Skocz do zawartości

E36 M50B25 bez vanosa- Likwidacja sondy lambda Pytanie

gruby325

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze

SOnda jest potrzebna, inaczej licz się ze zwięksoznym spalanie, wypaleniem gniazd zawororych, nieprawidłowy skład mieszkanki co skutkować będzie problemem na przeglądzie....

A po co chcesz ją wyrzucić??

PZDR>

Znajomy ma wywaloną i jeżdzi już dwa lata, tylko że auto z niemiec i pogrzebane jest odcinka przesunięta itp.

Mam problem z sondą i wpadłem na pomysł że zamiast nową kupować to bym w takiego kompa/(....chipa?) zainwestował kasę i już jakbym jej nie miał to bym cały wydech wymienił na od 2.8 (większa średnica).

X2 M35i

Wystarczy kupić kompa 0261200400 z czarną naklejką i on fabrycznie jest bez sondy.Spalanie sporo większe.

Znalazłem na allegro tylko od 1.8 i 2.0 , a rozumiem że to musi być od 2.5litra. Tak Piotr520 ??

I też dziwne bo w jednym napisali że pasuje do 1.8 oraz 2.0 gdzie to są różne ilości cylindrów.

Co do spalania to orientujesz się o ile wzrośnie? Chociaż teraz to mi i tak od 14 w górę pali.

Edytowane przez gruby325
X2 M35i

• Zasłużeni forumowicze

Bez sondy pewnie zostanie na tym poziomie co masz teraz, możę minimalnie mniej. Nie wiem czy to opłacalna inwestycja...

PZDR>

. Nie wiem czy to opłacalna inwestycja...

PZDR>

Zamiast 300zł dać za nową sonde to wolałbym się jej pozbyć za 100zł takim komputerem. :) no i może chipa zamontować?

Używaną ori wrzóciłem i po miesiącu powtórka znowu, już nie kupię używanej.

O co tu chodzi z tym kompem o nr 0261200400 że niby pasuje do 1.8 4cyl i 2.0cyl???

X2 M35i

• Zasłużeni forumowicze

No chyba jakiś błąd w opisie, 1,8 ma 4 gary a 2.0 6 garów. Ja bym zainwestował 300 z sonde. Nie będziesz truł środkowiska tak bardzo a i mniej spali, co tez się przełoży....

PZDR>