Skocz do zawartości

320d zdychające czujniki PDC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jest jakiś sposób na padające czujniki ?

przez blisko 3 lata wymieniłem 2 teraz padł mi kolejny (nie pyka)

czytałem że szkodzi im woda pod ciśnieniem (staram się nie walić po nich z lancy) i zauważyłem że pierdzielą się gdy jest zimno poniżej 0*C

co tam się psuje ? bo kiedyś taki rozebrałem i czego sie dowiedziałem że jest to element nienaprawialny i nierozbieralny tak zeby go nie uszkodzić

pozostaje mi szukać nowego 3pinowego czujnika ?

Opublikowano
po 3 latach to powinnes parkowac z zamknietymi oczami ,faktycznie czasami jak woda polalem to niechodzily przez jakis czas w sumie ojciec mial czujnik i za.ebal , w sciane wiec ja tego nieuzywam moze masz cos nie tak z kablami ze ci tak szybko sie psuja u mnie 183tys na zegaze i od nowosci nie byly zmieniane
Opublikowano

Dostaje sie tam wilgoc co powoduje ich nieprawidlowe dzialanie.

Mialem problem z jednym czujnikiem , rozebralem, zobaczylem bardzo duzy osad wilgoci itd. Zasniezala wtyczka, przeczyszczenie nic nie dalo. Pomogla tylko wymiana.

Pozdr.

Opublikowano
po 3 latach to powinnes parkowac z zamknietymi oczami ,faktycznie czasami jak woda polalem to niechodzily przez jakis czas w sumie ojciec mial czujnik i za.ebal , w sciane wiec ja tego nieuzywam moze masz cos nie tak z kablami ze ci tak szybko sie psuja u mnie 183tys na zegaze i od nowosci nie byly zmieniane

po to jest żeby działało,

nie znoszę jeśli coś mi nie domaga w furze

czujniki to wg mnie świetna sprawa i polecam każdemu ile by nie jeździł

styków/kostek nie ma co czyścić... są w idelanym stanie

Opublikowano

witam kolegów,

mam pytanie odnośnie tematu, u mnie tez padł jeden czujnik lewy wewnętrzny i powiedźcie mi jak go wymienić? Jak się do tego zabrać? co rozkręcić i gdzie idą kable od czujników. Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wciskasz z czuciem w zderzak, wyjmujesz pod zderzakiem i odpinasz wtyczkę, kable idą w prawą stronę koło akumulatora.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Nie kupujcie Panowie w sklepie Quick Parts, link do niego zamieściłem w poprzednim poście...Piszą że czujnik jest oryginalny a przysyłają podróbkę...Wczoraj im go odesłałem a kupiłem używany za 90zł, jak na razie działa ! Największy problem miałem z jego demontażem... najlepiej było by zdjąć zderzak ale to masa dodatkowej roboty. Założenie nowego czujnika i listew to już bajka :-)
Opublikowano
Witam podepnę się do tematu moje działają tylko latem a w zimie jak im się chce nie wiem co może być przyczyną tego że jak jest zimno to kaplica :(
Opublikowano

U mnie jeden czytnik nie pyrczał, doszedłem do sedna sprawy i okazało się, że to nie czujnik był padnięty a wiązka kabla naderwana, taśmą izolacyjną okleiłem każdy kabelek z osobna i wszystkie naraz i działa :)

Może w zimę jest tak że coś nie styka, styki zamarzają albo właśnie wiązka kabla któraś już jest naderwana i raz działa i raz nie. Miernikiem sprawdź czy jest napięcie.