Skocz do zawartości

320d skrzynia 6b jak jeździć zimą ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie podepnę się pod temat bo nie chce zakładać nowego a mianowicie chodzi mi o skrzynie biegów 5 i 6 czy jeśli mam u siebie skrzynie 5b to da rade wstawić 6b ? Wizualnie jak przyglądałem się jednej i drugiej od spodu nie ma różnicy ktoś może przerabiał taki temat proszę o wypowiedzi.

Odważni nie żyją wiecznie...ostrożni nie żyją wcale...

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dyferencjały mają inne przełożenie, warto jeszcze sprawdzić czy wał jest ten sam, ale raczej tak.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Znalezione na forum:

"Do swapa potrzebne jest:

- skrzynia 6-tka

- mechaniżm wybieraka (poza drążkiem zmiany biegów gdyż jest on ten sam). Warto przy okazji wymienić: koszyczek drążka zmiany biegów, podkładki plastikowe, owalne gumy, zatrzaski są to tanie elementy a różnica w pracy mechanizmu zmiany biegów bardzo duża.

- obejrzeć sprzęgło elastyczne i ew. zaopatrzyć się w nowe (to z piątki pasuje jak najbardziej)

- krótszy wał od 6-tki

- nowe sprzęgło (konieczna jest wymiana gdyż 6-tka posiada inny frez)

- olej do skrzyni (warto przy okazji zmienić pomimo iż jest to niby "lifetime""

Opublikowano
hmmm, ja przy 60km/h na płaskim i równym terenie przy stałej prędkości wbijam 5 bieg... a tak na codzień to na 4 biegu. /E90 330xd 231KM/
Opublikowano
Dzięki Panowie dużo zachodu.

Odważni nie żyją wiecznie...ostrożni nie żyją wcale...

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!