Skocz do zawartości

E70 V8 (Gulf spec) - sprowadzenie do Polski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Rozwazam teoretycznie sprowadzenie mojego auta do Polski.

Auto to 2010r. V8 4,8 xdrive, 30 tys przebiegu (kupilem nowe). Mieszkam w Emiratach wiec auto ma specyfikacja na Gulf (czyli na bliski wschod).

Czyli nie ma (chyba nie ma-jak to tutaj sprawdzic :) ?) podgrzewanych lusterek itp. (choc czujnik deszczu jest).

Mam pytanie- czy jest mozliwe doposazenie lusterek w podgrzewanie? Czy tez trzeba wymieniac cale lusterko?

Czy uszczelki i inne gumowe i nie gumowe wrazliwe na cieplo/zimno elementy sa nie przystosowane do uzytkowania w zimnej Europie?

Tego typu pytania mi sie nasuwaja (pomijajac kwestie wysokosci AC/OC i paliwa :D).

Na co jeszcze powinienem zwrocic uwage podczas podejmowania decyzji o sprowadzeniu auta do Polski (zapomnialem dodac, ze dla siebie bym je wiozl, bo auto super :)

Jesli ktos moglby mi doradzic, bylbym zobowiazany.

P.S. tak sobie pomyslalem, ze mape w nawigacji trzeba bedzie dodac, ale to chyba nie problem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

niestety na Twoje szczegolowe pytania nie odpowiem, bo nie mam wiedzy, ale sam sprawdzalem jakis czas temu kwestie sprowadzenia X5 z USA - nie powinno byc wiekszych problemow

pewnie bedziesz sprowadzal na przesiedlenie mienia - poczytaj o tym i upewnij sie, ze masz wszystkie papiery - gryzipiorki w Polsce potrafia sie czepiac

ja temat sprowadzania zarzucilem, mialem byc tu roku, ale na razie nie spieszy mi sie do Europy

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Papierki to nie poblem.

Technicznie sie troche obawiam :)

Szczegolnie mrozow i dziur w drogach (20" + flat :) ) ...upalow sie nie boje, bo klima potezna w aucie :)

Prosba do moderatorow: temat mozna zamknac. (Auto sprzedane :) )