Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam problem w navi MK4, 16:9. Problem jest taki, ze navi nie mowi. Gdy jest np zakret muzyka sie scisza, ale nic nie mowi.

Objaw jeszcze mam taki, jak ustawiam zeby graly tylko przednie glosniki to nic nie gra w ogole. Ustawie na srodek, graja przednie i tylnie, ale przednie sporo gorzej.

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano

Moja historia z NAVI zaczela sie tak:

Kupilem samohod, lecz laser byl juz nie sprawny, wiec probowalem go wyczyscic sam- bezskutecznie, a nawet z groszm skutkiem bo nie bylo obrazu w samochodzie.

Pojechalem do firmy uczymyautapolskiego.pl i wszystko zosało naprawione, czyt. worcil obraz, i zostal wymieniony laser w NAVI. Do tego wgrano mi jezyk Polski do NAVi, i dostalem Mapy na cala Europe.

Wszystko dziala nic sie nie przycina ani nic.

A i jeszcze, wczesniej tez mi nie dziala glos w NAVI; - podczas naprawy NAVI juz nie dzialal. Ale jak naprawial mi NAVI - ta osoba od uczymyautapolskiego, stwierdzil ze NAVI moze nie gadac, bo mam uszkodzone koncowki mocy w tunerze.

Wiec uwierzylem mu na slowo. Naprawilem Tuner w firmie BM54, i NAVI nadal nie mowi. POdirytowany, wzialem wyciagnalem od kolegi tuner, ktory ma identyczna navi, i u niego wszystko dziala. Wlozylem go do siebie i nic, u mnie nadal nic nie mowi NAVI. Czyli tuner mam sprawny.

Jeszcze jedna kwestia ktora mnie zastanawia. Chodzi o to, ze do tunera u mnie wchodzi tylko jedna kostka, a jakby drugiej brakuje(?)

U kolegi sa dwie kostki w tym tunerze, dlatego mnie zastanawia, dlaczego u mnie jest jedna kostka, a u niego dwie. Roznica miedzy mna a nim jest taka ze on ma harman kardon a ja mam zwykle naglosnienie.

Nie iwem moze tez wina jest w tej kostce? Ale dlaczego bym jej nie mial? Przeszukalem bagaznik i nie ma nwet miejsca z ktorego mialaby wychodzic, lub w ktorym byla np urwana. Wiec wydaje mi sie, ze fbrycznie mam jedna kostke.

Bardzo prosze o pomoc.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety nie :(

Ten kolega z forum co mi Ty, lub ktos polecił też nie pomógł mi.

Na razie jezdze tak, ale mam zamiar wybrac sie do uczymyautapolskiego.

A no i sprawdzalem podlaczenie 2x, nie wiem co moze byc zle. Wszystkie kable pasuja. Tuner na pewno jest dobry.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, rozwiazalem problem.

Ktos kto mial wczesniej moje BMW podpial wszystkie koncowki mocy pod jeden kanal, zeby ich nie naprawiac.

Opublikowano

No tak jak piszesz .Nie chciało się naprawiać jednemu z drugim to druciarstwo zrobili i tyle.

Ważne,ze znalazłeś rozwiązanie :cool2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Ja mam pecha, bo teraz powoli mi sie ekran wylewa :mad2:
  • 2 lata później...
Opublikowano
Kolego a powiesz gdzie ten ktoś zwarł te kanały? U mnie prawa strona jest tak połączona ale nie mam pojęcia gdzie jest to zrobione bo kable w bagażniku są ok a prawy tył gra razem z prawym przodem. Choć już prawy przód gra tak jak powinien czyli tylko ten jeden kanał co dla mnie jest bardzo dziwne. Wymieniłem 3 tunery BM 54 i każdy gara tak samo.