Witam.

W E39 zapalniczka ma napięcie niezależne od kluczyka w stacyjce czyli jest cały czas. Czasami można się niemile zdziwić (raz na noc zostawiłem podłączony podgrzewacz do butelek dla dziecka na noc). Efekt - rano aku był tak słaby że prawie nie zapaliła :D

Pozdrawiam