Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam :)

Do tej pory jeżdżę A3 1.6 bez LPG, jednak nie jest już wystarczające i myślę właśnie nad BMW.

Auto będzie zarejestrowane jedynie na mnie tak więc najlepiej by to nie była jakaś spora pojemność, chyba że będzie warto (19 lat brak zniżek).

Rocznie robię 20 tyś km, 75%/25% - trasa/miasto. Budżet 17 tys zł. Myślałem nad E46 320D. Co możecie polecić i doradzić ?

Opublikowano

orientowałeś się ile ci wyliczą za OC ? miałem 320d e46 :) płaciłem tysiaka z pełnymi zniżkami ojca. Dostaniesz zwyżkę za wiek chyba ze 40%. Wyjdzie ci jakieś 2tys samo OC.

diesel bedzie mocniej zmęczony. Bedzie skrecony raz lub wiecej razy przebieg. Ryzyko sporych kosztów według mnie jest wysokie.

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1000,- za mniej niż 2l przy maksymalnych zniżkach? :shock: to jakiś złodziej a nie ubezpieczyciel :? fakt, że bez zniżek, plus wiek, plus od niedawna prawko, zwyżka za wiek auta i możesz zbliżyć się do 2k, ale przy pełnych zniżkach powinieneś zmieścić się w ok 700,- chociaż nie jestem na bieżąco, bo były niby jakieś podwyżki.

Od siebie mogę polecić jak najbardziej 320d 150km, bardzo oszczędny, w miarę dynamiczny a jak znajdziesz zadbany egzemplarz (w tej kwocie to oczywiście nie żaden wypas, m-pakiet itp.) to poza typowo eksploatacyjnymi sprawami nie wiele powinno się dziać. W jakimś temacie pisałem co wymieniałem i jak na 5 lat jazdy to kwota była śmieszna.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
warto sprawdzić przed kupnem bo będzie rozczarowanie :) serio jest to drogie dla młodych kierowców. Zależy jeszcze wiadomo jaki region polski czy miasto czy wieś etc. Ale koło 2k wyjdzie :)
szukam
Opublikowano

Mieszkam na wsi :(

Aktualnie bez żadnych zniżek za moje A3 płacę 800 zł. Koledze za 1.9Tdi wyszło 1100 zł także nie powinno raczej 1.5k przekroczyć.

Czyli jednym słowem warto rozglądnąć się za 320D ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

K3m0T1989 czytaj uważniej :wink:

Rocznie robię 20 tyś km, 75%/25% - trasa/miasto.

Ja mam dwa kopciuchu i każdym robimy ok 15kkm i jakoś ani jeden ani drugi nie rujnuje budżetu domowego :8) jakieś 65% trasa a 35% miasto.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przy pełnych zniżkach powinieneś zmieścić się w ok 700,- chociaż nie jestem na bieżąco, bo były niby jakieś
Maniek chyba nie masz pełnych zniżek lub zmień ubezpieczyciela. OC za 320D które sprzedałem wiosną tego roku kosztowało mnie 441 zł w compensie. Za 325i OC (BEZPOŚREDNIA LIKWIDACJA SZKÓD + NNW kierowcy i pasażerów + ASSISTANCE + COMPENSA OPONY) 585 zł. Samo OC 505 zł.

Co do kopciucha 320d doskonałe żelazo- jedyny warunek to musi być zadbane.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisałem, że nie jestem na bieżąco :wink: też wydawało mi się, że bliżej 500-600 zł (mam szyby, jakaś pomoc itp., oczywiście nnw), płacę jakoś w czerwcu i szybko zapominam :lol: ale jak kolega napisał, że 1000 to trochę zwątpiłem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Kamil90 oplacalem niedawno ten sam silnik. Naliczyli mi 50% zniżek ale dodali za wiek bo musze miec ukończone 28lat i wyszlo 1100zl na rok za oc. Allianz w pzu bylo 100zl drożej a tam zniżek nie naliczyli mi praktycznie żadnych za wiek juz chyba tam nie doplacam. Idź do agentki ubezpieczeniowej wyliczy gdzie wyjdzie Cie najtaniej. A co do 320d 150km. Calkiem spoko jak kupisz zadbany. Malo pali w miare dynamiczny. Ogólnie uzytkuje od 1 sierpnia br i jestem bardzo zadowolony do obecnej chwili przejechałem juz 10tys km wymieniłem poduchy pod silnikiem filtry wszystkie i olej koszt 800zl za części. Wiec tak czy siak jakies 2k na start z ubezpieczeniem bys musial miec po kupnie. Pozdrawiam
Opublikowano

@Kamil90

Mam to auto od nieco ponad roku. Jeśli chodzi o wydatki to jest to temat rzeka nie do opisania w jednym poście. Może być oszczędne, może być workiem bez dna. Obejrzysz kilka/naście sztuk, będziesz wiedział. Wszystko zależy od statu początkowego, tego jak auto było utrzymane i ekslpoatowane, no i czynnik szczęścia też zawsze nieco wchodzi w grę przy zakupie nastoletniego auta ;) Poczytaj to forum najlepiej, nie daj się zastraszyć, bo auto jest na prawdę "cacy" jak jak jest zadbane, ale miej świadomość nad co się decydujesz.

Jeśli chodzi o ubezpieczenie, to bez tragedii. Mnie kosztowało 650zł, zniżki za 5 lat bezszkodowej jazdy miałem, ale już nie za wiek (24lata). Oczywiście samo OC, AC od innego ubezpieczyciela.

Opublikowano

pzu 420zł samo oc

pelny pakiet na ori czesciach (ma znaczenie w cenie) + wartosc pojazdu 20k (masakrycznie zanizaja, trzeba sie dobrze nagadać) niecale 1300zł za całość OC + AC pelny pakiet

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Ok, dziękuję serdecznie :)

Zabieram się do czytania forum i mam nadzieję że ułożę sobie w głowie już jakiś plan.

Dzięki ! :clap:

Opublikowano

A ja mam pytanie, ile może być warte 323ci z średnim wyposażeniem czyli nie golas ale też nie bogol, nie bite, nie składane z żadych ćwiartek, ori lakier w każdym miejscu z niskim nalotem poniżej 100 tys zarejestrowane w Polsce? :norty: w stanie bardzo dobrym ?

ps. pytanie z czystej ciekawości

Opublikowano
Kolega napisał ze nie spawana z ćwiartek a nie ze nie bita :D I ze ori lakier z "niskim nalotem" cokolwiek miał na myśli wiec wiesz.. nie ma lipy ^^
[...] ile może być warte 323ci z średnim wyposażeniem czyli nie golas ale też nie bogol, nie bite, nie składane z żadych ćwiartek [...]

Jak nie napisał? A czy faktycznie bite czy niebite - nie wnikam, chodzi mi tylko o słownictwo.

Opublikowano
Już odpalam szklaną kulę. Chłopie, jakieś szczegóły w stylu rok, wyposażenie, cokolwiek? Zasadniczo BMW E46 waha się w przedziale 6-40 tysięcy.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Nie zle wątek sie rozwinął :D pisalem kilka stron temu ze niemiec uderzył tylnimi kołami w krawęznik i wachacz z tyłu był do wymiany.. ot cała historia :lol: nigdzie nie udeżona, wszystko oryginalnie spasowane, fotki też zamieszczałem razem z vinem i resztą :mad2: Poza tym ja pytam sie na oko ile taka sztuka w dobrym stanie z małym nalotem może być warta w PL.. bo zastanawiam się ile zaoszczędziłem proste pytanie i oczekiwałem prostej odpowiedzi.. ale skoro to takie trudne to już nie ważne :duh: przeanalizowałem sobie rynek niemiecki i mniej więcej już wiem :cool2:
Opublikowano
On jeszcze nie wie, że gaz do R6 to min 4 tysiące i strojenie na afr, a jak nie chce się dowiedzieć to szybko będzie się pytał co to za kontrolka check engine dlaczego ubywa mi płynu chłodniczego.

Bede się czepiał ( again ) ale naprawde bdb instalke można załozyc ponizej 4 tys.. Jak szukałem w Wwie to owszem okolice 4+ wychodzilo.. ale za takie same podzespoly ( hana , reduktor do cos kolo 300km itd) Toudi ( z bmw sport ) założył mi za mniej niz 3.500zł... i jest bardzo profesjonalnie, wszystko pochowane - laik nie zauwazy ze jest w ogole instalacja ;)

A do kolegi wyżej , 323Ci w stanie jak opisujesz, jesli nie ma rdzy itd itp ( mocowanie wózka i inne bolączki ) to moim zdaniem ok. 15-18 tys. Niestety takie są realia chociaz może się wydawać ze nawet ciut więcej - wybór spory, zeby to jeszcze 2.8 było.. Zastanawialem się nad takim 323 ale ciesze się, że wybrałem 2.8 i takie tez polecam ;)

"Bmw z małym silnikiem jest jak eurofighter bez uzbrojenia" J.C