Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak tak czytam niektóre wypowiedzi to wychodzi na to że jak nie masz 25k na e46 do tego jeszcze 5k na naprawy to sie do BMW nie zbliżaj, Do tego musisz jeszcze zarabiać 10koła miesięcznie bo inaczej nie dasz rady go serwisować i w ogóle to musisz mieć rodowód bo BMW jest dla wybranych. Panowie bez jaj. E46 to już leciwy samochód i ceny też już nie są takie wygórowane, wiem że te z najniższej półki cenowej to nie są wypieszczone klubowe rodzyny ale takie tańsze też jeżdżą i większość nawet sie nie rozpada na drodze. Nie popadajmy w paranoję cześć ludzi tu piszących zachowuję się jak rozpieszczone dzieciaki, którym ktoś dał droższą zabawkę i inni na pewno nie mogą takiej mieć, a już kupiona taniej? niemożliwe! A teksty o książkach serwisowych w E46? No ludzie dajcie spokój. 90% książek serwisowych od e46 można wyrzucić do kosza albo sie nimi podetrzeć bo tylko do tego sie nadają, W moim miasteczku gdzie mieszka jakieś 4,5 tys mieszkańców wieczorem robiąc 2-3km zdarza mi sie mijać 5-6 E46. I nie są to jakieś sztrucle. Tak więc rada ode mnie panowie mniej spinania pośladów, więcej luzu. pozdrawiam

Co do serwisu to naprawde trzeba niezle zarabiac

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jak tak czytam niektóre wypowiedzi to wychodzi na to że jak nie masz 25k na e46 do tego jeszcze 5k na naprawy to sie do BMW nie zbliżaj, Do tego musisz jeszcze zarabiać 10koła miesięcznie bo inaczej nie dasz rady go serwisować i w ogóle to musisz mieć rodowód bo BMW jest dla wybranych

Co ty dajesz? Czy ktokolwiek napisał tutaj, że e46 z początku produkcji ma kosztować 30k (25 na zakup i 5 na wsad)? Proponuję więcej luzu i mniej spinania pośladów.

Opublikowano
A może nie dokończył modów :D lecz nie zmienia to faktu że na miejscu autora poleciał bym zobaczyć wklejone wczesniej ogłoszenie nr 4 http://otomoto.pl/bmw-318-318ci-stan-idealny-felgi-m3-C26024086.html jeśli nie przeszkadza mu nie za mocny za to oszczędny silnik

Też uwazam że ta wygląda całkiem OK i jest warta zaintereswoania, szczególnie na tle innych wklejonych tu pojazdów.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
A może nie dokończył modów :D lecz nie zmienia to faktu że na miejscu autora poleciał bym zobaczyć wklejone wczesniej ogłoszenie nr 4 http://otomoto.pl/bmw-318-318ci-stan-idealny-felgi-m3-C26024086.html jeśli nie przeszkadza mu nie za mocny za to oszczędny silnik

Mnie się ta podoba. Nie mam tak fachowego oka, żeby być 100% pewien bezwypadkowości na podstawie paru fotek. Mi silnik nie pasuje ale wnioskując z 1 posta autor akceptuje. Fajna, seryjna bez żadnych udziwnień. Jechać, obejrzeć, przejechać się, a może zmienisz decyzję co do silnika. Chyba, że jeździłeś już E46 i wiesz jak to jeździ.

A co do zagadnienia zmienianych gałek, m paków itp itd. Na forum widziałem wiele osób co zmienia takie rzeczy z lepszym lub gorszym skutkiem. Na podstawie gałki czy wytartej kierownicy nie ma co dyskwalifikować auta.

A tak w ogóle, wszyscy się mądrzą ale nikt nie napisze, żeby nie przejmować się wytartą kierą, która w E46 zdziera się na potęgę. Wystarczy mieć ręce szorstkie i z odciskami jak ja i nie jeździć w rękawiczkach a kiera się sypie, aż miło :P

Podtrzymuję również swoją teorię, że E46 to już stare auta - 12lat to nie młodzieniaszki i nie jedno widziały i robiły. Tak więc szukaj kolego a na pewno coś znajdziesz. Kolejna rada, którą podtrzymuję to to żebyś nie wydoił się do zera tylko jakąś gotówkę odłóż. Amory, wahacze to nie są tanie rzeczy, a w 10 letnim aucie raczej sprawne nie będą.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak tak czytam niektóre wypowiedzi to wychodzi na to że jak nie masz 25k na e46 do tego jeszcze 5k na naprawy to sie do BMW nie zbliżaj, Do tego musisz jeszcze zarabiać 10koła miesięcznie bo inaczej nie dasz rady go serwisować i w ogóle to musisz mieć rodowód bo BMW jest dla wybranych. Panowie bez jaj. E46 to już leciwy samochód i ceny też już nie są takie wygórowane, wiem że te z najniższej półki cenowej to nie są wypieszczone klubowe rodzyny ale takie tańsze też jeżdżą i większość nawet sie nie rozpada na drodze.

Dokładnie, średnio 10-letnie BMW przeciętnie będzie wyglądać jak na 10-letni samochód UŻYWANY /dowolnej podobnej klasowo marki/ tylko, że pomijasz najważniejsze. Tu zazwyczaj pojawiają się te TANIE oferty z ogłoszeń, a oczekuje się stanu prawie jak w 2-3 latku albo nowym salonowym zapominając że pytają o pojazdy 10-letnie i starsze. :duh: NIE MA TAKICH SAMOCHODÓW chyba, że eksponaty wystawowe, a nie te używane/eksploatowane nawet przez tych z wypaczonym spojrzeniem na motoryzację jak pewnie większość forumowiczów.

Opublikowano
A co do zagadnienia zmienianych gałek, m paków itp itd. Na forum widziałem wiele osób co zmienia takie rzeczy z lepszym lub gorszym skutkiem.

Jeśli dobrze rozumiem, gdy mamy auto jak w linku wcześniej, na nim przedni zderzak z innego auta, tylny zderzak jeszcze z innego (to już 3 w 1), to to nie powoduje, że zapala się wam lampka ostrzegawcza w głowie? Bo ja podchodzę do takich aut ze zdwojoną ostrożnością. Powiedziałbym, że oferta może być podejrzana, albo przynajmniej wymagająca dogłębnego sprawdzenia bez napalania się, ale - jak to padło wyżej - ciekawa? Na to bym nie wpadł.

To już nie na mój rozum, więc żeby nie potwierdzać opinii o mnie (wszechwiedzący, przemądrzały, żałosny... jak to w poetycki sposób ujął kolega, który dwa posty później prosił mnie o pomoc, a który pomocy tej oczywiście nie dostanie; chyba nikt nie chciałby, żeby mu pomagał ktoś wszechwiedzący, przemądrzały, żałosny... ), już się tu nie wymądrzam. Autorowi życzę udanego zakupu i rychłego dołączenia do zadowolonych użytkowników BMW.

Opublikowano

Przód zrobiony na polifta. Nie skreślałbym tego auta (widać, że ktoś miał pieniądze i modyfikował). Może po prostu miał kaprys, hajs i zrobił sobie przód na polift ;) Mój kolega ma tak zrobione w swojej coupecie 2.8 1999r. Tylko, że on miał tam małą przygodę i kosztem niewiele większym ma przód polifta. Wszysko pasowało bodajże bez problemu. Mówi, że ma wy****ne na to co mówią inni, że składak czy coś tego typu. Przy sprzedaży może mieć jedynie problemy bo 99% ludzi pomyśli, że przód wspawany od innego auta :D

Jedź i obejrzyj to ale z blacharzem co ogarnia temat.

Opublikowano
Najlepiej jakby miał przód z przed lifta gdzieś w garażu to można byłoby się spodziewać, że rzeczywiście koleś miał taki kaprys. Jednak bez wglądu fachowca się nie obejdzie. Natomiast środek jak dla mnie porażka totalna. Wiadomo, kwestia gustów :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja zacytuję 'mądrości' pewnego kolegi z innego wątka, jemu rzeczoznawca powiedział, że aut bez opisu bezwypadkowy się nie ogląda bo to strata czasu. :twisted:
Opublikowano
witam kolegow mam zamiar kupic bmw e46 tylko nie wiem jakie chodzi o to by bylo takie aby sie nie psulo mialo dobre wyposazenie tanie w eksplatacji moze bym zalozyl lpg i na co najbardziej patrzec przy tych autach przy kupnie interesuje mnie do 2003 roku na wiecej funduszu nie starcza,chcialem kupic hone akord 2002 lum mazde 6 2003 ale slyszalem ze bmw tansze w utrzymaniu a od zawsze mi sie podoba prosze o rade ,a i musi byc to sedan 5 drzwiowy pozdrawiam kolegow
Opublikowano
chcialem kupic hone akord 2002 lum mazde 6 2003 ale slyszalem ze bmw tansze w utrzymaniu a od zawsze mi sie podoba prosze o rade ,a i musi byc to sedan 5 drzwiowy pozdrawiam kolegow

Na pierwszy rzut oka nie będzie z "Ciebie radość z jazdy"

Moja dobra rada, nie lepszy golf 1.9 diesel albo benzyna i gaz? Bo przecież to jest tanie chyba :duh:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano

Tak, 5-drzwiowy sedan to bardzo powszechny model nadwozia. Tak spod znaku BMW, jak i innych producentów :/.

BMW nie robi liftbacków i innych dziwnych tworów. Albo sedan 4 drzwi, albo combi 5 drzwiowe. Jeszcze masz compacty różne dziwne, które 5 drzwi mają ale nie mają kufra.

Raczej nie znajdziesz tego, czego szukasz. Lepiej kup sobie tą hondę.

Opublikowano

Kolego takich tematów było od groma - :search:

Wszystko zależy ile masz kasy na wydanie i ile robisz km miesiecznie, ile bedziesz miał na utrzymanie samochodu itd.

Jezeli nie potrzebujesz demona prędkości to proponuje 318i z lat 2000-2003 - a jezeli chcesz taniej jezdzić to go zagazuj albo kup z gazem, ale takim co juz troche pojezdził - a nie 2 miechy czy pół roku :wink: - I nie słuchaj kolegów klekotowców że gaz w BMW to beee :mad2:

Jeżeli chcesz miec wiecej mocy - kup 323-328i lub 330i i ciesz sie jazdą :cool2:

A jezeli masz dużo kasy na serwis to kupuj klekota

Pamiętaj ze w Polsce nie ma okazji i nie podniecaj sie przebiegiem :)

Opublikowano
Kolego takich tematów było od groma - :search:

Wszystko zależy ile masz kasy na wydanie i ile robisz km miesiecznie, ile bedziesz miał na utrzymanie samochodu itd.

Jezeli nie potrzebujesz demona prędkości to proponuje 318i z lat 2000-2003 - a jezeli chcesz taniej jezdzić to go zagazuj albo kup z gazem, ale takim co juz troche pojezdził - a nie 2 miechy czy pół roku :wink: - I nie słuchaj kolegów klekotowców że gaz w BMW to beee :mad2:

Jeżeli chcesz miec wiecej mocy - kup 323-328i lub 330i i ciesz sie jazdą :cool2:

A jezeli masz dużo kasy na serwis to kupuj klekota

Pamiętaj ze w Polsce nie ma okazji i nie podniecaj sie przebiegiem :)

Święte słowa, ja od 4 lat jestem właścicielem 318i z '98 i jestem bardzo zadowolony, na LPG zrobiłem już przeszło 70tyś. km i w sumie można powiedzieć że bez problemów. Moje BMW ma 290tyś na budziku i śmiać mi się chce jak widzę na allegro takie same egzemplarze z '98 z przebiegiem 170tyś czy nawet 200tyś. Ciekawi mnie co się z tymi autami działo przez te 14 lat, czy właściciel jeździł tylko do kościoła czy przez 5 lat stało pod chmurką, czekając na reanimację ;)

Co do klekotów to w 100% zgadzam się z kolegą Martinez_Lesz, jeśli masz dużo kasy na serwis to kup sobie 320d :D . Podejrzewam że 330d pewnie nie będzie się mieścić w Twoim progu cenowym, gdyż dobre egzemplarze znacznie odbiegają ceną od całej reszty (o ile w Polsce są dobre egzemplarze, chociaż w DE też już ciężko znaleźć).

Moja 318i w wakacje obleciała bez najmniejszych problemów na Chorwację (1300km w jedną stronę) pomimo nalatanych 290tyś km, na LPG to po prostu bajka :D

Tak czy inaczej jeśli chcesz dużej frajdy z jazdy to szukał bym 328i, osobiście chciałbym 330i ale pewnie ciężko było by znaleźć sensowny egzemplarz dlatego pozostanę przy mojej 318i, przynajmniej ekonomia jest na najwyższym poziomie.

Opublikowano
planuje wydac max 18tys nie potrzebuje jakiejs tam wyscigowki ,najlepiej gaz zeby byl auto mi sie podoba wizualnie jest super mialem propozycje e46 z niemca po pierwszym wlascicielu benzyna z silnikiem 1,9 105km 2000rok za 15tys mysle ze to troche duzo??
Opublikowano
planuje wydac max 18tys nie potrzebuje jakiejs tam wyscigowki ,najlepiej gaz zeby byl auto mi sie podoba wizualnie jest super mialem propozycje e46 z niemca po pierwszym wlascicielu benzyna z silnikiem 1,9 105km 2000rok za 15tys mysle ze to troche duzo??

Sorki ze sie wtrące ale z twoich wypowiedzi i podejscia do kupna samochodu widze ze naprawde BMW nie jest autem dla ciebie uwierz mi nie pisze tego ze złosci ale jeżeli podchodzisz ze słowem ''tanio'' i piszesz ze ''super propozycja'' za 15 Tys i myślisz ze to troche za dużo to naprawde mam wraznienie że auto jakiego szukasz to jest golf 4 lub coś w tym stylu i to nie w dieslu tylko z silnikiem 1.4 uwierz mi na słowo.

Opublikowano
Mam teraz opel omega b 2.0 16v około 136km mam ja na gazie i nie jest złe wcześniej było a4 1.9 tdi masakra utrzymanie ciagle naprawy. A o to BMW za 15 tys to ja pytam czy odpowiednia cena bo na mobile De to pojadę np do Niemiec i za 15 mogę mieć 2003 tylko o to mi chodzi a golfa nie chce po za tym nic w dislu
Opublikowano
Mam teraz opel omega b 2.0 16v około 136km mam ja na gazie i nie jest złe wcześniej było a4 1.9 tdi masakra utrzymanie ciagle naprawy. A o to BMW za 15 tys to ja pytam czy odpowiednia cena bo na mobile De to pojadę np do Niemiec i za 15 mogę mieć 2003 tylko o to mi chodzi a golfa nie chce po za tym nic w dislu

Kolego podejrzewam, że nikt tu nie ma zamiaru się sprzeczać z Tobą, jeżeli uważasz że 15tyś to dużo to musisz szukać dalej, oczywiście te "tanie" egzemplarze zwykle mają swoje bolączki i w rezultacie może się okazać że wyjdą sporo drożej niż te 15 tyś. Sam ostatnio nosiłem się z myślą zamiany mojej 318i na e60 530i w automacie ale prawdę powiedziawszy jak zobaczyłem cenę 10tyś to podjąłem szybką decyzję, moje e46 ma u mnie dożywocie a jako drugie będzie kolejne BMW tylko nie wiem czy na pewno będzie to e60 ale to inna bajka.

Jeżeli ta 318i jest naprawdę w dobrym stanie to uważam że jest warta tych 15tyś, ewentualnie możesz spróbować zbijać cenę, jedynie te 105KM może być przeszkodą, moja ma 118KM i do normalnej jazdy zdecydowanie wystarczy ale poszaleć się niestety nie da.

Podejście młodszy rocznik = lepsze auto niestety w rzeczywistości nie zawsze się sprawdza. Niestety takie jest podejście polaka, auto ma być młode, nie więcej niż 170tyś przebiegu, koniecznie bezwypadkowe (nawet przerysowanie na parkingu nie wchodzi w grę) i przede wszystkim ma być tanie! Moje pytanie co za idiota sprzeda tanio dobry samochód, nie ważne jakiej marki? no chyba że ktoś ma tyle kasy że mu nie zależy ale tacy ludzie nie jeżdżą e46.

Oczywiście drogie nie znaczy dobre ale często tak bywa, że jeśli ktoś ma dobry egzemplarz to nie odda go w cenie złomu. Z niemiec może i sprowadzisz ale nie koniecznie będzie to lepszy samochód niż kupiony w Polsce. Sam kiedyś jeździłem (lata temu) do Niemiec i wiem jakie są realia, większość komisów to tureckie szroty a niemiec też nie idiota i wie co ma ;) no ale powodzenia.

Podsumowując, pewnie znajdziesz tanie BMW i życzę ci żeby naprawdę było tanie od początku do końca ale miej świadomość że będziesz długo takiego szukał.

Tak jak mówili przedmówcy, ja również uważam że BMW nie koniecznie jest dla Ciebie, przemyśl dobrze sprawę, czy nie lepiej np jeździć tą omegą.

Opublikowano
...za 18 tyś nie licz na rocznik 2003 ...:) myślę , że alledrogo wypaczyło ludziom wizerunek cen aut i każdy mówi : " przecież E46 za 10 tys można kupić " ... więc prosze bardzo kup e46 za 10 tyś i ciesz sie jazdą :cool2:

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/