Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Koledzy jakie było moje dzisiejsze zdziwienie, kiedy nachylając się głęboko pod schowek pasażera odkryłem coś takiego:

http://images65.fotosik.pl/833/c9be58bf7ca8a518med.jpg

Ponieważ kupując auto nikt mi o tym słowem nie wspomniał pomyślałem, że może i jeszcze parę osób nie zdaje sobie sprawy że takie coś tam jest..., chyba że wszyscy wiedzą oprócz mnie, takim razie proszę o wywalenie tego posta:)!

a tu w zbliżeniu:

http://images62.fotosik.pl/832/00b98797eb5a889emed.jpg

...chciałem się tylko pochwalić i dodać że to rozwiązuję problem braku gniazda zapalniczki przy braku zapalniczki:) Wreszcie nie będę musiał ciągnąć kabla do nawigacji z podłokietnika, a i Ci co myślą o montażu CB pewnie by się ucieszyli z takiego rozwiązania.

Edytowane przez TomaszM
Opublikowano
Koledzy jakie było moje dzisiejsze zdziwienie, kiedy nachylając się głęboko pod schowek pasażera odkryłem coś takiego:

http://imageshack.us/photo/my-images/171/dsc3918.jpg

Ponieważ kupując auto nikt mi o tym słowem nie wspomniał pomyślałem, że może i jeszcze parę osób nie zdaje sobie sprawy że takie coś tam jest..., chyba że wszyscy wiedzą oprócz mnie, takim razie proszę o wywalenie tego posta:)!

a tu w zbliżeniu:

http://imageshack.us/photo/my-images/51/dsc39172.jpg

...chciałem się tylko pochwalić i dodać że to rozwiązuję problem braku gniazda zapalniczki przy braku zapalniczki:) Wreszcie nie będę musiał ciągnąć kabla do nawigacji z podłokietnika, a i Ci co myślą o montażu CB pewnie by się ucieszyli z takiego rozwiązania.

Po Twoim poscie sprawdziłem u siebie i też mam tą wtyczkę :wink: A już się martwiłem, że jest tylko jedna mało poręczna w podłokietniku. :cool2:

Opublikowano
Ja mam CB i muszę ciągnąc kabel od popielniczki ,a tak bym miał nie widoczny, a w dodatkowe gniazdo mam zaślepione po oderwaniu zaślepki kto wie może by było :norty:
Opublikowano
Bardzo możliwe - ja mam pakiet dla niepalących

Witam !

Myślę , że nie ma to nic wspólnego z pakietem dla niepalących - ja takowy posiadam , ale dodatkowego gniazdka pod schowkiem , niestety brak . :(

Opublikowano

No właśnie chodzi o to, że skoro masz pakiet dla palących to masz zapalniczki prawie wszędzie (ja mam z popielniczką z przodu, w podłokietniku, dwie z tyłu),

A jak masz pakiet dla niepalących to masz mniej zapalniczek - stąd prawdopodobnie takie rozwiązanie, bo wiadomo, nie tylko fajki się odpala z takiego gniazda.

Opublikowano

Ja w mojej mam 5 gniazd na zapalniczki :D W popielniczce z przodu, w podłokietniku, dwie na tunelu z tylu obok nawiewów i jedna w bagażniku :)

Dużo, bardzo:)

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Ciekawe jak jest w e92 bo z tyłu nie ma gniazdek,mam pakiet dla palących wiec mam z popieliczką w podłokietniku i w bagażniku.Trochę mało,CB mam podpięte w podłokietniku i mam tam naszczęście rozdzielacz jeszcze ale pod schowkiem z ciekawości sprawdzę :norty:
Opublikowano
No faktycznie ciekawe - a masz zapalniczke? Bo ja mam zapalniczke ale nie mam tego gniazda w schowku

zapalniczki nie mam (jest tylko schowek w jej miejscu), kolejne gniazdo jest u mnie tylko w podłokietniku no i w bagażniku. Nie posiadam również żadnej popielniczki...

Opublikowano
Ja mam CB i muszę ciągnąc kabel od popielniczki ,a tak bym miał nie widoczny, a w dodatkowe gniazdo mam zaślepione po oderwaniu zaślepki kto wie może by było :norty:

Może gdzieś tam jest odpowiednia wiązka, którą można by łatwo wykorzystać. Trzeba by pewnie tylko kupić gniazdo, zrobić dziurę i już...

Opublikowano
Też nad ty myślałem ,ale czy jest wiązka, oto jest pytanie ? musiał bym rozbierać

Witam

Mam pakiet dla niepalących i niestety brak gniazd zapalniczek poza podłokietnikiem, które i tak jest mało praktyczne. Dzięki TomaszM odkryłem u siebie miejsce na zapalniczkę i z desperacji podłączyłem ją w najprostszy sposób na jaki wpadłem. Pociągnąłem kabel zasilający z zapaliczki w podłokietniku. Jest tam łatwy dostęp zdejmując tylne kratki nawiewu a kabel w tunelu środkowym łatwo się schwał na całej długości. Nie trzeba kombinować z wcinaniem się w wiązkę w przedniej części auta i szukanie odpowiednich przewodów .

Opublikowano
Też nad ty myślałem ,ale czy jest wiązka, oto jest pytanie ? musiał bym rozbierać

Witam

Mam pakiet dla niepalących i niestety brak gniazd zapalniczek poza podłokietnikiem, które i tak jest mało praktyczne. Dzięki TomaszM odkryłem u siebie miejsce na zapalniczkę i z desperacji podłączyłem ją w najprostszy sposób na jaki wpadłem. Pociągnąłem kabel zasilający z zapaliczki w podłokietniku. Jest tam łatwy dostęp zdejmując tylne kratki nawiewu a kabel w tunelu środkowym łatwo się schwał na całej długości. Nie trzeba kombinować z wcinaniem się w wiązkę w przedniej części auta i szukanie odpowiednich przewodów .

Ja też mam pakiet dla niepalących, a wtyk pod schowkiem posiadam :wink: więc to chyba nie ma znaczenia.

• 1 rok później...
Opublikowano
Panowie a w wersji dla nie palących nie ma podciagnietej instalacji (kabli z gniazdem)pod zapalniczke przed lewarkiem ja mam tam mały schowek a chciałem dodać gniazdko pod zapalniczke i nie wiem czy mam to zrobić drucianym sposobem czy może tam gdzieś jest kabelek?
Opublikowano
Można prosić o odnowienia zdjęcia bo nie działają, a przy autko będę dopiero w piątek to chce wiedzieć gdzie dokładnie szukać.
Jedź szybko tam gdzie wolno :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U siebie mam pakiet dla palacych a i tak tylko dwa gniazda zapalniczek :?

🙃🙃

Opublikowano
Ja w swojej mam pakiet dla niepalących i mam tylko jedno gniazdo w podłokietniku i tyle nigdzie więcej nie znalazłem. Ale poradziłem sobie z tym fantem rozebrałem pół środka i zamontowałem sprytnie z przodu rozdzielacz :D.
Opublikowano

Może tak to jest z tym dodatkowym gniazdem, trzeba zobaczyć czy po prostu pod obudową nie ma wtyczki w której pojawia się napięcie, ja jak pisałem wcześniej poradziłem sobie tak bo montowałem video rejestrator. Kabel z zapalniczki idzie tunelem środkowym aż na przód i do rozgałęźnika w ogóle go nie widać wszystko ładnie schowane. Kabel z kamerki idzie pod podsufitką potem słupkiem za poduszką przechodzi w uszczelkę potem pod dywanik i wychodzi przy samym rozdzielaczu :D.

http://imageshack.com/a/img822/6144/tlsz.jpg

http://imageshack.com/a/img23/1718/a4w8.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wydaje mi się ze ta dodatkowa zapalniczka jest w wersji z podświetlaniem wnętrza.

a co wchodzi w skład tego pakietu? mógłbym zobaczyć u siebie czy to ma związek,bo mam to gniazdko pod schowkiem,a poza tym w podłokietniku,dwa za podłokietnikiem dla pasażerów i jedno w bagażniku. nie mam pakietu dla palących :)