Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zawszę mogę zejść pare minut wcześniej i ją odpalić niech popracuje na zimnych zanim dopije kawe.

Chłopaki mają rację , za ponad 1 minutę pracy na postoju można dostać mandat 100 zł

Co gorsza, dotyczy także tych, którzy zostawiają włączony silnik, by odśnieżyć samochód. Mówi o tym art. 60 ust. 2 pkt 3 Ustawy o ruchu drogowym.

Wniosek : kupować samochód z WEBESTO z pilotem co nie tylko podgrzewa silnik ale i może służyć jako ogrzewanie postojowe.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja tu zmierzyłem 8,8, jakoś tym polskim wszystkowiedzącym stronom nie ufam. I parę osób też potwierdzało wynik ok. 9s.

Opublikowano

ArekR

Dzięki za filmik, fakt wiem o istnieniu stronki autocentrum jest przydatna wiadomo ale najlepiej jest mieć wszystko czarno na białym :)

Z ciekawości ile pali Ci pb po Kielcach ? Mieszkam niedaleko... :)

Opublikowano
Ja niestety szukam E46 już z pół roku, szukam właśnie 320i/328i z M52, no i na codzień mieszkam w Warszawie niestety :?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No nie wiem... skoro 320d 150KM i 320i 150KM przyspieszają tak samo to wychodzi na to, że moment obrotowy nie ma żadnego znaczenia.
Opublikowano
Nie wchodząc za głęboko, moment w dieslu masz przez ułamek sekundy większy w takim sensie, że zanim benzyniak dojdzie do piku krzywej mocy w której tj diesel osiąga 150KM. W konkurencji przyspieszenie na czas znaczenie ma moc, którą pokonujesz opory, zatem wygra z reguły ten który mają wyższą, osiągając ją jak najszybciej. Prawdą jest że momentem jeździ się na co dzień dlatego taki (?) bum na diesle mimo że śmierdzą....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przecież nie wiadomo jakie ma opony założone i czy licznik nie przekłamuje a nawet jeśli ma odpowiednie opony to przy licznikowych 100km/h jest jakieś 94..seryjne 320i m52 nie objedzie 320d m47n, nie ma takiej możliwości, nie wiem może nie przez moment obrotowy ( :shock: ) tylko przez ten smród diesla :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dochodzi też zestopniowanie skrzyni. Opony mają spore znaczenie trzeba by przeprowadzić test na takich samych wagowo kołach i takich samych szerokościach. Na samochodzie o mocy 150KM różnica w kole o wadze 17kg a 23kg jest duża i mocno wyczuwalna podczas jazdy, testowane na E90 320i, między 15,7 a 20kg w E36 316i to samo, strzelam że to różnica rzędu 0,5-0,8s do 100.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak spotkam jakieś M52 na Kielcach to się zmierzę :-) Koła mają duże znaczenie fakt - widzę różnicę między moimi zimówkami a letnimi. Wagowo to jakieś 4kg na kole.
Opublikowano
Panowie powiedzcie mi jakie fotele do E46? Mam welur, nieco zniszczony i tak przeszło przez myśl, może alcantara lub skóra? Czy te mity o skórze podczas lata i klejącej się dupie itp. to prawda? :twisted:
Opublikowano

Po to jest klima aby się nie zalewać potem i nie kleić do fotela.

Ps.

Poszukaj i pisz w wątku o fotelach bo tu to jest wątek o kupnie

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak nie jesteś fanem skóry to szukaj np. "alcantary", ja nie jestem i dla mnie niewentylowana skóra odpada, klima w tym temacie niewiele pomaga. Zimą jak jest grzanie to jest ok, ale latem może być nieprzyjemnie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Również zamienilem skore na pol skore. Nie dość ze w lato nie da sie usiasc przez 10 minut jesli czarna to jeszcze w zime jest zimna kolejne 10 minut mimo grzania foteli. Ale najwieksza wada dla mnie to ze tylek jezdzi po całym fotelu. Nie da sie usiedziec na zakretach. Fotele sporty ale i tak zero trzymania.
szukam
Opublikowano

Panowie, znalazłem takie zbajerowane radyjko dwu panelowe do E46: https://www.youtube.com/watch?v=-hc8Y1lkLxw ale pojawia sie pytanie, czy wówczas będę nawigował ogrzewaniem itp. z pozycji radia? W aukcji nie ma nic na ten temat fotka wnętrza: http://screenshot.sh/oB75Bp7vyfkjW

EDIT: Już znalazłem odpowiedź ale nie potrafię usunąć posta, sorry.

Opublikowano

Witam Wszystkich!

Jestem nowym na tym forum, i piszę akutalnie swoj pierwszy post ;)

Nachodzi mi na kupno BMW E46, 320d. Samochód chciałbym kupić dopiero po nowym roku, kwiecień/maj. Jako że na BMW nie znam sie za dobrze, ale strasznie mi się te samochody podobają to na co byście zwrócili głównie uwagę przy wyborze tego samochodu? Diesel/ Benzyna? Jaki silnik? Gdybym miał kupować to chciałby ten samochód już po lifcie, więc jaka cena chodzi tak w role ? Gdybym dawał z 15 tysięcy to myślicie ze mogę kupić już fajną, zadbaną wersje tego samochodu? Proszę o porady, bo chce się w to zagłębiać coraz to głębiej.

Opublikowano
Jak nie jesteś fanem skóry to szukaj np. "alcantary", ja nie jestem i dla mnie niewentylowana skóra odpada, klima w tym temacie niewiele pomaga. Zimą jak jest grzanie to jest ok, ale latem może być nieprzyjemnie.

Również zamienilem skore na pol skore. Nie dość ze w lato nie da sie usiasc przez 10 minut jesli czarna to jeszcze w zime jest zimna kolejne 10 minut mimo grzania foteli. Ale najwieksza wada dla mnie to ze tylek jezdzi po całym fotelu. Nie da sie usiedziec na zakretach. Fotele sporty ale i tak zero trzymania.

Zaczynam doceniać moją "akuratną" pod względem temperatury alcantarę :mrgreen:

Opublikowano

ale wpisujac vin pokazuje ci ile masz rzeczy odnośnie auta. Np. ile zdjęc, ile odczytanych przebiegów, ile zdjęć itp.

Co tam miałeś podane ? miałeś podane że są jakieś wpisy i historia a jak kupiłeś to nic nie pokazuje ?

szukam
Opublikowano

no zeby miec dostep do historii trzeba by miec dostep do bazy bmw.

raczej poszukaj dobrze bo z tego co kojarze są firmy które działają typowo w bmw (podejrzewam że jakiś pracownik lub kilku na lewo sprawdzają viny bo mają loginy i hasła i robią to z domu) i tam dostaniesz informacje bezposrednio z bazy bmw o naprawach itp.

Dobrze jest mieć znajomego który pracuje w bmw, wysyłasz vin smsesem i ci oddzwania i przedstawia historie :P lub inna metoda to atrakcyjna żona/koleżanka/kochanka i bierze kartke papieru z vinem i leci do salonu do jakiegoś miłego pana i tam robiąc maślane oczy że chce kupić auto ale się boi itp na 90% jej vin ktoś sprawdzi i wydrukuje historie :) dla pracownika jest to minuta roboty, niby nie mogą jeśli sie nie jest właścicielem auta ale to teoria :) praktyka wygląda inaczej.

Mojej siostrze przez telefon całkiem obcy pracownik serwisu bmw dyktował historie auta i naprawy i przebiegi z datami.

szukam
Opublikowano

Witam. Interesuje mnie zrobienie sportowego dzwięku mojej bmw, ale nie jakies wiesniacki glosny ryk, tylko elegancki jak trzeba.

Dla przykładu, tutaj jest idealnie

Co trzeba zrobić tak aby osiągnąć coś takiego?

Posiadam E46 z silnikiem M54B22

Opublikowano

kupić odpowiedni wydech ? dziwne pytanie zadajesz. Masz nawet podane na jakim wydechu ten dzwiek.

Zmiana tłumika końcowego da taki efekt. Bedzie głośno tak czy inaczej.

szukam
Opublikowano

Wystarczy zmienić tłumik końcowy? Tam jest co prawda opis, ale nie ogarniam tego bo same strony po angielsku sie odpalają. :(

Dlatego własnie pytam, szukałem po necie to ludzie mówią, żeby jakies katy sportowe zamontować i rure z kwasiaka, ale jesli wystarczy tlumik koncowy tylko wymienic zeby takie cos uzyskac to by było spoko.

Potrafisz ogarnac po tym co koles napisał ze ma zamontowane jak to znalezc na polskich stronach?