Skocz do zawartości

Jakie opony do bmw 535 i x drive 4#4

slawek154

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Ja latam na Vrednych juz w 3 aucie, nie moge narzekać na właściwości jezdne ale juz po 2 miesiącach użytkowania wyskoczył balon, gwarancje wybili mi z głowy mówiąc ze musiała być uderzona, bokiem pytam? Felga cała. I 2 razy ta sama sytuacja w przeciągu 3 lat , opony kupowane u rożnych sprzedawców. Klne za każdym razem ale i tak je kupuje , cena, właściwości , no i ten bieznik. :)

• 3 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...
Ja się podłączę z trochę innym tematem, mam napęd na 1 ośkę, teraz mam komplet Pirelli, przody są bardzo dobre ale tył jest do wymiany, mogę na tył założyć inne (właśnie Michelin :) ) a przód dojeździć? Jeździł ktoś tak? Wiem, że prawo pozwala, ale nie wiem jak się auto zachowa.

Jeśli napęd jest przekazywany tylko na jedna oś, to praktcznie obowiązuje tylko jedna zasada , aby na oś pakować opony o takich samych rozmiarach-parametrach.

A to że z przodu opony będą innego producenta , niż z tyłu nie ma w tym przypadku znaczenia to samo tyczy się róznic w głębokości bieżnika na poszczegulnych osiach.

.

Jak w Trzech prostych krokach zniszczyć wspaniałą marke jaką jest BMW ?

Krok Pierwszy : Zastąp napęd na tył napędem na koła przednie w 2015r

Krok Drugi: Wpakuj silnik 3 cylindrowy z MINI do limuzyny BMW 3 w 2016r

Krok Trzeci: Wpakuj silnik 4 cylindrowy do limuzyny BMW 7 w 2016r

• Zasłużeni forumowicze
A z napędem na jedną oś jakie opony? Myślałem nad Nokian WR A3. Na felgach 17 cali by to jeździło. I jeszcze ROF czy nie ROF?

Mam wlasnie te Nokiany 17 i moge powiedziec ze sa bardzo stabilne na suchym, prawie jak letnie, niezle na sniegu i bardzo ciche. Mam jednak wrazenie ze trakcja i hamowanie na mokrym moglyby byc lepsze. To jest subiektywne odczucie niepoparte zadnymi testami oczywiscie. Wydaje mi sie ze nastepnym razem sprobuje innych opon na zime. Dla mnie wlasnie zachowanie na mokrym jest najwazniejsze czy to zima czy latem.