Skocz do zawartości

troche zabawy e46 2.0 chip 185 km 400 nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam posiadam bmw e46 2.0 diesel z 2003 roku autko podkrecilem na 185 km i 400 nm wczesniej probowalem sie troche bawic na mokrym asfalcie jak i na suchym po wylaczeniu dsc lecz wydawalo sie jak by brakowalo mocy wiec sobie dawalem spokoj przyszedl snieg wyjechalem na droge i co sie okazalo ze obroty spadaja dalej sprawdzilem na forum od czego to zalezy i wyszlo na to ze kontrole nie wylaczalem do konca . wiec teraz takie moje pytanie w jakich warunkach moge sie pobawic moja bmw nie mowie tu o sniegu czy probowac na asfalcie suchym czy moze nie robic sobie wstydu bo nie warto czy tylko w deszczu chodzi mi czy da rade np baczka wykrecic dodam ze mam opony 235/35/r19 jesli te na asfalcie nie dadza rady to czy dadza 205/50/r16 zimowki
Opublikowano
masz dsc wiec trzymaj przycisk dsc z 8sek aż pojawia sie 2 kontrolki na żółto (od trakcji i hamulca ręcznego). Ja tam jestem przeciwny takiej zabawie (po drugie diesel'em takich rzeczy się nie robi) ale na śniegu możesz się pobawić (dużo mniejsze tarcie)

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I na parkingu pod biedronką :mrgreen: jest kostka, więc dodatkowo mniejsze tarcie :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

diesel to nie dziewica orleańska ... :), jeśli jesteś zdeterminowany to spróbuj na początku pod tesco itd w podziemnym ale jak mniej ludzi będzie - pomiędzy filarami, ładnie lata bokiem a niewiele trzeba katować żeby przyczepność zerwać

ja mam turasa na 225 i co jakieś rondo, łuk, czy fajny zakręt to idzie bokiem, więc się da

najlepsze wyczucie zdobędziesz "ucząc" się na śniegu, a i niewiele zużyjesz

popatrz w necie jak i czym co robią i będziesz widział że się da, bo się da

w/g mnie to kwestia umiejętności - ja bączków nie robię, ani upalania - wolę bokiem wychodzić z zakrętów, łuków, rond

w 6stce skrzyni wydaje mi się, jak nie jestem prawie pewien że 1nka jest dużo krótsza niż w 5tce

Opublikowano

Mikan...błagam, "pomiędzy filarami" Chcesz żeby żółtodziób , który nie potrafi trakcji wyłączyć katastrofę budowlaną spowodował?

Chłopie na lotnisko....albo do Play Station.

Opublikowano (edytowane)
Mikan...błagam, "pomiędzy filarami" Chcesz żeby żółtodziób , który nie potrafi trakcji wyłączyć katastrofę budowlaną spowodował?

Chłopie na lotnisko....albo do Play Station.

he, dlatego napisałem "jeśli jesteś zdeterminowany" :)

filary to taki karny paluch, który błędów nie wybacza

poszukać gdzieś fajnej miejscówki, z początku może nieasfaltowej, potem asfalt a najlepiej poczekać na śnieg

ja odpuściłem i po prostu na ulicy jak jest okazja to się bawię, bo mi żal opon żeby cisnąć typowo

Edytowane przez mikan
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:norty:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.