Skocz do zawartości

F25 (2.0d) - start/stop deaktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, byłem dzisiaj wgrać nowy soft który miałby funkcję deaktywacji (pamięci ostatniego ustawienia) systemu start/stop.

Jakoś przebolałem informacje że ma mnie to kosztować 350 netto - liczyłem, że będzie to w ramach gwarancji. Jednak po kilku godzinach zadzwonił do mnie Pan z ASO i poinformował że jest pewien szczegół o którym nie wiedzieli. Mianowicie żeby wgrać mi soft muszą poprosić Warszawę o wygenerowanie kodu dla mnie i to kosztuje jakieś 600 zł dodatkowo.

Czy to nie jest jakiś absurd? Jak to wygląda poza Polską, bo kusi mnie żeby sprawdzić serwisy w DE, gdzie pewnie taniej i szybciej wszystko robią.

Opublikowano
Chyba cię naciagaja. Mi podczas zakładania haka tez przeprogramowywali komp. Trwało to 8 h ale nic za to nie wzięli. Po zabiegu mam inny ekran powitalny więc napewno grzebali w sofcie.
Opublikowano
Jaki ekran powitalny , zrób zdjęcie :8)

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, byłem dzisiaj wgrać nowy soft który miałby funkcję deaktywacji (pamięci ostatniego ustawienia) systemu start/stop.

Jakoś przebolałem informacje że ma mnie to kosztować 350 netto - liczyłem, że będzie to w ramach gwarancji. Jednak po kilku godzinach zadzwonił do mnie Pan z ASO i poinformował że jest pewien szczegół o którym nie wiedzieli. Mianowicie żeby wgrać mi soft muszą poprosić Warszawę o wygenerowanie kodu dla mnie i to kosztuje jakieś 600 zł dodatkowo.

Czy to nie jest jakiś absurd? Jak to wygląda poza Polską, bo kusi mnie żeby sprawdzić serwisy w DE, gdzie pewnie taniej i szybciej wszystko robią.

Mi wmynieniali liczniki i robili programowanie (mam teraz logo startowe) i niestety nie wygrali mi nic za darmo deaktywacji - chcieli dokładnie tyle samo... Zrezygnowałem. :duh:

Będziesz Miał Wydatki

http://www.motostat.pl/user_images/40716/icon1.png

BavarianVIN: WODZIKZ68FST

Opublikowano

Znajomy, ktory mocno ogarnia BMW, twierdzi ze funkcja zapamietywania AS/S byla juz w sofcie z listopada 2011.

W USA robia to pierwsze kodowanie za darmo, a u nas jakos strasznie sie przed tym bronia. :?

Opublikowano
Ja proponuję żeby w następnych modelach BMW zrobiło super bajer polegający na wyłączaniu silnika także podczas jazdy. A jak ktoś będzie chciał to wyłączyć to będą brali np 3tys zł za deaktywację :D Oczywiście wyłączyć bedzie można po wygenerowaniu kodu przez centrale w Bawarii. Jest biznes?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

czy to nie jest chore - podjeżdzam do skrzyżowania, zamiar skrętu w prawo, zielona strzałka na sygnalizatorze - robisz stop i silnik STOP. niech sie wyłącza - po zaciągnieciu recznego, po dłuższej chwilil itp - nie po każdym zatrzymaniu!!!!!! to chore - jaki imbecyl to zaplanował. Śmiem twierdzić ze ma to na celu tylko wyciąganie kasy, bo zużycie szeregu elementów jest znacząco wyższe.

Ale przede wszystkim to irytujące.

• Moderatorzy
Opublikowano
Było sobie zamówić bez Start-Stop a nie teraz biadolić :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

...dokładnie tak, to jest element, standardowy (jak np. opony RoF)i nie można zamówić samochodu bez Start/Stopu.

Jedynie co po odbiorze można zrobić to zapłacić za przeprogramowanie, za jedyne 700 PLN (!), tak by przy ponownym uruchomieniu samochód pamiętał ostatni stan, a nie zawsze go włączał.

Będziesz Miał Wydatki

http://www.motostat.pl/user_images/40716/icon1.png

BavarianVIN: WODZIKZ68FST

• Moderatorzy
Opublikowano

A to ciekawe, oglądałem jedną sztukę bez :) Nie ma wtedy przycisku od dezaktywacji.

Można podjechać do kogoś kto się zajmuje kodowaniem, pięć minut i po sprawie a jedyny problem to taki że po wgraniu nowego oprogramowania w BMW start/stop powróci.

• Moderatorzy
Opublikowano
Nie interesuję się benzynami :norty:
Opublikowano
Start/stop wylaczam przełączając na sport. Dodatkowo auto dopiero wtedy zaczyna jechać. Może trochę więcej pali, ale "banan" na twarzy bezcenny :-)