Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Przeszła mi przednia postojówka w E91 po lifcie. Jest to normalny halogen, ale już jako postojówki sa Ringi. Przeczytałem w insrukcji, że ma być w5w więc takowe kupiłem i przymierzyłem się do wymiany. Mam całe starte palce i ręce a nadał nawet nie wymacałem gdzie to gównienko siedzi. Wie ktoś jak to zrobić, znajduje sie gdzieś jakaś pomoc ?
Sprzedam:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co wiem, to od strony nadkola trzeba dojść. Może bez demontażu koła Ci się uda...
Opublikowano

Temat wałkowany wielokrotnie i trzeba auto na podnośnik a potem odkręcać nadkole z przodu a potem wymiana i od razu radzę Ci wymienić na ledy .

Jeśli chodzi o ledy to jest ich wiele i temat również poruszany wiele razy na forum . Wystarczy poszukać . Sa lepsze i gorsze ale efekt jest zawsze lepszy niż te zwykłe zarówki zwłaszcza gdy masz xenony to ładnie się komponuje.

Tu masz Kolego filmik co i jak :

http://www.youtube.com/watch?v=JeN10kOHKmg

W przypadku gdy masz po lifcie to zostaje sama wymiana ale procedura jest taka sama .

Mozna równiez od góry przez maskę ale to już wyższa szkoła jazdy i bardziej na macanki :lol:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Witam. Przeszła mi przednia postojówka w E91 po lifcie. Jest to normalny halogen, ale już jako postojówki sa Ringi. Przeczytałem w insrukcji, że ma być w5w więc takowe kupiłem i przymierzyłem się do wymiany. Mam całe starte palce i ręce a nadał nawet nie wymacałem gdzie to [bAD] siedzi. Wie ktoś jak to zrobić, znajduje sie gdzieś jakaś pomoc ?

Ponieważ jest to halogen LCI, potrzebujesz żarówki H10W zamontowanej na 2 torx’y wewnątrz reflektora. Wymiana możliwa tylko po demontażu nadkola chyba, że masz bardzo elastyczne dłonie :D

W instrukcji polskiej jest niestety błąd.