Skocz do zawartości

3.5 V8 skrzynia biegow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam..padla mi skrzynia biegow automatyczna..mianowicie zatrzymalem sie dodalem gazu obroty wskoczyly szarpnelo i tryb awaryjny....

ma ktos moze pomysl co to moze byc? doda ze to juz moja druga skrzynia i to samo..

ma ktos z was moze automatyczna skrzynie 5hp24?

lub manualna? kupie caly swap

prosze o pomoc

Opublikowano
5hp-24 miały wadliwy kosz-czytaj słaby. Firma ZF obecnie sprzedaje wzmocniony kosz do tych skrzyń. Cena takiego w oryginale to od 1200 do 1800 pln. Co do ceny to zapraszam na pw.
Opublikowano
dzisiaj odkrylem ze jak jade powolutku i ledwo dodaje gazu to auto jedzie z zmienia biegi i nie wlacza sie tryb awaryjny ale jak tylko mocniej chce dodac to wariuje..moze to sterownik? ai to tylko z 1 na 2ke tak sie dzieje,,,ma ktos moze pomysl? moze malo oleju? chcociaz 2mies temu wydalem 30 na olej i 300na oryginalny filtr..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
30 na olej i 300na oryginalny filtr..

30pln z litrę?

Jaki olej wlałeś do skrzyni?

Nie wiem jak w ZF, ale skrzynie GM (zazwyczaj w połączeniu z M57) nie tolerują niewłaściwego oleju.

Łatwo po czymś takim uwalić skrzynię.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.