Skocz do zawartości

e46 320d 2004r - Swap czy sprzedaż i kupono 330d

mikan

Rekomendowane odpowiedzi

według mnie będZIE WYMAGAŁ KILKU PRZERÓBEK ..... ciekawe jak miska olejowa itp ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

gdyby silników od 330d z e46 204km było, czasem więcej niż 1den na allegro to by było ok, wiem że może być że na szrotach/częściach może być ich więcej ale ich cena jest wyższa niż z e60 z racji tego że ich malo + prawdopodobieństwo że silnik jest dojechany przez typowego użytkownika

zrobie rekonesans w tygodniu jak z dostepnością tych z e46

Ja nie wiem gdzie tu porównywać swap czy to z e46/e60 do przeróbki syfa anglika gdzie nie dość że to trup po angolach to jeszcze dużo więcej jest do przerabiania a i zawsze pozostanie angolem

A anglika szukałem, ale żeby z niego dawce zrobić dla swojego a resztę pogonic na części, ale też nie ma

znalazłem kolesia który ma silnik od e46 330d 204km na placu i do tego ma przyjechać cała, także będzie można w budzie sprawdzić jak chodzi silnik, błedy ittd

ale za całość ze wszystkim co będę potrzebował żeby zabrać do siebie tj komputer, skrzynia, półosie - twierdził też że wahacz centralny jest inny i zwrotnice,turbo, sprzegło kable itd itd to dużo kasy chce, tak tego mało że tyle wołają ... no i to warszawka ;)

oczywiście idzie na rozliczenie z moim silnikiem

może któryś kolega z forum będzie kojarzył sprzedawcę

a możesz powiedzieć jaką usłyszałeś cenę orientacyjnie abym wiedział czego i za ile szukać w UK ?

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Mikan niestety podzielam Twoje zainteresowanie przesiadką z 320d na 330d :mrgreen: .

Sam bardzo często biję się z myślami czy jednak nie sprzedawać swojej dopieszczonej i doinwestowanej skarbonki :wink: ......... a e46 330d mam w ulubionych i tak sobie zaglądam od czasu do czasu.

Minionej zimy jedną sztukę byłem oglądać (wycieczka około 500 km w jedną stronę) ale co nie jest zaskoczeniem nie spełniała moich oczekiwań co do faktycznego stanu technicznego i koniecznych inwestycji (sam silnik był bardzo zdrowy :) hehe) .

Osobiście szukałbym jednak silnika z danego modelu i nie nastawiał się na dosztukowywanie rzeczy, które wyjdą w trakcie ............ przepustnice gaszącą zawsze można z czasem dorzucić ;) .