Skocz do zawartości

[e46] 320d 136km podgrzewanie foteli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie

od czego zależy szybkość nagrzewania foteli, u mnie jest tak że dopiero po kilku km czuc że grzeja

w innym aucie odrazu są gorące - czy grzalki już sa wyeksploatowane?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie po chwili od włączenia są gorące.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
to zdecydowanie za długo :) tam nie ma grzałek żadnych tylko drut oporowy. Moze za mała ilość prądu dociera, w sensie sterownik jakiś co tym zarządza za mało prądu podaje. Musiałbyś zmierzyć ile biorą prądu u ciebie podczas rozgrzewania i ile u kogoś kto ma bardziej sprawne.
szukam
Opublikowano
Zgadza się. Ps przy okazji zapytam - u mnie fotele nagrzewają się po ok 5 min. ale jest tak że czasami nie da się włączyć fotela pasażera tj naciskam przycisk zapala się na krótką chwile zielony led na przycisku i nic nie ma grzania i oczywiście zapalenia się kontrolki na przycisku. Moje pytanie jest takie czy każdy fotel ma niezależny sterownik bezpiecznik? Na to wygląda bo jeden fotel grzeje a drugi nie - ale nie jestem pewien. Co więcej czasami podgrzewanie na fotelu pasażera zaskoczy ale rzadko to się zdarza więc sam nie wiem co jest grane??
Opublikowano

nie mam pojęcia czy w ogóle jakiś jest :) tak strzelam że guzik jest tylko włacznikiem dającym sygnał a sama mata jest zasilana źródłem prądu i za pomocą przekaźnika uruchamiana. Wiekszość rzeczy w samochodach jest tak zrobionych i mają przekaźnik. Pozwala on zastosować najprostszy i najtańszy włącznik który nie musi przenosić dużej ilości prądu a tylko daje sygnał.

sam mam ogrzewanie swojego fotela które wykonałem sobie osobiście własnie na guziku i przekaźniku. A jak wygląda układ sterowania grzaniem ori foteli niestety nie wiem

szukam