Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 172
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No pięknie pięknie :) Aczkolwiek ja bym się wstrzymał z niewidzialną wycieraczką na przedniej szybie. Jak dla mnie przy używaniu wycieraczek troszkę się maże szczególnie rano i wieczorem. Reszta bombeczka :) Czekamy na fotki po umyciu :)

A co to jest to z BMW ?

Opublikowano
No pięknie pięknie :) Aczkolwiek ja bym się wstrzymał z niewidzialną wycieraczką na przedniej szybie. Jak dla mnie przy używaniu wycieraczek troszkę się maże szczególnie rano i wieczorem. Reszta bombeczka :) Czekamy na fotki po umyciu :)

A co to jest to z BMW ?

Ja sie tam doczytalem ze do Alcantary ;)

Opublikowano

A co to jest to z BMW ?

Ja sie tam doczytalem ze do Alcantary ;)

Jest to "Środek do czyszczenia alkantary i obić z pochłaniaczem zapachów", także dobrze się doczytałeś ;)

Opublikowano
Mi serwis wybije za 4tys :D Filtr kabiny, powietrza, paliwa, oleju, olej hmmmm i ogólne sprawdzenie auta. Pora udać się do ASO w celu negocjacji :8)
http://i42.tinypic.com/2u7vjag.jpg
Opublikowano
Ja od czasu jak mam E46 zawsze używałem Knechta i byłem zadowolony więc nic nie zmieniam, a ceny w porównaniu do ASO myślę że z 50%.
Opublikowano
tu gdzieś był wątek, że knecht nie pasował do 2.0d (auto nie chciało odpalić po zmianie filtra) . Ale czytałem to chyba rok temu, tak więc już chyba jest poprawiony.
Opublikowano
W ASO chyba Mann. Ja wszystko kupuję Manna. Tak jak kolega wyżej pisał wcześniej zgłaszane były na forum problemy z filtrem paliwa Knecht, że był za duży czy coś :!:
Opublikowano
tu gdzieś był wątek, że knecht nie pasował do 2.0d (auto nie chciało odpalić po zmianie filtra) . Ale czytałem to chyba rok temu, tak więc już chyba jest poprawiony.

Temat chyba faktycznie poprawiony, nie było żadnych problemów przy montażu.

Opublikowano

Panowie które opony polecacie:

Vredestein Ultrac Sessanta

Dunlop SP Sport MAXX

Continental ContiSportContact 5P

:?: :?: :?:

Wcześniej cały czas jeździłem na RFT, więc w temacie miękkich opon jestem absolutnie zielony. Mam nadzieję, że nie będę żałował przesiadki z RFT :)

Opublikowano
Dunlopy są coraz gorsze, a conti niestety strasznie szybko znikają, po czym przeraźliwie wyją i ząbkują - z Vredkiem nic takiego się nie dzieje i nie znam osoby, która by na nie narzekała :wink:
Opublikowano

ja jezdziłem na vred. pare lat temu i była strasznie twarda może coś się zmieniło...

z tym że conti szybko znika zgadzam sie ale pirelka też taka jest

Opublikowano

Ja jeździłem na nich (Ultrac Sessanta) w A4 na amorach KONI Sport+sprężyny H&R -35mm więc szczerze powiedziawszy nei wiem, jak się zachowują przy "cywilnym" zawieszeniu :wink:

Ja miałem 92Y XL i nie narzekałem. Prawdą jest również, że opony UHP schodzą szybciej, bo inaczej się nie da - jak dla mnie Vred był bardzo dużym zaskoczeniem pod tym względem :roll:

Opublikowano
Ja będę w tym roku kończył Bridgestone Potenza RE050A Y94 XL i jestem już zdecydowany na Vredestein Ultrac Sessanta -wiele pozytywnych opinii słyszę i chyba się skuszę. Ale już nigdy index 94 i XL.. auto zdecydowanie więcej pali.
Opublikowano
Co to znaczy więcej pali - do czego spalanie na 94Y XL porównujesz jeśli to nie tajemnica? Oporów toczenia chyba aż tak wielkich nie ma - na pewno są mocniejsze (i zapewne nieco cięższe) niż bez Xtra Load'u i chyba dobrze zastępują ROF'y :?:
Opublikowano

Conti najbardziej komfortowe i chyba też najcichsze.

Opona XL jest cięższa i twardsza - sztywniejsza.

Opublikowano
Ja będę w tym roku kończył Bridgestone Potenza RE050A Y94 XL i jestem już zdecydowany na Vredestein Ultrac Sessanta -wiele pozytywnych opinii słyszę i chyba się skuszę. Ale już nigdy index 94 i XL.. auto zdecydowanie więcej pali.

Możesz rozwinąć swoją myśl ?

Mi w sumie nie zależy jakoś bardzo na komforcie, przy 19 zwykłych oby był zbliżony jak przy 18 RFT. Mi bardzo odpowiadały Bridgestone Potenza, po zakupie Dunlopów na zimę byłem przerażony, że opony mogą być aż tak głośne.

Ktoś ma konkretnie te Vredestein Ultrac Sessanta? Vredestein zawsze mi się wydawały jako jedne z najdroższych opon, ale te wyglądają cenowo bardzo przyzwoicie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.