Skocz do zawartości

prawidłowe ciśnienie oleju w silniku m50b25 swap czy remont

Michal_sk8

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda, że chcesz teraz komuś bubla wcisnąć. Bo jak były opiłki metalu w oleju to już dobrze o tym silniku nie świadczy. Pewnie już głośniej chodzi na popychaczach i panewki też mogły się odezwać. m50 to trwała konstrukcja ale bez przesady.

WIem, że już Cię to nie obchodziło bo to jego auto, ale wiedziałeś że chce Ci go oddać a pałowaliście go dalej na niskim stanie. Pogratulować Wam obu :cool2:

Gość też dziwny, że auto tak o oddaje. Bo oboje się do tego przyczyniliście i oboje powinniście się jakoś po ludzku dogadać.

Dlaczego bubla? mówię, wymienię olej sprawdzę czy śmiga ok, no i sprzedaje albo teraz albo po zimie żeby mieć jakieś auto na zimę do jazdy bo 7-mka do garażu na zimę idzie.

Dogadaliśmy się i auto odebrałem ale nie oddałem całej kasy, zostawiłem tyle aby kupić cała druga e34 z silnikiem na ewentualną przekładkę, ale myślę że nie będzie ona wcale potrzebna, bo wiem że m50 jest dość wytrzymałym silnikiem i tak niesamowicie nie ucierpiał przez tydzień jazdy kolegi.

nie wiem teraz nie pamiętam, kolega mówił że tam zmieniał sobie na przepustnicy coś tam , wcześniej chodził równo czy ciepły czy zimny nie falowały obroty ani nic, a zmieniał z tego powodu bo pomyślał że przez to kontrolka oleju mruga przy hamowaniu, w sobote jak będzie miał czas to wpadnie i ustawi mi tak jak było wcześniej

Pewnie wkręcił śrubkę tak, że przepustnica jest lekko uchylona. Ma być domknięta całkiem, a śrubka ma zabezpieczać żeby przesłona nie waliła o korpus przy gwałtownym odpuszczeniu gazu.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

jak wróciłem nią pod dom to na wolnych dość długo falowało i się nie chciało ustabilizować, po zatrzymaniu się jak wkręciłem trochę na obroty tak 4-5 tyś i puścić to tak pofaluje i przygasiło ją, no muszę czekać na kolegę i niech ustawia jak było

• 9 miesięcy temu...
problem był w pompie oleju która już nie dawała rady, oraz uszczelka przy bagnecie z której tryskał olej po dodaniu gazu, po wymianie wszystko już było ok