Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Auto już 14-15 letnie i prawie 20tys zł po zakupie pasowało by pojeździć 5 lat czyli już naprawdę będzie stare. Jedyna nadzieja że Ci emigranci w Niemczech wykupią starocie i ceny się będą trzymać ale kto wie to może oni przejmą komisy i będą sprzedawać trupy na wschód.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Auto już 14-15 letnie i prawie 20tys zł po zakupie pasowało by pojeździć 5 lat czyli już naprawdę będzie stare. Jedyna nadzieja że Ci emigranci w Niemczech wykupią starocie i ceny się będą trzymać ale kto wie to może oni przejmą komisy i będą sprzedawać trupy na wschód.

no na pewno :norty: oni to będą chcieli nówki lub max 5-cio latki :norty:

Opublikowano
Chociaż polift w tej wersji silnikowej za takie pieniądze to może niejednym zaskoczyć :D

Nic nie pisze tam o opłatach więc pewnie auto jest do opłat - więc trzeba będzie troszkę dodać i pewnie razem wyjdzie koło 18-19tys ( czyli mniej-więcej tyle ile stoją średniaki na allegro ).

Natomiast ja bym zapytał sprzedającego, czy umowa jest pomiędzy nim a kupującym - czy jest on tylko pośrednikiem nigdzie nie figurującym. Moim tokiem myślenia - skoro nic o opłatach nie ma - więc pewnie sprzedający jest tylko pośrednikiem a na kupującego spadnie płacenie akcyzy, recyklingu, oraz z braku faktury - podatku. Akcyzę zawsze płaci osoba sprowadzająca auto widniejąca na umowie z niemiaszkiem.

W związku z tym, że auto ma zmienione lampy przednie z kierunkami - zapytałbym czy bezwypadkowe oznacza też bezkolizyjne. Handlarze często piszą bezwypadkowe gdy auto dało się naprawić po kolizji.

Zapytałbym jeszcze dlaczego lewy boczny kierunek jest pomarańczowy - a prawy jest bezbarwny

Co do przebiegu - może być realny

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja bym dodał jeszcze pomarszczone, niechlujnie oklejone folią listwy i 3 wielkie odpryski na masce nad prawą lampą. Można by to wybaczyć i poprawić ale po co pisać takie bzdety:

STAN DLA WYMAGAJACYCH

!!!NÓWKA NÓWKA NÓWKA!!!

Serducho kierownicy odstaje jakoś czy mi się wydaje?

Opublikowano
Nie mam przekonania co do świeżo sprowadzanych "nówek" - ten samochód na zdjęciach nie wygląda idealnie ,jak już wspomniano kiepskie spasowanie przodu ,tylnych drzwi ,jakieś tam lampy czy niechlujnie zrobiona polerka razem z plastikami :) Tego typu "aukcje" jakoś mnie nie przekonują. Jak widzę określenie nówka czy igła w opisie kilkuletniego wozu mam już dość. Auto przygotowane do sprzedaży takie jak wiele innych może gorzej wyglądających na fotkach zarejestrowanych w PL gdzie cokolwiek ktoś mógłby o nich przynajmniej powiedzieć. Żeby zweryfikować ten pewny opis trzeba pojechać i obejrzeć na żywo - nie jest powiedziane ,że złe ale idealne raczej nie będzie. Do tak wspaniałego opisu powinny być dodane informacje o opłatach jakie czekają przyszłego nabywcę :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdjęcia tak zrobione żeby nic nie pokazywały. Sprzedawca już na wstępie kłamie: ROK PRODUKCJI 26.12.2002, po dekodowaniu VIN: data : 2002-10-31. Różne lamy, różne kierunki, halogenów brak. Taka nówka to to nie jest.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do tak wspaniałego opisu powinny być dodane informacje o opłatach jakie czekają przyszłego nabywcę :)
Z akcyzą ok. 3000 zł + ubezpieczenie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dostaniesz i to nawet z automatyczną klimą, fajniejszą kierownicą i PDC, a nawet z R6 jak będziesz chciał. Tylko napisz prośbę o ocenę tego bidaka w odpowiednim dziale.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ktoś mu podpieprzył shadow-line, który, żeby było śmieszniej, jest w tytule ogłoszenia :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Właśnie jak zobaczyłem to ogłoszenie to aż zacząłem sprawdzać te wersje bo myślałem, że może to mnie się coś pochrzaniło :D

W ogóle, to chyba cena jest z dupy wzięta za takiego golasa w tej wersji silnika :P

Opublikowano
Właśnie jak zobaczyłem to ogłoszenie to aż zacząłem sprawdzać te wersje bo myślałem, że może to mnie się coś pochrzaniło :D

A co z tą "wersją" jest nie tak????

W ogóle, to chyba cena jest z dupy wzięta za takiego golasa w tej wersji silnika :P

A ile powinien kosztować - złotówkę???? i wtedy będzie wszystko OK???

Nie bronię sprzedającego bo widać, że nie zna się na BMW pisząc głupoty - ale auto wydaje się całkiem przyzwoite. Ze zdjęć nie wygląda na zajeżdżone. Faktem jest to, że jest słabiej wyposażone - ma manualną klimatyzację ale są ludzie, którym to nie przeszkadza - ważne że klima jest działająca. Brak PDC też nie powinien być przyczyną eliminacji tego auta - nie jest to jakiś krążownik szos, w którym potrzebna jest asysta parkowania. Fakt - jak ma to dobrze - jak nie ma - też dobrze. Rocznikowo - 2005 więc jak na E46 świeżak

Ja jak bym teraz sprzedawał swoje M54 to też chciałbym pewnie ze 20koła - i pewnie też zostałbym zjechany za cenę - bo i rocznikowo 2 lata starszy od tego - i też nie mam PDC. Natomiast mam to auto już 8lat, jest na bieżąco serwisowane a co najważniejsze jest proste i nigdy nie było wcześniej "przystankiem autobusowym".

Jak ktoś chce jeździć to się zainteresuje -a jak chce latać kupi sobie za 17tys zł E65 i wsadzi w nie następne 17tys albo wielokrotność tego a na końcu i tak sprzeda bo stwierdzi, że to złom. A tam przecież będzie miał pełne lub prawie pełne dodatkowe wyposażenie.

Pozdrawiam

Opublikowano

@piotr2569

Nie krzycz, nie skreślam tego auta absolutnie, na tyle na ile można wywnioskować po zdjęciach wygląda ładnie i przynajmniej wartoby się zainteresować, żeby sprawdzić. Nie zmienia to jednak faktu, że za tą kwotę można już spokojnie szukać mocniejszych silników lub lepszego wyposażenia (niekoniecznie jednego i drugiego na raz).

Opublikowano
@piotr2569 Nie krzycz

Nawet przez myśl mi to nie przyszło :norty:

Nie zmienia to jednak faktu, że za tą kwotę można już spokojnie szukać mocniejszych silników lub lepszego wyposażenia (niekoniecznie jednego i drugiego na raz).

Jasne, można szukać - ale pytanie czy się znajdzie. Moim zdaniem auto trzeba kupować pod siebie to fakt - ale niekiedy niedostatki w wyposażeniu nie są tak dokuczliwe jak późniejsze doprowadzanie "truchla" do stanu używalności. Poza tym wiesz - to nie salon, gdzie można sobie doposażyć auto w zależności od zasobności portfela. Tam sobie można wybrzydzać - tutaj raczej jak dobre to sprawdzać i brać. No chyba, że ktoś ma dużo czasu i kasy na jeżdżenie i oglądanie i nie zależy mu na szybkim kupnie samochodu - wtedy można sobie pozwolić na wycieczki.

No i pewnie jak auto miałoby bogatsze wyposażenie to i cena by wzrosła

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie ale o czym wy piszecie. Bieda wyposażenie za wysoką cenę.

Sprzedawca pisze coś o serwisowaniu, a przeglądy w książce wpisane 3: ok. 90 tyś, 180 i chyba ok 260 tyś. (w opisie aukcji widnieje przebieg 176 959 km ) Do tego w samochodzie brak oryginalnych alufelg i odpicowany jak do kościoła.

Koła zimowe 16, a letnie 15"?

Opublikowano
doczytałem się ze te wersje silnikowe maja wadliwa cześć rozrządu z tworzywa sztucznego i kosztowne są naprawy. Do 23-25tys. cos z seri 320 lub 323 325 w benzynie od 2004/05 mogę liczyć czy zbyt wiele oczekuje od rynku??
Opublikowano
doczytałem się ze te wersje silnikowe maja wadliwa cześć rozrządu z tworzywa sztucznego i kosztowne są naprawy. Do 23-25tys. cos z seri 320 lub 323 325 w benzynie od 2004/05 mogę liczyć czy zbyt wiele oczekuje od rynku??

Za 23-25 tysi chcesz kupić 325 w benzynie z 05 roku...hehe...marzyciel...sorki oczywiście w tej cenie znajdziesz jakiś zajechany model... :cool2:

Ponad pół roku szukałem, oglądałem, jeździłem i nic konkretnego nie znalazłem a miałem 30tysi...niedawno trafiłem na zarąbistą furę ale i tak musiałem 3tysie zapodać na sam początek...

Życzę powodzenia w poszukiwaniach... :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wg mnie właściciel to typowy "młody gniewny" i auta nie oszczędzał spokojną jazdą.
Opublikowano

Jechać obejrzeć jak ma papiery na wszystko, jak wstępnie ok to do serwisu bmw albo dobrego warsztatu specjalizującego się w marce.

Kryształowej kuli tutaj nikt nie ma.