Skocz do zawartości

2.5 tds nie pobiera ropy z filtru paliwa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Proszę o pomoc , sprawa dość pilna bo jutro 1 listopad a samochód nie jeździ...

Sprawa ma się tak że tata wymienił mi świece żarowe oraz termostat no i teraz kaplica! Samochód kręci ale nic po za tym.

Próbowaliśmy na hol ale też nic i po sprawdzeniu filtra paliwa okazało się że jest pełniutki - sam go zalewałem przed próbą odpalania.

Czy ktoś podejrzewa co mogło pójść nie tak? może coś jest źle podłączone? Bardzo proszę o jakieś wskazówki

Opublikowano

...musisz sprawdzić czy ojciec przypadkiem nie uszkodził przewodu zasilającego elektrozaworu na pompie wtryskowej (element nr.12 z linku)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HA91&mospid=47379&btnr=13_1429&hg=13&fg=15

ewentualnie mógł skończyć się przekaznik główny (nie wiem jaki jest w tds ale z tego co pamiętam to biały)który znajduje się w skrzynce , w komorze silnika po prawej stronie na podszybiu

iZzI
Opublikowano

hej

ja ostatno ok. Dwa tygodnie temu miałem podobny problem. 20 litrow w baku a tu nie chce zqpalic, powietrze w przewodach i paliwa nie ciagnie. Problemem okazała sie pompka paliwa w baku ktora nie robila.... Wyciagłem ja a tu filterek przed nia cały brudny jakims syfem. Wyczysciłem, przedmuchałem pomke i zaczeła robic robote. Nowa w sklepie w krakowie kosztuje ok 110 zł.

pozdro...

Pozdrawiam

Wojtek

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano

Dzięki Panowie!

Bardziej wydaje mi się prawdopodobne że uszkodzony będzie przewod zasilający elektrozawor ale później posprawdzam i dam znać co i jak.

Opublikowano
No więc tak, w tym przewodzie z linku jest napięcie to chyba z nim wszystko ok. A jak sprawdzić czy ten przekaźnik główny jest sprawny?