Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od niedawna jestem posiadaczem E46 150KM M47N ze stycznia 2004. Słyszałem, że w aucie należy czyścić odmę. Czy w tym roczniku są jeszcze filtry, czy sam plastikowy separator, którego nie trzeba wymioeniać tylko wyczyścić?

Pozdrawiam

Opublikowano
Ok, dzięki. Rozumiem, że wystarczy wymienić ten plastikowy separator, a nie całą odmę?
Opublikowano

Wystarczy go dokładnie wyczyścić i założyć.

Oczywiście jeśli nie wiesz czy odma była kiedykolwiek wymieniana możesz teraz wymienić całą odmę.

Nie jest to jakiś super wielki wydatek.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest duże prawdopodobieństwo, że się zdziwisz jak zajrzysz do odmy, bo może być też filtr, różnie z tym było.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
u mnie kwieceń 2004 akurat był filtr,który wymieniłem na nowy po zakupie ale teraz w wakacje wymieniłem całość na taki z plastikowym separatorem