Skocz do zawartości

E46 320 BMW pokrywa koszt naprawy/ subframe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiem, ze temat zwrotu kosztów naprawy tylnej ramy przez BMW był już poruszany ale ostatnio znowu spotkałem się z tym, że za granicą (UK, USA) ASO zwraca całkowity koszt wspawania zestawu usztywniającego mocowanie wózka do karoserii.

Chciałbym spytać czy ktoś już próbował się dowiedzieć w naszym ASO coś w tym temacie?

Opublikowano
Ktos cos kiedys mowil ze w niemczech to robil i auto nie mogle byc STARSZE niz 10 lat. a w pl to pewno beda umywac rece. tak tylko pisze dla info.
Opublikowano
Bardzo częsty przypadek w tych autach. Nikomu nie słyszałem żeby to ASO zrobiło za free. Auto musiałoby przechodzić regularnie przeglądy antykorozyjne w ASO i spełnić jeszcze parę wymagań.
Opublikowano
w niemczech do zrobienia bezkosztowo. w PL jak to w Pl na początek aby zbyć i o niczym nie wiedzą. tylko przy na prawde mocnym nacisku i deteminacji mozna coś zdziałać. i najlepeiej jak się zna niemiecki na tyle, żeby się móc kontaktować z centralą. Bo liczyc tylko na polskie aso to trzeba mieć stalowe nerwy i czasu bez liku. Dla mnie to wielki żenuar, zeby zrobic takiego bubla i potem jeszcze radź sobie sam. byłbym w stanie to zrozumieć przy jakiejs produkcji dalekowschodniej, ale bmw... gdzie od zawsze tylni napęd i taka wpadka, gdzie idą miliony euro na projekty, konstrukcje, testy. w głowie się nie mieści. w polonezie i 125p wózek jakoś się trzymał. chociaż obecnie to raczej trudno spotkać e46 które ma podłoge fabryczną, z dziesiątek e46 jakie widziałem, każde było już po wymianie. wszystkie poliftowe tak samo.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda