Skocz do zawartości

BMW Navigation DVD Road Map Europe HIGH (MK4) 2013!

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 135
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jednak Verbatim nie działa zawsze tak jak wszyscy piszą, nagrałem drugi raz na zwykłej płycie DVD-R titanum z marketu i działa :D

Teraz jeszcze nad spolszczenie softu trzeba popracować :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jednak Verbatim nie działa zawsze tak jak wszyscy piszą, nagrałem drugi raz na zwykłej płycie DVD-R titanum z marketu i działa :D

Teraz jeszcze nad spolszczenie softu trzeba popracować :)

No właśnie ja wypaliłem dwa Verbatimy i nie działa żaden :( Oryginalna płyta Navteq działa. Co Ci się na ekranie pokazywało? U mnie jest napisane, że brak płyty w napędzie :|

Opublikowano

Generalnie śmiga każda płyta jednak wiadomo,ze im lepsza jakość tym dłużej pochodzi i w tym jest różnica najważniejsza :mrgreen: :mrgreen:

Brak płyty w napędzie oznacza,iż jest źle nagrana i tyle :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
TU macie wersję z powiadamianiem o fotoradarach. Mieści się na jednowarstwowej płycie 4,7Gb, w celu ograniczenia pojemności wycięte języki i część POI.

TU soft z powiadomieniem głosowym o fotoradarach, polskie znaki diakrytyczne, zmiana kolorystyki "dzień, noc" przygotowane pod MKIV 16:9 (nie MONO), system językowy w aucie GB,D,F.

Hasło: monsteryaza

Dla zainteresowanych:

Usunięte POI

Ścieżka dostępu TPD\NCCBEUFNM_EU_20120702\TABLES\0

0053 idx

0054 url- CITYCENTER

0001 idx

0002 url- MEDIC

Ścieżka dostępu TPD\NCCBEUFNM_EU_20120702\ENG\TABLES\0

0017 IDX

0076 URL- SHOPINGCENTER

0075 IDX

0076 URL- RESTAURANT

0029 IDX

0030 URL- HOTEL

0069 IDX

0070 URL- SIGNAT

Inne POI, reszty nie chciało mi się sprawdzać...

Stacje paliw znajdują się tu:

TPD\NCCBEUFNM_EU_20120702\TABLES\0

0049 IDX

0050 URL- PETROLSTATION

Jeżeli ktoś nie potrzebuje punktów POI, dla maksymalnego zmniejszenia rozmiarów płyty można całkowicie usunąć foldery TABLES

czy ten soft który podajesz to SOFT V32 ?

Opublikowano
Siema mam problem, mianowicie mam na plycie Verbatim dvd+r nagraną Europe HIGH tylko nie czyta mi plyty i prosi o CD mimo ze jest to odtwarzacz DVD, czy jest jakas wersja albo czy da sie jakos okroic ta wersje do CD ?
Opublikowano
Siema mam problem, mianowicie mam na plycie Verbatim dvd+r nagraną Europe HIGH tylko nie czyta mi plyty i prosi o CD mimo ze jest to odtwarzacz DVD, czy jest jakas wersja albo czy da sie jakos okroic ta wersje do CD ?

KOlego...ten napisc to przeceiż cd/dvd a nie samo cd

Te mapy tylko na dvd... :cool2: a jak chcesz na cd to te viewtopic.php?f=91&t=88508

Opublikowano

Ja dodam jeszcze że 16 lipca nagrałem na płytkę maxell DVD-R za 1zł i działało super, dzisiaj, 7 września płytka odmówiła posłuszeństwa, wyskakuje napis: brak nośnika.

Pozdrawiam i zachęcam do kupna lepszej jakości nośników :)

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To pocieszenie jest słabe. Te mapki w mojej okolicy zawsze mało wnoszą. Też czekam na BMW Navigation DVD Road Map Europe HIGH (MK4) 2014. W zeszłym roku ten temat pojawił się 30 pazdziernika, więc jeszcze z miesiąc.
Opublikowano (edytowane)
To zadziwię cię......są dokładniejszenie niż HIGH :wink: :wink: :wink: no chyba,ze Ciebie interesuje akurat Twoja okolica :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Edytowane przez sfinks311
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

@sfinks311

no i wykrakałeś. Byłem w trasie i odczyt mapy działał bez problemu, aż dojechalem do celu. Sprawa wygladała odwrotnie jak chciałem wracać... Po odpaleniu nawigacji wyskakiwał napis informujący, że ladowana jest mapa i na tym koniec, nawet błędu nie pokazało, że coś z płytą nie tak. Sprawdziłem płytkę, napęd chodził jak wyjmowałem, wyczyściłem, poprzeklinałem, ale wiele nie pomogło. O dziwo, jak wrociłem do domu, wyłączyłem auto i jak wróciłem po ok. 30min navi działała znowu :mad2:

Czytałem inne posty o problemach z nawigacjami, ale nie spotkałem podobnego problemu. Podejżewam kiepską jakość płyty, nagram na TDK albo innej, lepszej jakości.

Opublikowano
Wiesz co ???? U Ciebie to może świadczyć o końcu lasera i tyle :wink: :wink: a z czytaniem to zwykły przypadek nawet nieodosobniony :oops: :oops: :oops:
Opublikowano

Generalnie GPS działa non stop, tylko ten jeden raz miałem problem....

Spróbuję jeszcze z inną płytą, jak bedzie dalej to samo to będę zabierał się za laser.

Opublikowano

Dokładnie :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

Podawałem już nawet kilka razy w temacie link do sposobu ogarnięcia czyszczenia tego lasera :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

Jeszcze jedno, czytałem o aktualizacji softu (e46 2003r MK4) i mam pytanie odnośnie pliku od yaza:

1. Zmieni się layout ? Chciałbym pozostać przy brązowym kolorze.

2. Mając mapę (2013 HIGH) tylko w j. niemieckim, po aktualizacji będzie dalej niemiecki?

3. Macie może link do darmowego konta z aktualizacją od yaza?

Dzięki!!

Opublikowano
ściągłem plik sting-noc dzien-radary glos PL-txt PL-FREE-V32.iso , nagrałem na płytkę Sony i podczas aktualizacji wyskoczył komunikat: "an error has occurred while updating. Please check manual ...." Po czym wyświetlacz się nie odpala. Pomocy ! :)
Opublikowano
Bo trzeba sciągać pewne pliki a nie szajs :mad2: :mad2: :mad2: i wystarczy tylko nagrać i do czytnika i tyle :cool2: :cool2: