Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Posiadam autko juz prawie 3 lata, ale dopiero dzis postanowilem sprawdzic predkosc maksymalna. Nie wiem ile wynosila predzej (przed chipem).

Opony: 205/55/16 (jeszcze letnie)

Skrzynia 5

Auto jest po virusie (niestety nie hamowane)

Na dworze bylo +7 stopni, wiatr slaby

Moj dzisiejszy wynik to tylko 215km/h licznikowy przy 4000obr/min.

Dodam ze do 210 rozpedzailem sie dosc zwawo, droga byla rowna, bez wzniesien. Po dobiciu do 215km/h jechalem jakies 5-6 sekund i wskazowka juz nie drgnela, potem musialem hamowac. Moze gdybym przytrzymal dluzej to by troche wiecej poszla, ale watpie...

W danych katalogowych jest 211km/h, w innych postach wyczytalem ze srednia dla seryjnego 150PS jest w granicach 220km/h(licznikowe). Moj jest po wirusie i po wgraniu czuc ze duzo lepiej ciagnie, tylko dlaczgo taki slaby v-max?

Dodam, ze mam minimalnie nieszczelny IC, opisywalem tu:

viewtopic.php?f=69&t=196875

Czy to moze miec wplyw?

Wyczuwam tez lekka turbo - dziure - moze elektrozawor turbo juz niedomaga? Jak go sprawdzic? (podmiana odpada bo do tego od EGR jest fatalny dostep :mad2: )

Edytowane przez sampras
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Licznikowe - 220, koła 205/55/16, skrzynia 5.

Odnośnie elektrozaworu egr to dopiero za trzecim podejściem uzbierałem wystarczającą ilość cierpliwości i zamieniłem je miejscami :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
ja ma 150 km i ostatnio jechałem 220 kmh i wskazówka staneła i nie chciala dalej iść,jakby jakas blokada była,a skrzynie mam 6 biegowa

No ale wydaje mi sie ze to dobry wynik jak na serie :?:

Licznikowe - 220, koła 205/55/16, skrzynia 5.

Odnośnie elektrozaworu egr to dopiero za trzecim podejściem uzbierałem wystarczającą ilość cierpliwości i zamieniłem je miejscami :8)

A czy po tej podmianie odczules jakas roznice :?:

Opublikowano
moje m47 po programie 220licznikowo a na gps pokazalo 215 :cool2:z tego co pamiętam to obroty były sporo ponad 4tyś :cool2: raz tylko sprawdzałem bo szkoda mi tak piłować ... i tak później miałem wyrzuty sumienia :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A czy po tej podmianie odczules jakas roznice :?:

Nie, więc albo są dobre albo do bani :mrgreen: tak na serio muszą być dobre, bo płynnie przyspiesza i osiągi są katalogowe, v-max powinien być 211 (touring, 5b) a licznik przekłamuje o ok 5%, więc pasuje.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

u mnie przed wymianą wtrysku 215km/h, po wymianie 220-223, po programie 230 km/h, opony 225 45 r17, buda touring

wiem że " nie touringi " mają lepszy vmax chyba o 10 -12 kmh

można jeszcze abstrahować że czym niższy samochód tym lepiej, a jak są relingi na dachu to gorzej :) - coś tam na pewno w tym jest

Opublikowano
u mnie przed wymianą wtrysku 215km/h, po wymianie 220-223, po programie 230 km/h, opony 225 45 r17, buda touring

wiem że " nie touringi " mają lepszy vmax chyba o 10 -12 kmh

można jeszcze abstrahować że czym niższy samochód tym lepiej, a jak są relingi na dachu to gorzej :) - coś tam na pewno w tym jest

No 230km/h z takimi oponmi to ja rozumiem. Akurat relingi mam, ale czy by az tak mnie hamowaly? Zawieszenie seria.

Bledow w INPA nie mam, chyba na wiosne zabiore sie za ten IC, moze sie cos zmieni na +