Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Co myślicie o tym autku:

http://otomoto.pl/bmw-m3-3-2-321km-sedan-estoril-vadery-C25136780.html

Auto wisi na allegro conajmniej od kwietnia. W kwietniu sprzedawał prywatny własciciel za 33900zł, potem w wakacje za 29900zł.

Teraz auto trafiło w ręce handlarza i jest sprzedawane za 27500zł.

Gościu handluje głównie BMW, często ma M-ki ale miewa także inne modele.

Sprzedawca nie ukrywa angielskiego pochodzenia, co nie jest tak częste w sumie w Polsce.... tu juz plus dla sprzedającego!!!

Nie wiem sam juz co o tym myslec. Gdyby auto było dobre, to pewnie już dawno by sie sprzedało... jednocześnie z fotek (jak na moje oko) wygląda nienajgorzej.

Wszystkie porady i uwagi mile widziane!!!

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Auto było kupione w pazdzierniku 2011 a w kwietniu 2011 juz było na sprzedaż. Czyli po pół roku. Wg mnie jak ktos jest z auta zadowolony to trzyma je dłuzej jak pół roku.

Sprzedaz po 12, no 10 latach to norma, ale po pół roku????

Opublikowano

To tak dla kompletu:

Dane pojazdu

Numer podwozia WBSCD92060EX93593

Kod typu CD92

Typ M3 (EUR)

Typoszereg E E36 (4)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy RL

Drzwi 4

Silnik S50

Pojemność skokowa 3.20

Moc 236

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor ESTORILBLAU METALLIC (335)

Tapicerka TEILLEDER W.N./SCHWARZ (N5SW)

Data prod. 1997-05-03

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S325A HECKSPOILER Tylny spoiler

S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel.

S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S554A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

S687A RADIOVORBEREITUNG Instalacja radiowa

S773A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

L812A ENGLAND/IRLAND AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Wielka Brytania

S850A ZUSAETZL. TANKFUELLUNG EXPORT Dodatkowe napełnienie zbiorn. na eksport

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S880A ENGLISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, angielski

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S209A SPERRDIFFERENTIAL 25% Blokada dyrefencjału

S246A LENKSAEULENVERSTELLUNG MECHANISCH Kolumna kierownicza regul. ręcznie

S314A FRONTSCHEIBENWASCHDUESEN BEHEIZT Lusterko zewn. /Zamek kier. podgrz.

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S542A CHECK CONTROL Check-Control

S710A M LEDERLENKRAD M Kier. sport. wielofunk.

S853A SPRACHVERSION ENGLISCH Wersja językowa, angielski

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Auto było kupione w pazdzierniku 2011 a w kwietniu 2011 juz było na sprzedaż. Czyli po pół roku. Wg mnie jak ktos jest z auta zadowolony to trzyma je dłuzej jak pół roku.

Sprzedaz po 12, no 10 latach to norma, ale po pół roku????

co za archaiczne myślenie! Jak się ma pieniądze to się autka zmienia co roku nawet albo cześciej (nawet jak się ma dobre autko - one też się nudzą) - nie widze reguły....

Opublikowano

Czy ja wiem czy archaiczne?

Znam trochę zamożnych ludzi i nikt z nich nie zmienia aut co rok czy dwa. Zazwyczaj jeżdza jednym autem od nowosci jakies 10-12 lat. Zależy jeszcze co dla kogo znaczy "zamożny". Ja jako takich traktuję tych, ktorzy w duzym miescie typu Warszawa, bez specjalnego oszczędzania mogą sobie kupic nieruchomosc za gotówkę...

Zazwyczaj jak patrze to sredniacy lub biedacy zmieniają samochody co rok-dwa. Bo albo się sypie, albo jak cudem odłożą 10-20 tys zł to zmienią fabie na mondeo czy inną felicię na yarisa.

Ale tak czy inaczej zamożny człowiek nie kupuje M3 e36... chyba że jako piate auto do garażu.

Żeby zmieniać dobre auto dlatego że sie znudziło to stać ludzi którzy zarabiaja jakies 20 tys zł na miesiac. Jaki to procent społeczenstwa? Sam sobie odpowiedz...

Opublikowano

ostatnie moje OT:P

powiem Ci tak, ja co roku zmieniałem autka a każde z nich było w bdb stanie.

335i jeżdzę już 2 lata (i zanosi się kolejny cudowny rok z tym autkiem) tylko dlatego bo kupiłem mieszkanie i przez to kasa na jakieś np: M6 poszła w nieruchomość (a teraz w urządzanie :cry2: ) - słowem BRAK KASY NA NOWE AUTKO.

Takto już teraz mając od roku M6 polował bym na kolejne szybsze autko....

Nie każdy ma ochotę jeździć 10 lat jednym autkiem i nie trzeba być do tego nie wiadomo jak zamożnym...

Także eliminujmy polski (kolejny zresztą) BEZNADZIEJNY stereotyp że jak ktoś sprzedaje autko po roku to na pewno coś jest walnięte lub jak przebieg wyższy niż 200 tyś to całe autko trzeba wymienić.

Ja tez znam troche ludzi, niektórzy zmieniają autka co miesiąc, a inni nie mają własnego tylko wypożyczają bo co tydzień chcą mieć inne.

Tu odnośnie m3 bardzo duży plus za nieukrywanie angielskiej przeszłości, warto by się zatem zainteresować ogłoszeniem, takie moje zdanie.

Opublikowano

Tylko co byś kupił szybszego od M6 ;p...i jeszcze jedno po pewnej granicy osiągów nie trzeba więcej...są auta z takim poziomem osiągów, że zawsze będą robiły wrażenie.

Być może 335i dla entuzjasty superaut może się znudzić po roku-dwoch , ale M6 to całkiem inna bajka... 507 koni w fenomenalnym wolnossącym i niesamowicie elastycznym i precyzyjnym w dozowaniu mocy silniku.

Opublikowano
tylko dlatego bo kupiłem mieszkanie i przez to kasa na jakieś np: M6 poszła w nieruchomość (a teraz w urządzanie :cry2: ) - słowem BRAK KASY NA NOWE AUTKO.

Co bys po M6 kupił? salonowe Ferrari? Panamere w najlepszej wersji? Zresztą nie ważne...

Wiesz ze w takiej sytuacj finansowej jakiej Ty sie znajdujesz, znajduje sie maksymalnie 1% spoleczenstwa.

I z tego 1%, to najwyzej 5-10% zmienia sobie samochody dla zabawy, bo im sie nudzą. Rozsądni inwestują. W antyki, nieruchomosci, różne rzeczy. Na pewno nie w tracące na wartosci zabawki na kółkach...

Moze w innych grupach spolecznych sie obracamy i stad są inne nasze obserwacje. Ja widzę że auta czesto zmieniaja własnie mniej zamozni ludzie. NA tej zasadzie co pisałem. Zamiana z fabii na mondeo czy z e36 na e46.

Takich co z nudów zmieniaja 335i na M6 to jest promil w Polsce. Nie krytykuję tego. Prawo każdego żeby sobie kupic za swoją kase to co sie chce. Prawdopodobnie gdybym miał kilka milionów zł w gotówce też kupilbym sobie jakies 335i a może nawet M5 e60... na razie marne zarobki rzędu 5-7 tys. zł netto skazuja mnie na jazde starym e46. Albo zakup jeszcze starszego e36...

Opublikowano

Maciek wiedz, że w takiej sytuacji finansowej w jakiej Ty sie znajdujesz znajduje się maksymalnie 5 % społeczeństwa i to uwzględniając szarą strefę ( oficjalnie jest w PL około 600 tys osób zarabiających minimum 7 tys zł , nie pamiętam tylko czy było to netto czy brutto- wiem wiem zasadniczna róznica, ale pokazuje to tendencje). Oczywiscie uwzględniająć przedsiębiorców.

Nazywasz "marnymi" zarobki, które dla ponad 90 % społeczeństwa są absolutnie nieosiągalne.

I chyba grubo przesadzasz...osobe, która zarabia 5-7k netto spokojnie stać zeby np po 1,5 roku odkładania (choćby po 2,5 tys zł miesięcznie kupić przyzwoite E90).

Opublikowano
tylko dlatego bo kupiłem mieszkanie i przez to kasa na jakieś np: M6 poszła w nieruchomość (a teraz w urządzanie :cry2: ) - słowem BRAK KASY NA NOWE AUTKO.

... na razie marne zarobki rzędu 5-7 tys. zł netto skazuja mnie na jazde starym e46. Albo zakup jeszcze starszego e36...

Ile?to chłopie dużo zarabiasz to spokojnie mógłbyś oblatać BMW e60 czy e90,ja niestety przyznam ze zarabiam 1500zł brutto to wiesz jak mam żyć?a co dopiero utrzymać rodzinę i dziecko?o kolejnym modelu to w ogóle nie myślę o tym.

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna

Opublikowano

No widzicie nawet tu (po moim przykładzie) widac ze co dla jednych mało to dla drugich dużo. Mnie nigdy nie bedzie stac na takie auto jak 335i czy tym bardziej M6. To auta dla bogaczy - przynajmniej wg mnie.

Zresztą ta kasa którą zarabiam nie jest jakas wielka - bo i tak od razu pół pensji idzie do banku, na ratę za mieszkanie.

Utrzymujac rodzinę to co zostaje to nie są jakies mega pieniadze.

Oczywiscie jakbym był mieszkajacym samemu w swoim mieszkaniu kawalerem i nie miał zobowiazan to ta kasa byłaby MEGA duza. To prawda.

Owszem, moze i móglbym kupic e90 albo e60 gdybm się napiął. Ale po co? Taki zakup byłby jednak wbrew wszelkiemu rozsądkowi ekonomicznemu.

Skoro mam swietnie działajace e46, za które bym wziął moze 12 tys zł jak by dobrze poszło. Oddawac super samochod za taką kase? To ma sens? zeby kupic kolejne auto za 50-60 tys zł , które i tak na start bedzie wymagac inwestycji. A wiadomo ze koszty utrzymania e60 to sa koszty utrzymania e46 razy 3.

Nie mówiac ze na e46 wykupuje sobie tylko OC za kilkaset zł na rok. NA e60 musialbym brac pełne AC. To przy znizkach byląby duza kwota.

Nie mówię ze nie chciałbym e60. Bardzo chcialbym, bo uwielbiam te samochody. Tak samo jak pragnąłbym M6. Ale nie przy tych zarobkach, nie w tej sytuacji jak teraz w Polsce jest. A idzie na gorsze, kazdy to widzi.

Opublikowano

Nazywasz "marnymi" zarobki, które dla ponad 90 % społeczeństwa są absolutnie nieosiągalne.

Byc moze. Tylko dlaczego moje auto jest najgorsze i najstarsze na parkingu gdzie stawiam je? Wiekszosc to nowe - max 2-3 letnie auta klasy sredniej za plus minus 100 tys zł. Rzadziej jakis yaris czy corolla, ale też kilkulatki.

Raz nawet jakis sąsiad mnie zaczepił "co pan takim antykiem tyle lat jezdzi"...

Oczywiscie zdaje sobie sprawę, że inaczej to wygląda z punktu widzenia prowincji np. na scianie wschodniej, a inaczej u mnie w wielkim mieście....

Opublikowano
A ja to widzę tak.. Nie wnikając w niczyje zarobki :) Gość sprowadził sobie M3 z UK za dobre pieniądze, przerobił i dobrze go to wyszło pod względem finansowym. Nacieszył się pół roku i wystawił na sprzedaż myśląc - pójdzie to pójdzie i kupi nową zabawkę albo będzie cieszył się dalej i tyle :wink:
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano
jest milion sto wersji. albo opcja zobaczenia auta na żywo :D

:cool2:

Opublikowano
Ja odpuszczam te auto, jednak nie chcę anglika.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Albo auto okazało się strzałem w stopę i trzeba jak najszybciej uciekać :D

Auto nadal wisi w ogłoszeniach, teraz juz tylko 24 tys zł.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ale tam najświeższe posty są z listopada..
Opublikowano
Ale tam najświeższe posty są z listopada..

Ale 2 tygodnie temu to auto bylo na pewno na allegro, na streetracing forum znajomy własciciela tez 2-3 tygodnie temu pisał że auto jest aktualnie na sprzedaż.

Opublikowano

Chciałbyś Maciek jeździć tym na codzień?

Z3coupe masz u mnie Like:) ...za stopkę