Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Maniuś i tutaj możesz się zdziwić jeśli chodzi o 318d ;) .
  • Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak? :oops: w każdym automacie były?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Pomijając, że to może być awaryjne dziadostwo to tak :) , ale głową nie ręczę hehe.
Opublikowano

Witam wszystkich,

jak pewnie większość ludzi myślących o e46 pojawiam się tu. Mam w planach na wiosnę rozejrzeć się za samochodem za około 10 tys. Jak się domyślacie E46 mi chodzi po głowie. Mam znajomego, który sprowadza auta z niemiec. Jednak mam parę pytań - czy myślicie, że egzemplarzem za ten pieniądze (zakładając, że poprzednik dbał) będę mógł w miarę bezproblemowo pojeździć 2/3 lata? Przebiegi nie będą wielkie, bo pewnie ok. 5 - 7 tys. rocznie. Wersje nad jakimi myślę, to 1.8i lub 2.0d 136km. Co sądzicie o tych jednostkach? Proszę o brak zjebek, tylko poważne porady lub "odrady" jeśli uważacie, że za te pieniądze lepiej się nie pchać w e46.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

za te pieniądze kup fajne e36 z wiekszym silnikiem. Diesla nie bierz bo przebiegi robisz takie że nie ma sensu.

Kup sobie fajne e36 328 albo 325 i już. Jeśli boisz sie spalania 10-12l to weź też jakieś 1.8 ale tam też jak pociśniesz to tyle spali :)

szukam
Opublikowano
Hm, właśnie ten diesel biorę pod uwagę ze względu na spalanie. Jestem studentem, więc każdy "grosz" się liczy ;) Co do E36, no za 10k chyba bym się w to nie ładował, prędzej pomyślał nad czymś w stylu A3. A zakładając budżet 15? Myślicie, że w tych pieniądzach można już liczyć na coś ciekawego (zadbanego)? Zależy mi na e46, bo od zawsze byłem zakochany w tym aucie, jednak środki nie pozwalają na silniki 3.0, ani wersje poliftowe. Ale myślę, że przedlift też dałby mi dużo radości, a przede wszystkim spełnienia "marzenia" ;)
Opublikowano

Przedliftem 2.0 136km nie spelnisz skutecznie marzenia :)

Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

no da, kupisz jakiegoś przedlifta w skromnej benzynie. Obojętnie gdzie kupisz to auto trzeba sprawdzić dobrze.

nie kupuj diesla żadnego. Wyjdzie cie to taniej :) lepiej kup coś z gazem.

szukam
Opublikowano
Hm, właśnie ten diesel biorę pod uwagę ze względu na spalanie. Jestem studentem, więc każdy "grosz" się liczy ;) Co do E36, no za 10k chyba bym się w to nie ładował, prędzej pomyślał nad czymś w stylu A3. A zakładając budżet 15? Myślicie, że w tych pieniądzach można już liczyć na coś ciekawego (zadbanego)? Zależy mi na e46, bo od zawsze byłem zakochany w tym aucie, jednak środki nie pozwalają na silniki 3.0, ani wersje poliftowe. Ale myślę, że przedlift też dałby mi dużo radości, a przede wszystkim spełnienia "marzenia" ;)

Jak liczysz każdy grosz to zapomnij o BMW. Nie są to auta tanie w eksploatacji, tym bardziej jeśli kupisz trupa. A jeśli nawet uda Ci się znaleźć w miarę zadbany egzemplarz, to przez brak środków na porządne serwisowanie stanie się trupem. Będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Opublikowano
Nie jest tak źle .BMW już nie jest takie drogie ,prędzej bał bym się właśnie A3 :)
Opublikowano

to tak jak kiedyś mój wychowawca powiedział jak miałem jeszcze wtedy a4

taki jeden u niego na wsi kupił sobie e39 3.0d przy aucie dłubał co wieczór po robocie.. mówi nie raz o 2 w nocy w garazu się świeciło :norty: a cały tydzien robił by sie w niedziele tym przyjechać :mrgreen:

Opublikowano
Zależy od podejścia - czy drutujemy czy robimy porządnie. Jestem zwolennikiem tego drugiego i śmiem twierdzić, że dobre zamienniki czy ori części nie są w cenach biedronkowych.

Też tak uważam, jednak w moim wieku i przy moim budżecie raczej jedynie drutowanie wchodzi w grę. Szczerze, to mam ogromny mętlik w głowie. Będzie to mój pierwszy samochód, więc dużej mocy na początek nie potrzebuję, więc tak czy siak te 1.8 wystarcza. Jeździłem trochę kumpla e90 i się jeszcze bardziej zakochałem w BMW. A po 3, strasznie mi się podobają te auta. Sęk w tym, że boję się, że nie będę w stanie o nie odpowiednio zadbać, a nie chciałbym właśnie byle jak drutować (żeby było). No nic, do wiosny trochę czasu. Może jak znajdą porządną pracę, to szybciej się zdecyduję ;) Jedynie jeśli możecie, to przybliżcie mi, czy to 1.8i jest sensowne pod względem awaryjności, ew. najczęstsze usterki tegoż motoru.

Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi. Mam nadzieję, że niegdyś dołączę do grona właścicieli BMW (oby jak najszybciej :) )

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego, tak czytam i Ci powiem ze na pierwszy samochod to nadaje sie Astra A, Corsa B, ford fiesta III, IV, V albo inny wiekowy samochod. Radze z ABS-em i to wlasnoie powinno byc Twoim najwaznieszym priorytetem a nie marka.

Tak w skrocie na pierwsze auto, na rok az sie nauczysz jezdzic to:

-Kierownica

-Cztery kola

-Airback

-ABS

po roku kup sobie BMW

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Czesc wszystkim, zbliza sie zakup mojego pierwszego bmw. Chcialem rzucić sie na e46 jednak poczytalem ten wątek i chyba nie mam co myslec o poliftowej e46, sadzicie, ze to same szroty i skarbonka. http://allegro.pl/show_item.php?item=4944814093 ten egzemplarz tez sobie odpuścić? Chcialbym cos w budzie coupe,zamknac sie w okolicach 20.000 gdyż wiecej mi po prostu szkoda wydać na ten moment. Moze odpuścić i zacząć szukać e36? Bylem przekonany, ze te wszystkie ogloszenia są cukierkowe ale, ze aż tak. Moze znacie kogoś kto targa jakieś sprawdzone sztuki z zachodu? Pozdrawiam serdecznie
Opublikowano

@michukca, do oceny konkretnych ogłoszeń masz specjalny dział http://www.bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=44. Zanim tam wrzucisz ogłoszenie, poczytaj uważnie regulamin - jest wymagany VIN samochodu. 17k za poliftowe coupe z takim przebiegiem - śmiechu warte. Gałkę ma od e90/e60, jak dasz VIN pewnie jeszcze coś się znajdzie.

@thegrstr, speed Ci dobrze radzi. A3 też jest dobrą opcją jak na pierwszy samochód.

Opublikowano

Po zdjęciach widać że:

-przebieg nierealny licz średnio 30 tyś rocznie czyli minimum 300 tyś ma... Pewnie książki brak mimo że w za granicą jeden właściciel...

-zderzak tylni i przedni źle spasowany (pewnie powypadkowy) ...

Cena podejrzanie niska...

Można pojechać obejrzeć i zwrócić uwagę na rzeczy powyżej...

Opublikowano
Kolego, tak czytam i Ci powiem ze na pierwszy samochod to nadaje sie Astra A, Corsa B, ford fiesta III, IV, V albo inny wiekowy samochod. Radze z ABS-em i to wlasnoie powinno byc Twoim najwaznieszym priorytetem a nie marka.

Tak w skrocie na pierwsze auto, na rok az sie nauczysz jezdzic to:

-Kierownica

-Cztery kola

-Airback

-ABS

po roku kup sobie BMW

Moj pierwszy samochod, ale to nie znaczy, ze jezdze od 2 miesiecy. Mialem po prostu auto sluzbowe do tej pory plus korzystalem z aut rodzinnych ;)

Opublikowano
Dzieki za odpowiedz tak szybka. Czyli z moim budżetem lepiej odpuścić sobie szukanie e46 i zostać przy modelu starszym. Nie sadzilem, ze jeszcze te samochody tak trzymają cenę, Ze za dwadziescia tysięcy wcisną mi ulepa
Opublikowano
Jeśli dobrze poszukasz to kupisz przedliftowe ,dwulitrowe R6.

Zgadzam sie z kolegą. Kupisz za mniej niz 20 tys a reszte zainwestujesz w dopieszczenie auta. Oczywiscie pod warunkiem,ze nie trafisz na padake.

Opublikowano
Kolego-mając 5zł. trudno jest kupiś coś co kosztuje 7zł.Ponadto napisz jakie to istotne dla Ciebie różnice są w e 46 przed i po lifcie.
Opublikowano
Chyba przede wszystkim rocznik, 2004 to nie 1999 i wieksza szansa, ze auto będzie mniej zajezdzone, chociaz są czeste wyjątki od reguly. Przód auta odmlodzony, wyszedl znacznie na plus i jednostka diesla 150km, chociaz z drugiej strony jak pisalem motor jaki uda mi sie kupić jest mi bez roznicy, będzie to samochod który dostarczy mi frajdy, nie do pokonywania setki kilometrow tygodniowo. Dlaczego jeszcze uparlem sie przy lifcie to jakoś podzespolow i wykluczenie kilku awarii po 2001roku, zresztą egzemplarze wygladaja na aukcjach świeżo jednak jak ktoś zaoferuje przedliftowca to lykne bez zastanowienia, kwestia egzemplarza.