Skocz do zawartości

Chcę kupić. E46 porady,opinie pytania

barti801

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
I wszystkie kopciuchy :wink: nie wiem jak z n42/n46b20, ale chyba niektóre też, jak nie wszystkie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Ale tylko n47 z początku produkcji, od chyba 2009 było już lepiej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

o tym, ze tam znajdziesz jeszcze duzo innych kwiatkow :)
Hehe :D To znaczy? :wink:

akumulator w bagazniku ( jak co niech mnie ktos poprawi ) ale mialy e46 od silnika R6 dla lepszego rozkladu masy.
Oj widzę, że jeszcze muszę się wiele o e46 nauczyć :) Dzięki

Wiem, że może to trochę wróżenie z fusów, ale dzisiaj podczas oględzin samochodu, gdy kluczyk był w pozycji zapłonu to paliła się kontrolka od awarii systemu wtrysku. Tymczasem po odpaleniu silnika gasła. Nie miałem dzisiaj możliwości podpięcia auta pod komputer;/ zrobię to w najbliższym czasie. Póki co może ktoś wie co tam może być nie tak? A może nie warto się tym przejmować?

Witam Chcę kupić E46 kombi 330d i tu pytanie na co powinienem zwrócić uwagę, gdyż oglądając auta nawet te które po prostu stoją na parkingach można zaobserwować iż często mają problemy blacharsko lakiernicze. Często spotykam ślady korozji na nadkolach tył oraz tylnej klapie czy trafiam akurat na zniszczone egzemplarze czy faktycznie model e46 jest słaby blacharsko w porównaniu do e36 jakim jeżdżę i nie mam problemów z rdzą jeszcze. Proszę o poradę

• Zasłużeni forumowicze
Większych problemów z rdzą w porównaniu do e36 zdecydowanie nie ma, raczej odwrotnie..swoją drogą musisz mieć dobrze utrzymany egzemplarz :cool2: więc proponuję nie zmieniać :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
To szukaj zadbanego auto od osobnika, który go miał kilka lat wtedy będziesz zadowolony, bo jak kupisz skarbonkę to całe oszczędności z paliwa pójdą na części :wink: nie wiem jaki masz budżet na to 330d, zależy jaki silnik Cię interesuje m57 czy m57n, ale coś czuję, że jak większość masz na auto 12-15k na gotowo :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze

No i zacznie się :mrgreen: hehe a skąd wiesz, że nie zaoszczędzi? Jak kupi auto od osoby, która dbała to będzie zadowolony z niskiego spalania, buta pod nogą i wymiany części eksploatacyjnych, oby jak najrzadziej :wink:

ps. kupując 15-letnią benzynę też można wtopić :8) szczególnie jak auto jest po amatorze driftu, który nie patrzy jak wskazówka od temperatury cieczy chłodzącej wędruje na czerwone pole :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Sorki, wybaczcie :oops: . A co do opon to muszę 4 szt kupić bo mam tylko zimówki. Auto kupiłem na zimówkach jesienią zeszłego roku. Edytowane przez kat825

• Zasłużeni forumowicze

A co to temat o oponach? :duh:

Tu zadawaj takie pytania:

viewtopic.php?f=69&t=213634

albo tu:

viewforum.php?f=87

I na litość.. nie kupuj takiego syfu, jak nie masz kasy na 4 dobre opony to kup teraz dwie i za rok kolejne dwie..a wszystko w temacie "chce kupić e46", my tu doradzamy jak kupić dobre auto a forumowicz wyjeżdża z dajtonami :cry2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
O nie nie, te 12-15k to sam zasugerowałem i był to sarkazm :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

ja coś czuję,że e46 stanie się autem mitycznym,legendarnym.Te nowe wypusty bmw już nie mają tego czegoś w sobie :norty:

Raczej E36. E36 juz zaczelo isc z cena do gory i powoli mozna mowic smialo, ze to youngtimer.

E30 juz jest kultowy i mityczny (szczegolnie M3). Znalezienie dobrego E30 zdecydowanie nie nalezy do latwych.

Może za 20 lat.... Za dużo tego natłukli żeby E46 stało się rarytasem. E30 jakoś mi się nigdy specjalnie nie podobało, wręcz czekałem aż ta gadzina wyzdycha, ale teraz właśnie zostały już tylko naprawdę zadbane egzemplarze i... oglądam się za nimi. E36 też mi się niespecjalnie podoba ale zapewne głównie dlatego że tak jak w przypadku E30 - większość egzemplarzy które widzę jest paskudnie zwieśniaczona.

E46 robi się coraz bardziej przystępna i widać ją często na wioskach (choć daleko jej do KRULA PASKA B5 FL TDI) i jest już kupowana przez ludzi których nie stać na właściwą jej eksploatację, ergo coraz trudniej będzie znaleźć dobry egzemplarz. Na razie jeszcze nie widzę żeby w Polsce ceny się jeszce wyraźnie rozdzieliły w zależności od stanu technicznego, ciągle jeszcze ulepy dołują ceny porządnych egzemplarzy i jeżeli potencjalny kupiec ma 20-25 tys. na ładne benzynowe E46 z R6 to teraz jest najlepszy moment żeby je kupić. Pod warunkiem że jest się świadomym kosztów eksploatacji. Na koniec po raz kolejny napiszę że E46 nie ma już sensu jako środek codziennego transportu, to są już stare auta. Jeżeli potrzebujesz kupić coś na dojazdy do pracy/na uczelnię/itd. kup kilkuletniego kompakta dowolnej popularnej marki.

Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.