Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Silnik rozgrzany swiece wychodza leciutko a jedna za leciutko bo gwint sie wykrecil a zarnik zostal w srodku.

Z zarnika wychodzi cala szpilka prubowalem wyciagnac kombinerkami ale siedzi mocno franca jedna :mad2:

Wymieniac zaczolem od trzeciej bo tam wywala blad ale ze tak lekko szlo to postanowilem wymieniac wszystkie .

Poskladalem ja spowrotem i dziala ale jadno mnie niepokoi ....CZY ZARNIK MOZE BYC ZASSANY DO CYLINDRA ?Dodam ze przy prubie wyciagania ani rusz siedzi fest.

Macie jakies rady?

Pozdrawiam

Znalazlem podobna fotke

http://urwana-swieca-zarowa.com.pl/phoenix_cms/ftp/ogolna/img_0668.jpg

Edytowane przez marcusbmw
Opublikowano

Nie nie za bardzo można tak jeździć :)

Popróbój jakiegoś środka do zapieczonych śrub - naprawdę potrafią zdziałać cuda. Tylko po psiknięciu trzeba poczekać z pół godziny. I nieżałować - musi wszędzie dotrzeć (nie wd-40, tylko coś dedykowanego do śrub)

Opublikowano

przejechalem sie i wszystko ok pokopalem troche w necie i co niektorzy magicy po czyms takim zaslepiaja otwor i pozostawiaja zarnik tam gdzie zostal.

Mi raczej chodzilo czy jest jakies ryzyko w BMW wpadniecia czesci do srodka a to ze trzeba bedzie jakos to wydostac jestem tego swiadom ale teraz jakos do pracy trzeba dojechac.

Pozdrawiam

Opublikowano
To napisz od razu jak wyciągnąłeś urwany żarnik?

Gwinty świec Ci się objechały przy wykręcaniu?

Jak na focie gwint wyszedl caly nic sie nieobjechalo.

Wiec tak do swiecy wpsiknalem za pomoca strzykawki klej dwuskladnikowy i powoli wkrecalem usöwajac nadmiar kleju z gory i uwazajac na sam gwint wkracilem i nalozylem ten na zdjeciu kapturek i pobilem lekko mlotkiem.

Po 24 H proba odkrecenia powiodla sie a koszt to jakies niecale 10 € za klej :8)

Pozdrawiam

Opublikowano
To napisz od razu jak wyciągnąłeś urwany żarnik?

Gwinty świec Ci się objechały przy wykręcaniu?

Jak na focie gwint wyszedl caly nic sie nieobjechalo.

Wiec tak do swiecy wpsiknalem za pomoca strzykawki klej dwuskladnikowy i powoli wkrecalem usöwajac nadmiar kleju z gory i uwazajac na sam gwint wkracilem i nalozylem ten na zdjeciu kapturek i pobilem lekko mlotkiem.

Po 24 H proba odkrecenia powiodla sie a koszt to jakies niecale 10 € za klej :8)

Pozdrawiam