Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ma kto z Was doświadczenie z osłonami antyszronowymi na szybę w coupe? Chciałbym sobie kupić, ale o ile w zwykłym aucie nie ma z tym problemu, tak w coupe z powodu braku ramek nie jest już tak prosto bo nie ma jak przytrzasnąć osłony drzwiami. Szukałem na allegro osłony z jakimś innym patentem na mocowanie ale nie udało mi się znaleźć nic ciekawego. Są wprawdzie osłony mocowane na haczyki do kół, ale do moich alumów te raczej nie będzie za co ich złapać...
Opublikowano

na robiłem kiedyś tak jak czasem stało pod chmurką:

kupiłem osłonę na szybę przednią i boczne, zakładałem pod wycieraczki, a boczne pod szybę, czyli musiałem otworzyć drzwi i trochę pokrowca wsunąć do samochodu, rano nigdy nie było problemów z otwarcie autka, dodatkowo klamki też były osłonięte

Opublikowano
Można "przyszczypywać" matę wycieraczkami które zostawiamy wyłączone w kozycji pionowej.
Opublikowano
są też maty na przyssawki: zakłada się je normalnie, po rogach maty są 4 przyssawki gumowe - miałem i polecam, inny model to taki gdzie gumka jest zakładana na lusterka i też są bezproblemowe
Opublikowano

Też przez wiele lat skrobałem. Moja beemka zasadniczo nocuje w garażu, pod chmurką jedynie okazjonalnie na wyjazdach. Przed blokiem parkuję natomiast drugie auto. Osłona antyszronowa ma kilka zalet:

- nie rysujesz szyb skrobaczką (jaka by nie była - każda zostawia ślady)

- nie mam w zwyczaju grzać auta na postoju jak robi to wiele osób niszcząc silnik. Odpalam auto po wyskrobaniu szyb i ruszam po kilkunastu sekundach. Oskrobane szyby po kilkudziesięciu metrach pokrywają się parą, która przymarza - nic nie widać, wycieraczki nie pomagają, puszcza dopiero gdy wnętrze/szyba nieco się rozgrzeje. Więc albo trzeba po chwili stawać skrobać drugi raz albo stać zanim silnik/szyba lekko się nagrzeje. Z tego co zauważyłem w zeszłym roku zasłaniając szybę problem ten nie występuje :)

- o ile dobrze pamiętam pod osłoną nie marzła mi też szyba od środka, a bez niej tak. Niestety mam wilgoć w aucie :/

- myślę że mimo wszystko oszczędza czas

Wady:

- na osłonie zawsze wniesie się trochę wilgoci do wnętrza...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tu przewagę ma najprostsze rozwiązanie i darmowe :8) karton i wycieraczki w pozycji skośnej :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Karton ma jedną podstawową zaletę - nie kusi złodzieja, aczkolwiek w tym pięknym kraju nigdy nic nie wiadomo :-D

Wysłane z mojego LG P990 za pomocą Tapatalka

Opublikowano
Ja mam niestety tylko jeden garaż... Szyby w golfie który stoi przed blokiem przez dwie zimy odkąd kupiłem e46 wyglądają z bliska tak że płakać się chce :? Używałem skrobaczek z mosiężną końcówką i plastikową, wszystkie usuwały szron jednym ruchem, ale każda zostawia rysy.