Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie bo kiedys posiadalem BMW e46 330d przed liftem i teraz mam inna juz po lifcie i chcialem sie zapytac czy to normalne ze tak slabo swiatla swieca (orginalne) mimo ze probowalem ustawiac to troche polepszylo sie ale i tak strasznie krotko swieca i to w tamtej i tej BMW. Pozdrawiam :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Klosze nie są zmatowiałe?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

bedzie jeszcze gorzej jak kupisz takie lampy. Jakie masz lampy ? soczewki czy zwykłe ?

jak zwykłe to wygrzebuj odbłyśniki, można je zregenerować (napylić nową warstwę odbłyskową) do tego kupisz nowe klosze ponieważ są one plastikowe i z czasem robią sie mało przejrzyste (można polerować ale niewiele to daje), potem założysz dobre żarówki a nie jakiś marketowy chłam super xenon ultra hiper mega white plus 10000%. Normalne założysz żarówki osrama albo philipsa i ustawisz poprawnie światła na stacji diagnostycznej i twoje światła będa już dobrze świecić.

szukam
Opublikowano
bedzie jeszcze gorzej jak kupisz takie lampy. Jakie masz lampy ? soczewki czy zwykłe ?

jak zwykłe to wygrzebuj odbłyśniki, można je zregenerować (napylić nową warstwę odbłyskową) do tego kupisz nowe klosze ponieważ są one plastikowe i z czasem robią sie mało przejrzyste (można polerować ale niewiele to daje), potem założysz dobre żarówki a nie jakiś marketowy chłam super xenon ultra hiper mega white plus 10000%. Normalne założysz żarówki osrama albo philipsa i ustawisz poprawnie światła na stacji diagnostycznej i twoje światła będa już dobrze świecić.

Lampy zwykle mam ale chcialem xenony kupic i ringi zalozyc przez to myslalem o tych lampach co u gory podalem. a czemu niby gorzej maja swiecic tak z ciekawosci? :) pozdro :)

Opublikowano
temat mnie zaciekawil tak troche i zadam wam koledzy pytanie, czy do takich soczewkowych lamp jak tu kolega podal da sie zalozyc xenon? i mniej wiecej czym sie rozni lampa soczewkowa od xenonowej?
Opublikowano

masz zwykłą lampę na odbłyśniku

potem w niektórych autach można spotkać lampy na zwykłe żarówki ale soczewkowe. Swiatło jest bardziej skoncentrowane, jest wyraźna linia miedzy światłem a ciemnością, świecą lepiej niż odbłyśnikowe.

no i potem masz lampy xenonowe (w żarniku jest gaz ksenon) i zazwyczaj są one na soczewce ponieważ jeśli nie są na soczewce to rażą innych po oczach bo świecą w każdą stronę bo są mocne. Mimo to wielu debili jeździ na hidach za 80zł z allegro i wielce zadowoleni że mają białe światła :) i wkładają je do zwykłych lamp odbłyśnikowych.

sam aktualnie jestem na etapie testowania takiego zestawu hid 6000k zamiast żarówki hb3 :) będe go montował w ori soczewce ale w quadzie wiec po drogach nie jeżdze to nikogo oślepiać nie będe :)

obecnie do kazdego rodzaju żarówki są dedykowane zestawy hid więc bez problemu założysz do każdej lampy w obojętnie jakim aucie :)

szukam