Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem bmw e36 już z nie ważnym przeglądem technicznym i jest trochę do zrobienia ale już te najważniejsze rzeczy są sprawne.

Stan techniczny, progi skorodowane i podłoga w jednym miejscu. Rzeczy które muszę jeszcze zrobić to podciągnąć linkę ręcznego bo strasznie słaby jest. Nie działają światła cofania. Przejdzie przegląd? Znacie może jakieś zakłady z Krakowa ew. okolic gdzie diagności przymykają oko na takie rzeczy?

Opublikowano
Znacie może jakieś zakłady z Krakowa ew. okolic gdzie diagności przymykają oko na takie rzeczy?

To chyba żart tak ??

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 11 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znacie może jakieś zakłady z Krakowa ew. okolic gdzie diagności przymykają oko na takie rzeczy?

To chyba żart tak ??

Jak na moje oko to te przeglądy to jeden wielki żart. Byłem kiedyś ze znajomym co konkretne padło miał do przepchnięcia. Pojechałem jako wsparcie moralne w razie niepowodzenia, a przy okazji, żeby się pośmiać. W jendej stacji pogonili, ale w drugiej już mi do śmiechu nie było, jak się okazało, że samochód ma tylko w miarę równo i mocno hamować, mieć oświetlenie, klakson i nie mieć świecących kontrolek na blacie (skasowane na podjeździe na stację). Test zawieszenia niby są, ale nawet z ulanym pognitym amorem pokazuje 70% sprawności, a testu spalin jeszcze nie widziałem, żeby komukolwiek zrobili. W tym przypaku przepuścili furę, dla której jazda na prostej to było wyzwanie, pognita podłoga, progi, uwalone poduszki i zbieżność nie do ustawienia, terkoczące przeguby, niebieski dym z rury i przepał 1L/1000km, a co felga to inna opona.

Po tym doświadczniu przestałem się dziwić skąd tyle padła na polskich drogach...

:duh: