Skocz do zawartości

BMW Navigation DVD Road Map Europe HIGH (MK4) 2013!

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 135
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ja specjalnie zadałem to pytanie, żeby ludzie później nie narzekali, że im powiadomienia głosowe nie działają.

Tak mi się wydawało, że te fotoradary nie współpracują z softem powiadamiającym głosowo.

Fotoradary dodane przez bekona74 nie posiadaja powiadamiania glosowego (przy zaktualizowanym sofcie).

POI z fotoradarami powinny byc dodane Poisonem, tak aby soft po zmianach je widzial.

Jestem uzytkownikiem Maca, wiec nie bardzo mam jak odpalic Poisona...

Prosilbym o link do wersji mapy (do testow), ktora zawieralaby fotoradary na cala Europe, tak aby dzialalo powiadamianie glosowe.

Bede wdzieczny za info (moze byc priv).

Opublikowano

Z tego co pamiętam, to nie widziałem wcześniej wersji z powiadamianiem głosowym.

PS. Też mam maca i można sobie poradzić z poisonem.

Opublikowano

Hmm....a ja mam tylko mapy z forum ew. chomika i mam powiadamianie głosowe o radarach i jeszcze dodatkowo pokazują się na navi

Mogę wrzucić ewentualnie gdzieś do pobrania jak chcecie :D ale najwcześniej jutro

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
chcialbym sciagnac BMW Navigation DVD Road Map Europe HIGH (MK4) 2013 z torentow ale jak nazwana moze byc ta wersja plyty "z fotoradarami na wszystkie kraje znajdujące się na płycie DVD DL (płyta 8,5GB DVD+R DL)", czyli okno drugie, okno trzecie i okno czwarte?
Opublikowano
chcialbym sciagnac BMW Navigation DVD Road Map Europe HIGH (MK4) 2013 z torentow ale jak nazwana moze byc ta wersja plyty "z fotoradarami na wszystkie kraje znajdujące się na płycie DVD DL (płyta 8,5GB DVD+R DL)", czyli okno drugie, okno trzecie i okno czwarte?

Jak bys nie znalazl na torentach to masz tutaj

http://chomikuj.pl/matimisztal/BMW+Navigation+DVD+Road+Map+Europe+HIGH+2013+orygina*c5*82+DL+%28has*c5*82o*3b+bmw%29

Nieprzerobiona wersja z ikonami fotoradarów na całą Europę. (bez powiadamiania głosowego)

Nad wersją z powiadamianiem głosowym będę w najbliższym czasie pracował, także dam znać

Pozdrawiam,

Mateusz

Najnowsze Mapy do Nawigacji 2014

http://chomikuj.pl/MapyNaviBMW

Opublikowano

No nikt tutaj nie jest jasnowidzem o co ci chodzi :duh: Trzeba jasno pisać :cool2:

Jak jutro znajdę czas to wrzucę na jakiś darmowy serwer :D

Opublikowano (edytowane)

TU macie wersję z powiadamianiem o fotoradarach. Mieści się na jednowarstwowej płycie 4,7Gb, w celu ograniczenia pojemności wycięte języki i część POI.

TU soft z powiadomieniem głosowym o fotoradarach, polskie znaki diakrytyczne, zmiana kolorystyki "dzień, noc" przygotowane pod MKIV 16:9 (nie MONO), system językowy w aucie GB,D,F.

Hasło: monsteryaza

Dla zainteresowanych:

Usunięte POI

Ścieżka dostępu TPD\NCCBEUFNM_EU_20120702\TABLES\0

0053 idx

0054 url- CITYCENTER

0001 idx

0002 url- MEDIC

Ścieżka dostępu TPD\NCCBEUFNM_EU_20120702\ENG\TABLES\0

0017 IDX

0076 URL- SHOPINGCENTER

0075 IDX

0076 URL- RESTAURANT

0029 IDX

0030 URL- HOTEL

0069 IDX

0070 URL- SIGNAT

Inne POI, reszty nie chciało mi się sprawdzać...

Stacje paliw znajdują się tu:

TPD\NCCBEUFNM_EU_20120702\TABLES\0

0049 IDX

0050 URL- PETROLSTATION

Jeżeli ktoś nie potrzebuje punktów POI, dla maksymalnego zmniejszenia rozmiarów płyty można całkowicie usunąć foldery TABLES

Edytowane przez Yaza
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
Nagrałem na płycie Verbatim DVD+DL z prędkością 4x. Niestety po włożeniu płyty do czytnika napęd jej nie wykrywa, ale najgorsze jest to, że NIE ODDAJE PŁYTY !!! Cały czas coś czyta, na wyświetlaczu (mono) nie pojawia się nic - też kompletnie się zblokował - nie mogę nawet dostać się do komputera pokładowego. Co mam teraz zrobić ? Ratunku !!! Gaszę i odpalam samochód, nic to nie pomaga. Help!
Opublikowano

Możesz mieć w czytniku soft, który nie czyta płyt 2-warstwowych. Możesz nagrać płytę 1-warstwową z wyciętymi językami (lepiej) lub zaktualizować soft do minimum v31 i czytać płyty 2-warstwowe.

Najlepiej, gdybyś zaktualizował soft i używał płyty 1-warstwowej.

Co do wyjęcia płyty. Zostaw auto na noc i rano po otworzeniu auta od razu wyciągaj płytę guzikiem. Powinna wyjść. Możesz też rozbierać czytnik.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Możesz mieć w czytniku soft, który nie czyta płyt 2-warstwowych. Możesz nagrać płytę 1-warstwową z wyciętymi językami (lepiej) lub zaktualizować soft do minimum v31 i czytać płyty 2-warstwowe.

Co do wyjęcia płyty. Zostaw auto na noc i rano po otworzeniu auta od razu wyciągaj płytę guzikiem. Powinna wyjść. Możesz też rozbierać czytnik.

Mam e39 z 10/02. Jaki soft musi mieć nawigacja aby czytała płyty 2-warstwowe? W jakim programie nagrać takie mapy aby to odpaliło?

Opublikowano
Ale po co ci płyty dwuwarstwowe ?? Przecież większość map wchodzi na zwykłe a o nagrywaniu jest wszystko na początku tematu :mrgreen: :mrgreen:
Opublikowano
Ale po co ci płyty dwuwarstwowe ?? Przecież większość map wchodzi na zwykłe a o nagrywaniu jest wszystko na początku tematu :mrgreen: :mrgreen:

Gdyż oryginał jest na płycie 2-warstwowej i dlatego kolega się pyta.

Opublikowano
Ja to rozumiem :duh: :duh: :duh: :duh: ale jak ktoś pyta się w jakim programie nagrywać to można się załamać :wink: :wink: :wink:
Opublikowano

Mam e39 z 10/02. Jaki soft musi mieć nawigacja aby czytała płyty 2-warstwowe? W jakim programie nagrać takie mapy aby to odpaliło?

To było V31 (4-1/100). Chociaż mogę się mylić. Najlepiej ściągnij przerobione płyty 1-warstwowe, lepiej się sprawdzają. Nagrywaj w Imgburn.