Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy zauważyliscie ze A2 z Warszawy do Strykowa jednak jest na tej mapie ale w jakies dziwnej postaci?

Tzn na pierwszy rzut oka autostrady tam nie ma i nawigacja nie trasuje po autostradzie. tylko droga krajową.

Ale jak juz sie nią jedzie i jest sie na zoomie <200m to autostrada na mapie jest. Zaznaczona pojedynczą nitką jak jakaś osiedlowa przecinka. Do tego Helena uparcie próbuje cię z tej autostrady zgonić proponujac każdy możliwy najbliższy zjazd. Przy tym bardzo prawidłowo wysysowane są wszystkie zjazdy włącznie z Wistkami które otwarli ze 2 tyg temu.

Może by sie jakos dało ją upgradować do status tej drogi do poprawnej autostrady czy ten stan rzeczy czeka nas przez kolejny rok do nastepnego updatu?

Opublikowano

Ciekawe czy w 2013 wstawili już Marszałkowską, najważniejszą ulicę w centrum Warszawy, bo w 2010 nie raczyli :)

Tzn na mapie jest ale nie da się wprowadzić adresu.

Opublikowano
Ja tam nie mam problemu, u mnie na mapie 2012 nie ma A2 do Łodzi. Nie ma też odcinka A1 Toruń- Grudziądz (oddany w październiku 2011), nie mówiąc już o odcinkach oddawanych później. Generalnie nie ma tragedii, w porównaniu z fabryczną navi w poprzednim aucie. A może to nie wina BMW tylko naszego rządu, który bez opamiętanie oddaje kolejne odcinki. Kto by za tym nadążył...
Opublikowano
To musi być wina firmy,która opracowuje mapy dla BMW. Mam np. nową TT i są wszystkie autostrady wiec to jest wina tego kto dostarcza mapy do BMW niestety :cry2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Weź byle TomToma czy Garmina za 500zl i masz wszystkie drogi, aktualizacje na rok albo 5 lat. Wszystko działa jak trzeba.

Ja rozumiem, że bmw, premium, to kosztuje, ale niech przynajmniej produkt będzie dobry. A obecna sytuacja przypomina sprzedawanie Tico za 200 tys. zł....

Opublikowano

No właśnie :D

Ja i tak zawsze mam np. TT w schowku bo nigdy niewiadomo gdzie mnie ta navi zaprowadzi :mrgreen: albo i nie zaprowadzi :D

Opublikowano
E tam. Mnie na jakieś 50 razy zaprowadziła źle tylko raz. Tzn. miasto i ulica się zgadzały, numer już nie. Trafiła jakiś 1 km od celu :D
Opublikowano

Dokładnie :cool2: Ulicę znajduje ale numer to już :nienie: :nienie:

Sam się dziwiłem szukając w Łodzi jednej instytucji :mad2:

Opublikowano

Ogólnie te updaty to klasyczne dojenie lejenia to raz. A dwa algorytmy wyznaczania trasy to syf*. Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze wszystkie marki maja "jedna bazę" - i to jest prawdopodobnie przyczyna. Jednak gdy wjedzie się do cywilizowanego kraju typu Austria, to nagle wszystko zaczyna się zgadzać co do metra...

*na terenie Polski

Opublikowano
Ciekawe czy w 2013 wstawili już Marszałkowską, najważniejszą ulicę w centrum Warszawy, bo w 2010 nie raczyli :)

Tzn na mapie jest ale nie da się wprowadzić adresu.

Jest u mnie Marszałkowska, tylko jest jakoś dziwnie rozbita na kilkadziesiąt kodów pocztowych i związanych z nimi numerów budynków. Jak się chce wklepać numer budynku, to trzeba znać chyba kod pocztowy, chociaż nie sprawdzałem, czy to będzie w ten sposób działało :duh: Mówię o mapie 2012

Opublikowano
Za 2000km jadę na 1-szy przegląd, więc przy okazji zrobię update map. Zobaczymy czy ulica Marszałkowska bedzie maiła już numery budynków.
"Demokracja: Mówisz co chcesz, robisz co ci każą" - Geoffrey Berry
  • Moderatorzy
Opublikowano
Ogólnie te updaty to klasyczne dojenie lejenia to raz. A dwa algorytmy wyznaczania trasy to syf*. Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze wszystkie marki maja "jedna bazę" - i to jest prawdopodobnie przyczyna. Jednak gdy wjedzie się do cywilizowanego kraju typu Austria, to nagle wszystko zaczyna się zgadzać co do metra...

*na terenie Polski

Mnie zawsze doprowadzi gdzie ja chcę czy to w PL czy gdziekolwiek w EU.

Opublikowano
Owszem, mnie tez prowadzi ostatecznie do celu - kwestia tylko którędy... Te systemy potrafią być naprawdę uparte. No i te aktualizacje.. Co nie zmieni faktu, ze i tak będę używał tego co mam w samochodzie - tyle, ze przed dłuższą trasa, której dobrze nie znam pozostaje studiowanie map google.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Posiadanie nawi nie zwalnia z myślenia :)
Opublikowano
True. Nie narzekam na navi w f11. Mam z 2010 bez update i czy Chorwacja, Niemcy, Wegry, czy Polska to zawsze jest ok. A nie ma to jak fabryczna integracja z autem.

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

Opublikowano

Z myślenia nikt nikogo nie zwalnia, ale dlaczego ta rewelacyjna nawigacja z uporem maniaka prowadza mnie po podrzędnych drogach? Pal licho, jeśli to lato i śniegu brak. Poprzedniej zimy przegoniło mnie po górach w okolicy Jeleniej Góry, bo nawigacja uznała, że gruntowa droga w styczniu jest najlepszym z możliwych rozwiązaniem. Oczywiście na pierwszy rzut oka przejazd wierzchołkiem góry jest szybszy, niż jej objechanie. :duh:

Oczywiście mój wypasiony TT robi podobne numery.

• Moderatorzy
Opublikowano

Dziwne ale ja nie miewam takich problemów.

Sprawdź kryteria trasy.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Czy zauważyliscie ze A2 z Warszawy do Strykowa jednak jest na tej mapie ale w jakies dziwnej postaci?

Tzn na pierwszy rzut oka autostrady tam nie ma i nawigacja nie trasuje po autostradzie. tylko droga krajową.

Ale jak juz sie nią jedzie i jest sie na zoomie <200m to autostrada na mapie jest. Zaznaczona pojedynczą nitką jak jakaś osiedlowa przecinka. Do tego Helena uparcie próbuje cię z tej autostrady zgonić proponujac każdy możliwy najbliższy zjazd. Przy tym bardzo prawidłowo wysysowane są wszystkie zjazdy włącznie z Wistkami które otwarli ze 2 tyg temu.

Może by sie jakos dało ją upgradować do status tej drogi do poprawnej autostrady czy ten stan rzeczy czeka nas przez kolejny rok do nastepnego updatu?

Chetnych na aktualizacje(aby wgrac nowa wersje map na dysk potrzebny jest kod aktywacyjny umozliwiajacy zaladowanie) i inne zapraszam na www.navibmw.pl tel 504 384 405

Problem rozwiazany, wyszla nowa wersja 2013-2, na ktorej odcinek strykow warszawa wyswietla sie normlanie, czyli jest zaznaczony gruba zolta linia

Wersja 2013-2 CIC

http://img268.imageshack.us/img268/3470/2013bmwcic.jpg

A2 Stryków Warszawa, Autostrada Kowal Łódź, Obwodnica Mińska Mazowieckiego

http://img834.imageshack.us/img834/9949/2013cic.jpg

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

http://menupolskie.pl/foto/bmw/baner.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

• Moderatorzy
Opublikowano
Mam ją od dwóch tygodni a wyszła kilka dni wcześniej.
Opublikowano
Powiedzcie jeszcze czy jeśli sciagnie się paczke tych map z netu np. ver. 2013-2 to po update zostaje jezyk PL ? Czy może trzeba sciagac konkretne pliki z jezykiem polskim?
  • Moderatorzy
Opublikowano
Powiedzcie jeszcze czy jeśli sciagnie się paczke tych map z netu np. ver. 2013-2 to po update zostaje jezyk PL ? Czy może trzeba sciagac konkretne pliki z jezykiem polskim?

Mapy nie maja nic wspólnego z językiem nawi :)