Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ile wchodzi płynu do chłodnicy e39 520d ?? z webasto wlałem 12 litry pompowałem rurką wciągało płyn i jeszcze mozna go dolewać i pompować coś jest nie tak nigdziej nie ma przecieku nic ;/

Obejrzyj Moje BMW

www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=191208

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

"Wlej stary, bo był nowy."

Na pewno wlewasz go do chłodnicy? :mrgreen:

Zerknij czy czasem nie przelewa się bagnetem :lol:

BTW, podobno 8.5 litra wchodzi.

Opublikowano
pytam poważnie to nie jest smieszne ? może w olej leci ;/ ??? jak było by max to by więcej nie wchodziło a pompuje i wchodzi wlałem 12 litry i jeszcze bym wcisnoł :( chyba ale nie wiem czy jest koniec czy jego nie ma to możliwe zeby tyle wszedło ?? ;/

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano

no chyba czołg ;/ bo robiłem tak

1=Spusciłem ( nie smieć się ) >;p wode z bloku

2=Wlewałem w zbiorniczek płyn 1 . 5l po chlupotało i poleciało

3-5 litry i nacisakełm na wąż u góry chłodnicy bo wlałem full i jak nacisnołem to wsysa ale nie wszystko tylko to z korka

4 odpaliłem motor

5 naciskałem i dolewałem di pełna po 100 ml i naciskałem to wciągało po 100ml i tak aż że wlalem do kąca te 5litrową butle i 2 litrową

jeszcze aż mnie zdziwiło ze tyle weszlo i jeszcze pewnie by weszlo ale nie wiem czy bęndzię konieć czy nie ;/ aż sobie pomyślalałem moze mi leci w silnik

odkręciłem korek od wlewu oleju troche pruskało olejem krople wyskakiwali jutro sprawdze czy na bagnecie nie ma płynnu ?? może leci w silnik jakas uszczelką nie mam pojącie czy tyle wchodzi w chłodnice webasto itp itd ??? dodam ze temperatura jaką uzyskuje to 60 stopni ale mam walnięty ten od erg termostat bo sprawdzałem co za cyrki z bmw ;/ wycieku nie ma żadnego

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano

ech sorrry ze wam zawracam gitare ... ale nie wiedziałem ze ten cienki weżyk u góry jest do przelewu :(

pozatym był włożony w nadkole i nie widziałem jak wylatuje z niego płyn jak lałem myślałem jak nie pocelowałem to ciekło po nadkolu i skapywało a to z tego wężyka jak pompowałem całe zycie mozna było wlewac i wlewa i pompowac naciskac i niegdy bym nie nalał hahhaa bo weżykem od spodu wylatywało sorry za te pytania ale 1 raz mam bmw i nigdy nie wymieniałem płynu w chlodnicy w polonezie czy tam oplu ;p tylko o bmw tak dbam :cool2: :cool2: bo ta marka ma w sobie takie coś co mnie przyciąga i kręci jak obroty w mojej 520d ;p ;p ;p ale człowiek na błędach sie uczy na 2 raz bęndę pamiętac ze jak bęndzie juz w zbiorniczku to jest full i nie trzeba nic pompować tak to jest jak w ciemnosci się wymienia płyn z latarką w ręcach w dzień pracuje a po 4 zaraz ciemno

Obejrzyj Moje BMW

• Moderatorzy
Opublikowano

Nie mogłem się oprzeć :8)

ale człowiek na błędach sie uczy

No.W tej dziedzinie jesteś chyba magistrem :mrgreen: .

12 litry, nigdziej, wcisnoł, wszedło, nacisakełm, nacisnołem, kąca, bęndzię, konieć, pruskało, pozatym, pocelowałem, niegdy, weżykem, bęndę, bęndzie, ręcach
tylko o bmw tak dbam

Te przestań dbać,wyjdzie na zdrowie "temu samochodu"

kręci jak obroty w mojej 520d

Przecież pisałeś,że słabo Ci kręci :duh:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Ja się dziwię, że stać Cię na to auto. Bo z taką znajomością języka ojczystego to w życiu bym Ci pracy nie dał gdybym był pracodawcą. Chyba, że pracował byś ze zwierzętami tylko ich też szkoda. :mrgreen:
Opublikowano
he z ortografi nie jestem dobry po zatym nigdy nie mam czasu by określać i poprawiać więc pisze jak chłop po chłopsku ;p

Obejrzyj Moje BMW

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chłopak jest ZAJE.....Y, aż miło go poczytać, mało się nie posikałem ze śmiechu, sorki.... nie mogłem się powstrzymać :roll2:

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
he z ortografi nie jestem dobry po zatym nigdy nie mam czasu by określać i poprawiać więc pisze jak chłop po chłopsku ;p

Dużo osób nie jest dobrych. Ja też. Ale gościu. Przesadzasz bo dzieciaki z końcówki podstawówki nie robią takich błędów jak Ty. Nawet w słowie ortografii zrobiłeś błąd. i za chwile napisałeś po zatym. Opamiętaj się :duh:

Co to znaczy po chłopsku? Tzn mamy się odnosić do siebie jak niedouczone istoty? Może jeździjmy w gumiakach i nie sprzątajmy w aucie. Myć się też nie trzeba. Tak po chłopsku. :duh:

Jeśli będziesz olewać tą ortografię to Twoje posty też będą olewane. Zobaczysz.

• Moderatorzy
Opublikowano
pytam poważnie to nie jest smieszne ?to by więcej nie wchodziło a pompuje i wchodzi wlałem.........i jeszcze bym wcisnoł

Pamiętaj tylko o założeniu..........................

http://www.obmawiamy.pl/wp-content/uploads/2009/10/prezerwatywa-425x567.jpg

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nie róbmy off topu w temacie jakże poważnym. :D

Taa.Każdy temat Adasia to off.Ale poważny jest :D .

Ale tego o spirali i innej antykoncepcji nic nie przebije :cool2: .

ec2Wze6.jpg