Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem E46 z ekranem 16:9 (navi Professional) i nie działają mi głośniki z przodu, ale tylko od strony kierowcy. Żeby tego było mało, to od czasu do czasu zaczynają działać na kilka chwil, a potem znowu się wyłączają...

Myślałem, że to może końcówka mocy, ale chyba nie działałyby w ogóle...

Co to może być?

Chciałem się do tego dobrać, ale za cholerę nie wiem, jak wyjąć to radio... Zawsze wypinałem radio z kieszeni, a tutaj lepiej inżynierowie zakombinowali.

Szukałem instrukcji demontażu w necie, ale nic nie znalazłem...

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

Raczej będzie to końcówka mocy . Czasem gra zwłaszcza jak jest zimna ale po pewnym czasie procek odczyta zwarcie i odłączy dan stronę/końcówkę .

Radio masz w bagażniku po lewej stronie

Opublikowano

Kurde, źle się wyraziłem.

Jak zdemontować ekran na kokpicie?

Radio w takim razie warto oddać do naprawy. Ile to może kosztować?

Opublikowano
Kurde, źle się wyraziłem.

Jak zdemontować ekran na kokpicie?

Radio w takim razie warto oddać do naprawy. Ile to może kosztować?

ściągasz listwy ozdobne i chyba nie pamiętam czy trzeba kratkę od wlotu powietrza ( uwaga łatwo ją złamać)

Tak z ciekawości poco chcesz wyciągać ekran ?

Jeśli chodzi o radio napisz do mnie PW .

Opublikowano

Kurde, we wszystkich poprzednich samochodach to co miałem na kokpicie nad lewarkiem zmiany biegów było radiem:)

Czyli jeśli chcę np. kable ciągnąć od głośników, to ciągnę je do bagażnika?

Opublikowano

Zajrzałem do bagażnika i mam tam:

- zmieniarkę

- napęd od nawigacji

i dwa pudełka, których nie potrafię zidentyfikować.

Co to jest?:)

1. http://imageshack.us/photo/my-images/23/20121119172309.jpg/

Ma pięć kostek, z czego cztery są praktycznie identyczne. Nie pamiętam opisów, ale zdaje się, że było tam "L", "P" i "M"...

2. http://imageshack.us/photo/my-images/440/20121119172258.jpg/

Wydaje się, że jest tam wejście antenowe, ale gdzie kabelki do głośników?:)

Opublikowano
Kolego końcówki mocy są w tunerze bm54 który jest w bagażniku musisz go lepiej poszukać wyjęcie monitora od navi w niczym Ci nie pomoże.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie...

Dzisiaj wsiadam do samochodu i sprawy poszły o krok dalej - nie działa mi radio... W ogóle jak klikam lewą gałkę, to nic się nie dzieje. Wcześniej zapalała się koło niej lampka i zaczynało grać. Teraz nic... Ani radio, ani kaseta, ani zmieniarka... nic...

Co to może być? Czy -4' na dworze mogą dać taki efekt? Chyba nie. W poprzednim aucie radio grało przy -28'...

Hilfe.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Znam BM54, wysłałem Orlikowi wiadomość 3 tygodnie temu i na razie zero odzewu... Ale ponad miesiąc nie był na forum, więc mam jeszcze nadzieję:)
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, mam podobny problem, z tym że u mnie nie działają oba głośniki w przednich drzwiach i te przy tylnej kanapie po obu stronach. Działają za to w prawych przednich drzwiach oraz te na półce przy tylnej szybie.

moje radio

Pytanie co to może być i od czego zacząć diagnozę/naprawę?