Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam problem z falowaniem obrotów,falowanie zaczyna sie od pierwszej kreski i trzyma do pionu,jak wskazówka dojdzie do pionu to falowanie ustepuje,jest to bardzo delikatne falwanie,silnik normalnie ciagnie ani nie przerywa w czasie jazdy.prosze o pomoc,falowanie zaczeło sie jak wywaliłem klapki z kolektora od tamtej pory silnik źle pracuje,prosze o pomoc
Opublikowano
Czyli Euro04. Niestety zabiegi typu usuwanie katalizatorów i klap zawirowań w tych rocznikach powodują takie objawy. Silnik wyposażony w sondę lambda jest dużo bardziej precyzyjny w pomiarze składu mieszanki i wyjątkowo wrażliwy na wszelkie nieprawidłowości wynikające z pracy "kombinowanego" motoru.
Opublikowano
no to euro cztery,czyli to tak juz bedzie cały czas,na wszystkich forach pisano że wywalenie klapek nie powoduje zadnych objawow,a może ten podgrzewacz wody jest padniety bo tez na forum o tym pisali,tylko to jest ten podgrzewacz co podgrzewa przednia szybe
Opublikowano
dzisiaj zauważyłem że jak climatronik jest wyłaczony to silnik nie faluje,a jak załącze climatronic to zaczyna lekko falować.ale jak temperatura jest juz w pionie to silnik nie faluje i climatronik tez nie zakłóca pracy silnika,czyżby ten podgrzewacz był uszkodzony ?