Skocz do zawartości

E46 320d 2000r Nie wkręca się na obroty nie ciągnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem ze swoją E46 320d 136KM 2000r nie wkręca się na obroty i nie ciągnie nie raz jest tak że jest wszysko ok ale przeważnie jest ten problem. Są takie sytuacje że jade na 80Km/h przes 10 s ze stałą prędkością pedał gazu jest na stodku i po wciśnięciu pedału gazu do końca muli się i kopci na niebiesko. Jeżeli samochód postoi ze dwie trzy godziny i jak jade po tym postoju to ciągnie ale jak się rozgrzeje do ok 50 stopni to znów nie ciągnie. Jak samochod jest rozhrzany i postoi z 5 minut to zdarza się że też ciągnie dobrze. Może miał ktoś taki przypadek i podpowie co trzeba zrobić.
Opublikowano
ubywa oleju? wymieniałeś kiedyś odmę? czyściłeś egr? podłącz się pod kompa może jakiś błąd wyrzuci.
Opublikowano
odmy nie wymieniałem egr czyszczony był całkiem niedawno. kiedyś miałem taki sam przypadek i wyskoczył błąd pompy ale mechanik mi usunął i było ok a teraz tez pojawił się błąd pompy ale usunięcie nic nie dało bo cały czas jest ten sam problem. jeszcze dodatkowo wyskoczył błąd o przestawieniu rozrządu o 4-5 % ale był nie aktywny.
Opublikowano
Wiec z bardzo duzym prawdopodobienstwem mozna stwierdzic, ze wlasnie konczy zywot pompa wtryskowa. Wstaw auto do mechanika puki auto jeszcze jezdzi- szkoda kasy na lawete gdy padnie w najmniej odpowiednim momencie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej wtedy niezależnie od temperatury byłyby problemy z mocą, ogólnie wtedy dół jest słaby. Więc skupiłbym się na pompie, ale i tak wymień odmę i przeczyść elektrozaworki (instrukcja na forum).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.