Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KW - stary, weź jeszcze raz przeczytaj co za zdjęcia z wypalonymi airbagami są wklejone. To są zdjęcia do auta z linku mareklab, nie do tego BMW. Pisałem już Ci to wcześniej. Przyczepiłeś się tych zdjęć i niepotrzebnie burdel się zrobił.

Do tego auta z tematu NIE MAM zdjęć, nie wiem jak wyglądało. Zapisy ma takie nie inne - chyba będzie trzeba pojechać i fizycznie pomierzyć i zbadać. Tyle.

Czytamy KW dokładnie.

Opublikowano

No to faktycznie, burdel się zrobił. Po co wklejasz zdjęcia nie z tego auta co jest w tytule wątku? Czasami ślizaga się wzrokiem po tekście i człowiek nie rejestruje wszystkiego, skupiając się na tym najważniejszym. Moje przeoczenie, przepraszam za zamieszanie.

Co nie zmienia faktu, że nie porozumiemy się co do rozumienia terminu Total Loss i wniosków z tego płynących.

W związku z tym, że zdjęcia są od innego auta, z poprzedniego mojego postu ma sens jedynie porównanie cenowe, czyli akapit:

W czerwcu 2011 dolar kosztował ok. 2,70zł, to minimalnie mniej przy którym ja ściągałem swoje BMW. Gdyby samochód wyglądał i kosztował podobnie do mojego, to ta cena, którą widzisz w ogłoszeniu raczej sugerowałaby sprzedaż ze stratą. Samochód więc musiał wyglądać na zdjęciach "gorzej", bo ciężko było już wówczas kupić taką beemkę na aukcji w stosunkowo dobrym stanie za stosunkowo niewiekie pieniądze. Innymi słowy, cena sprzedaży sugeruje gorszy stan wizualny na zdjęciach aniżeli te, które są załączone.

Do sprzedania: - E60 535xi LCI USA 2008 MT

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=222639

Dla amatorów "rynkowych" cen E60 535i/xi taka mała przestroga:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=1983450#p1983450

Opublikowano
a mi sprzedajacy napisal """"Elementy wymienne auta jak maski blotniki itp naprawde nie maja znaczenia jesli podloga i mechanika jest ok........jeśli Pan poważnie myśli o kupnie to proszę nie opierać się na dokumentacji papierkowej i nie zrażać się do tego że auto miałe jakieś elementy lakierowane''''ZENADA
Opublikowano
Jeżeli chodzi o auto z Jawora, to stoi na placu mojego dalszego znajomego, jak chcesz to coś mogę się dowiedzieć. Samych aut właściciela placu jest może kilka sztuk, reszta to auta tzw. komisowe z całego Jawora i okolic, o których odbierający telefon wie niewiele. Plac udpodobali sobie wszyscy koledzy Patryka handlujący samochodami, z pierwotnej koncepcji eleganckiego placu z czysciutkimi autami i ladnym biurem obecnie niewiele zostalo. Tzn. dalej jest ladnie i czysto, ale jakosc wstawianych do sprzedazy aut daleka od idealu. Laik kupujacy oczami wezmie tam kazde auto, ktos kto ma pojecie o naprawach powypadkowych juz niekoniecznie. Zresztą sam właściciel placu daje doopy wypisując głupoty w ogłoszeniach, ale to już inna historia.
Opublikowano
Jeżeli chodzi o auto z Jawora, to stoi na placu mojego dalszego znajomego, jak chcesz to coś mogę się dowiedzieć. Samych aut właściciela placu jest może kilka sztuk, reszta to auta tzw. komisowe z całego Jawora i okolic, o których odbierający telefon wie niewiele. Plac udpodobali sobie wszyscy koledzy Patryka handlujący samochodami, z pierwotnej koncepcji eleganckiego placu z czysciutkimi autami i ladnym biurem obecnie niewiele zostalo. Tzn. dalej jest ladnie i czysto, ale jakosc wstawianych do sprzedazy aut daleka od idealu. Laik kupujacy oczami wezmie tam kazde auto, ktos kto ma pojecie o naprawach powypadkowych juz niekoniecznie. Zresztą sam właściciel placu daje doopy wypisując głupoty w ogłoszeniach, ale to już inna historia.

Dokładnie TAK :D

W każdym opisie samochodu nieważne czy Golf III, Corsa C czy e60:

!!! STAN IDEALNY !!!

!!! 100 % BEZWYPADKOWY !!!

!!! 100 % SERWISOWANY !!!

To mnie rozwala :mad2:

Opublikowano
Ja bym do tego dodał jeszcze z 10 pozycji, które są wręcz szablonowe. I wcale mnie to nie rozwala :D Jedni mówią o tym co drudzy chcą usłyszeć. I tak będzie do czasu, kiedy ci drudzy będą chcieli zlizywać ten miód tym pierwszym, nawet jak będzie w rowie poniżej pleców.
Opublikowano
Ja bym do tego dodał jeszcze z 10 pozycji, które są wręcz szablonowe. I wcale mnie to nie rozwala :D Jedni mówią o tym co drudzy chcą usłyszeć. I tak będzie do czasu, kiedy ci drudzy będą chcieli zlizywać ten miód tym pierwszym, nawet jak będzie w rowie poniżej pleców.

Odwiedzam czasem autokomisy i z tego co widzę ruch tam naprawdę niewielki, dziwię się jak ten interes się kręci bo auta stoją miesiącami, latem na zimówkach, zimą na letnich.

Zdjęcia w ogłoszeniach też często wprawiają w zadumę jaką to porę roku obecnie mamy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo tacy są widać mało obrotni, czyli aż tak nie cofają liczników i nie składają aut z dwóch. :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystko się sprzeda. Kwestia ceny. Będą sprzedawali "pod wodą" i w końcu się znajdzie ten co "wyhaczył okazję". :)