Skocz do zawartości

Chcę kupić. E46 porady,opinie pytania

barti801

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Aha czyli najlepiej podjechać do aso bo sprzedający twierdzi że do zeszłego roku autko było serwisowane . A wg vinu bmw ma Dynamic stability control III czyli to jest pełna kontrola trakcji czy tylko asr . A możecie podać mi namiar do kolegi co sprawdza historie w serwisie ?

http://img38.otomoto.pl/images_otomotopl/825700993_16_1080x720_stan-perfekcyjny-bezwypadkowa-serwisowana-_rev004.jpg

Te listy na poziomie klamki w E46 są tak wykonane, że schodzi z nich lakier czy to tylko w tym egzemplarzu?

Asc to kontrola trakcji tylko a dsc to tak jak np w peugeotach esp czyli system stabilizacji toru jazdy na ktory sklada sie tez kontrola trakcji itp ;)

Co do listw to czesto sa podrapane i nie ladne , ludzie czesto je maluja ;)

Panowie a ile waszym zdaniem trzeba dać za dobre e46 z silnikiem r6 najlepiej 328i bądz 325 . Może być w lpg .

Tak aby z gazem wyniosło mnie do 20 tyś .Miałem dzis ogladac to bmw co zamiescilem link powyzej ale wydaje mi sie ono za drogie , no i za słabo wyposarzone .

Autko może być w copue badz w sedanie . Może ktoś mi coś zaproponuje . Z góry dziekuje za każdą pomoc

Czemu nam zadajesz pytanie ile warte skoro piszesz ze szukasz do 20tys ;) nikt nie powie magicznej kwoty ktora gwarantuje ze kupisz wtedy ekstra auto , odpowiedziales sobie na pytanie ile jesteś w stanie dac i do tej kwoty szukaj

Miales jechac ogladac ta za 14tys? Cena wedlug mnie jak za taki silnik nie jest wysoka , wyposazenie moze slabe ale za dobra opcje z takim silnikiem i coupe te 20 bedzie malo

Asc to kontrola trakcji tylko a dsc to tak jak np w peugeotach esp czyli system stabilizacji toru jazdy na ktory sklada sie tez kontrola trakcji itp ;)

Co do listw to czesto sa podrapane i nie ladne , ludzie czesto je maluja ;)

DSC czyli tak na prawde system ESP byl wogole montowany w e46?

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...

Panowie a ile waszym zdaniem trzeba dać za dobre e46 z silnikiem r6 najlepiej 328i bądz 325 . Może być w lpg .

Tak aby z gazem wyniosło mnie do 20 tyś .Miałem dzis ogladac to bmw co zamiescilem link powyzej ale wydaje mi sie ono za drogie , no i za słabo wyposarzone .

Autko może być w copue badz w sedanie . Może ktoś mi coś zaproponuje . Z góry dziekuje za każdą pomoc

Cena normalna, wyposażenie srednie. A jakiego wyposazenia bys oczekiwał w 18-letnim aucie? Ono i tak jest bogatsze niz w 95% aut z tych lat.

Jesli przebieg oryginał, to nawet bym powiedział że cena niska i auto warte zakupu.

Jak bedziesz kupował zza monitora, to zawsze dobre sztuki Ci uciekną.... dlugo wiszą niemal tylko szroty.

James231 pisałeś że nie masz czasu a do kupna to trzeba mieć czas. Aby coś świadomie kupić to może ci zejść kilka miesięcy i sprawdzić 5-10 aut.

Hmm... kiedyś jak znajomy szukał BMW to zrobił sobie dojście do faceta co za 50 zł na telefon podawał mu ostatnie serwisy w ASO. W końcu kupił świadomie z przebiegiem 240tys ale i tak w pierwszym roku wkładał kasę.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

07.01.00 - 19 877 km - tarcze hamulcowe przód, diagnostyka komputerowa pojazdu, geometria kół pojazdu, uszczelka lampy przedniej prawej i lewej

21.01.00 - 20 714 km - tuleje przedniego zawieszenia

10.11.05 - 71 966 km - serwis olejowy, olej, filtr oleju, mikrofiltr, kontrola pojazdu, filtr powietrza, świece zapłonowe, wahacz przedni prawy i lewy, tuleje przedniego zawieszenia, geometria kół pojazdu , badanie techniczne, wycieraczki przód, sprężyny zawieszenia tył, płyn hamulcowy, sprężyny zawieszenia tył, czujnik położenia wałka rozrządu, diagnostyka komputerowa pojazdu

04.05.06 - 75 157 km - zmiana opon, wyważenie kół, kontrola pojazdu

12.01.07 - 79 281 km - zmiana opon, wyważenie kół, kontrola pojazdu

Ostatni szczyt z kluczyka - 79 281 km

Brak akcji aktywnych dla danego pojazdu.

----------------------------------

Pojazd wystawiony na sprzedaż

Data: 17.01.2016

Przebieg: 160.300 km

Kwota: 2600 EUR

Lokalizacja: 82275 Emmering, Deutschland, Tel.: +49 0171 6219981

Zdjęcia w załączniku

----------------------------------

Numer podwozia WBAAM51040EZ42993

Kod typu AM51

Typ 328I (EUR)

Typoszereg E E46 (4)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M52/TU

Pojemność skokowa 2.80

Moc 142

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor FARNGRUEN METALLIC (386)

Tapicerka STOFF FLOCK RAUTE/ANTHRAZIT (E3AT)

Data prod. 1998-07-08

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S288A LEICHTMETALLRAEDER Obr. BMW, st. le. spr. krz. 29

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S434A INTERIEURLEISTEN Wyp. wn., powierzchnia aluminium

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S528A AUTOMATISCHE UMLUFT CONTROLL (AUC) Autom. kontrola obiegu powietrza

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S640A AUTOTELEFONVORBEREITUNG Instalacja pod montaż tel. uniwers.

S660A RADIO BMW REVERSE Radio BMW Reverse (C42)

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Dummy-SALAPA

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S305A FERNBEDIENUNG F.ZENTRALVERIEGELUNG Pilot do zamka centralnego

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

Jak jesteś jeszcze zainteresowany tym autem to może być już za późno ,nie tylko Ty czytasz to forum. Nie jestem na kupnie ale zielony kolor mi nie podchodzi, pozatym to wygląda O.K.

..........................................................................................

Witam,

pragnę kupić e46 oczytałem się już względnie dużo, dlatego celuję w silnik 2,8L. Na pewno przesiedzę jeszcze parę nocy na tym forum i dowiem się więcej :D Tak na szybko chciałem tylko zapytać czy modele z 1998roku mają jakieś większe mankamenty niż następcy? Bo znalazłem taką oto opcję i cena kusząca tylko nie wiem czy to nie będzie jakaś wtopa. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś zajrzał i się wypowiedział. Przebieg 250 000 to chyba nie tak dużo? Na co najbardziej zwracać uwagę przy zakupie . Pozdrawiam

http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/bmw/m1045076361-bmw-3-serie-328i-executive-m-pakket.html?c=be2da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr

Do Fazjusz ,chciałem Ci coś konkretnego na temat napisać ale ten awatar ( cieknąca krew z oka) mnie dobija

To trzeba było nic nie pisać, co myślisz że to skłoni mnie do jego zmiany? To tylko avatar. A tamtej bumy jednak nie łykam, zebrało się za dużo minusów (nawet nie jadę patrzeć). Poszukiwania trwają.... Będę wdzięczny za porady. Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze

Kolego grzeczniej. Świeżak jesteś i zaczynasz brzydko się zachowywać?

Do Fazjusz ,chciałem Ci coś konkretnego na temat napisać ale ten awatar ( cieknąca krew z oka) mnie dobija
To dzieciak. Sam nie wie co robi.

To opis tego bmw z gdanska co wcześniej wysłałem link

Poza tym ze handlarz sporo na nim przycina to auto wydaje sie zdrowe, no i jest duza szansa na org. niski przebieg. Przez pierwsze lata jezdzil 10 tys km rocznie, a to na prawde malo jak na BMW z duzym silnikiem. Sprawdzaj, targuj i kupuj.