Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam problem z nawiewem już opisuje problem.

Po włączeniu klimatronika wszystko działa jak należy tylko nie dmucha bezpieczniki wszystkie są i działają. poziom siły nawiewu pokazuje na wyświetlaczu prawidłowo ale nie dmucha po przełączeniu nawiewu na nogi szybę czy kierowce słychać że coś się przestawia ale i tak nie dmucha. Proszę o pomoc bo zima idzie:P

Opublikowano
To musiał bezpiecznik strzelić, albo jakiś przekaźnik od tego. Ewentualnie popularny "jeż" może mieć z tym coś wspólnego, ale tego już nie jestem w stanie ostatecznie określić.
Opublikowano
bezpieczniki sprawdziłem wszystkie które są w schowku od strony pasażera chyba ze gdzieś są jeszcze jakieś. a gdzie jest ten tak zwany jeż i gdzie jest ta wtyczka żebym mógł to sprawdzić.
Opublikowano

Di sprawdź jeszcze przekaźnik dmuchawy. Jak przy uruchomieniu dmuchawy z panelu kliknie tzn że przekazanie napięcia jest i przyczyną będzie albo sama dmuchawa, albo ten cholerny "jeżozwierz" do którego dostęp jest tak samo trudny jak do dmuchawki (od komory silnika, po uprzednim demontażu kolektora ssącego):

http://images47.fotosik.pl/1621/f08a5c972131aa68m.jpg

Opublikowano
Widzę że trochę zabawy z tym jest... jutro się tym zajmę mam nadzieję że dam radę to ogarnąć zanim się zrobi ciemno. Ile to mniej więcej czasu zajmuje?? Kliknięcie jest bo wszystko się załącza tak jak zawsze tylko nie wieje :? a w którym miejscu jest ten przekaźnik?? szczerze to przy nawiewie jeszcze nigdy nic nie robiłem i za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczny :)
Opublikowano
Dziś rano odpaliłem auto i nawiew działa, ale nie tak jak powinien słabo dmucha :? Co to może być?? Bo już nie wiem o co tutaj chodzi :?