Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanko, czy w e46 z 2001r mogły być tylko 4 poduszki powietrzne? pytam bo w ogłoszeniu ma 4poduchy a auto na fullu bez ksenonów, skóra, klimatronik, drewno itp.
  • Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ok, więc zaczynam szukać starszego 318.

W każdym razie, z ciekawości przejadę się do Białegostoku obejrzeć ten ewenement za 10 tysięcy. Mogę prosić o jakieś rady na co zwrócić uwagę, co poza typowymi rzeczami sprawdzić?

Z góry dzięki ;)

Opublikowano

witajcie co sadzicie o tej buni ? najbardziej mi zalezy o opini na temat przedniego zderzaka, czy w e46 byl w mpkiecie tzw siatex ? tak jak may tu na zdjeciach ?

http://otomoto.pl/bmw-330-e46-i-m-pakiet-bixenon-aso-szwajcar-C34791661.html

oraz podrzuci moze ktos temat gdzie mozna rozkodwac nasze bemki po Vinie ? gdzies widzialem a nie moge teraz znalesc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam pytanko, czy w e46 z 2001r mogły być tylko 4 poduszki powietrzne? pytam bo w ogłoszeniu ma 4poduchy a auto na fullu bez ksenonów, skóra, klimatronik, drewno itp.

Co to znaczy na fullu? :P podaj link..jak przedlift to jak najbardziej widziałem takie egzemplarze, natomiast polifta jeszcze nie, ale znając politykę bmw jest to wielce prawdopodobne :wink:

witajcie co sadzicie o tej buni ? najbardziej mi zalezy o opini na temat przedniego zderzaka, czy w e46 byl w mpkiecie tzw siatex ? tak jak may tu na zdjeciach ?

oraz podrzuci moze ktos temat gdzie mozna rozkodwac nasze bemki po Vinie ? gdzies widzialem a nie moge teraz znalesc

Długo musieli ją składać skoro przez ponad dwa lata zrobiła 13kkm :roll: liczysz na to, że przyjechała cała? siatex to wyposażenie ponad standardowe :lol:

viewtopic.php?f=44&t=182523

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Zobacz sobie ile w przykładowo w Niemczech kosztuje takie auto i wyciągnij wnioski.Podpowiem,że rozbieżność cenowa jest delikatnie mówiąc całkiem nie mała.

Opublikowano
330 i 170 KM??? Ci handlarze nawet nie wiedzą co sprzedają :) Co nie zminia faktu,że w DE nawet 320 silnik 2,2 full opcja i m pak chodzi drożej niż 5 koła euro z groszami.Dużo drożej
Opublikowano

jaki znowu siatex ?

zderzak ok, siatka troche wyblakła, mozna zmienic lub prysnąć na czarno i po problemie ;)

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
No tak mi się wydawało, ze cena wręcz nieprawdopodobna, ale chciałem się upewnić :P

A co myślicie o 318 sprzed liftu w połączeniu z lpg?

Sorki za zły dział.

Najtanszy jeżdzący polift jaki widziałem :)

Nawet byle jak przełozone angliki z niewiadomym (ale duzym) przebiegiem kosztują po 13-14 tys zł...

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano (edytowane)

jaki znowu siatex ?

zderzak ok, siatka troche wyblakła, mozna zmienic lub prysnąć na czarno i po problemie ;)

Dzieki za odpowiedzi, no wlasnie nie wiedzialem czy bylo takie cos montowane w e46 bo jak ja kupile sobie pierwszy zderzak m-pak do e36 to byl z siatka, a pozniej zmienilem na orginal i wygladaj zdecydowanie lepiej i byl bez siatki.

Nie rozumiem skad te sarkastyczne odpowiedzi? dla was to zawsze za maly budzet, jak was czytam to zawsze bedzie ze za te "piniondze" to ulep, nieprzesadzacie? 30 tysna e46 to chyba w miare godny budzet.

odnosnie przebiegu to nawet na niego nie patrze bo i tak wiem ze krecony tak jak zreszta wiekszosc aut w PL.

przed zakupem rowniesz zdecyduje sie skorzystac z pomocy naszrgo forumowego kolegi, ktory robi kompleksowa diagnosyke przed zakupem.

Edytowane przez pawcio89
Opublikowano

A gdzie szanowny kolega widzi w ogłoszeniu 30k? Ja widzę cenę za poliftową 330i w m-paku po opłatach i z zarobkiem handlarza 23k złotych. Przy tym, że to ściągnięte ze Szwajcarii, a nie Niemiec, więc koszty sprowadzenia wzrastają. Takie samochody, naprawdę bezwypadkowe i godne uwagi, w DE zaczynają się od 6k euro, więc sobie policz.

Podejście do przebiegu godne podziwu :cool2:

Opublikowano
30k to jest moja kwota na auto, ten podany z linka bardzo mi sie podoba, to ze jest tanszy, no to chyba tez dobrze? szukalem na otomoto innych benzynowych 330i poliftowych i nie zabardzo mozna przebierac, wyroznia sie jeszcze jedna http://otomoto.pl/bmw-330-e46-ci-navi-skora-bi-xenon-smg-m-pakiet-C34242438.html Dla mnie najwazniejsze zeby skrzynia, elektryka i silnik jakos sie trzymaly ;) reszte mozna wymienic, dlatego do tego zakupy napewno wezme kogos kto sie zna na diagnostyce i byc moze bede mial mniej na glowie po zakupie
Opublikowano
to ze jest tanszy, no to chyba tez dobrze?

Czyli nie oglądałeś za wielu aut w realu chyba? Nie wierz tym ogłoszeniom, W NICZYM, okazje NIE istnieją. Koledzy Ci tu zaraz wszystko wytłumaczą, ale gdybym zaczynał poszukiwania auta z tą wiedzą, to bym kilkaset kilometrów mniej przejechał za takimi 'okazjami'.

Opublikowano
Witam!

http://otomoto.pl/bmw-318-e46-skora-ideal-z-niemiec-full-opcja-C34610299.html

Oglądał ktoś może to auto?

Mam trochę drogi i nie bardzo czas na podjechanie, jeśli ktoś oglądał lub ma bliski i mógłby coś o niej powiedzieć byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam Mateusz

Jest specjalny dział do oceny konkretnych ogłoszeń: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=44. Zanim tam wrzucisz post, zapoznaj się z regulaminem działu.

30k to jest moja kwota na auto, ten podany z linka bardzo mi sie podoba, to ze jest tanszy, no to chyba tez dobrze?

Eh, ta polska mentalność. Czy naprawdę wierzysz w to, że w PL kupisz dobre auto taniej, niż takie same kosztują w DE czy CH? Serio, nie potrafię tego zrozumieć.Handlarze Wam prezenty robią, czy jak? I nie muszą zarabiać i robią to charytatywnie, a polskie państwo nie pobiera ogromnego haraczu w postaci opłat? A transport do Polski tych aut jest bezpłatny? Widzę, że liczy się tylko jak najniższa cena, nic poza tym. Wiesz, ile to auto musiałoby kosztować np. w DE, żeby handlarz ze wszystkimi swoimi kosztami, opłatami i zarobkiem mógł go wystawić za 22k? Max. 3200 euro. Zobacz na mobile.de czy autoscout.ch co kupisz za taką kwotę. Powypadkowe 330-tki drożej chodzą.

Opublikowano

Tak, obraź się, w końcu wszystkim nam tutaj o to chodzi.

Przecież każdy mówi z własnego doświadczenia jak jest. Nie oszukujmy się, wyznacznikiem poszukiwań auta zawsze jest budżet -żadna tajemnica.

Mnie klapki z oczu też opadły po jakimś czasie dopiero. Jeśli budżet jest ograniczony, to chyba lepiej zredukować oczekiwania niż kupić coś co fajnie wygląda -żeby pochwalić się kumplom, a po roku szpachla płatami zacznie odchodzić, albo silnik wypadnie przez podwozie.

Sam musiałem przestawić myślenie po obejrzeniu koło 7-8 samochodów. Ostatecznie wolę auto ze znaną historią i w dobrym stanie technicznym, które wymaga opieki estetycznej, niż cacko zlepione na potrzeby sprzedaży.

Opublikowano
Panowie, a co sądzicie o polifcie 318d? ten silnik ma pompę wtryskową czy CR? Warto go brać w ogóle pod uwagę? Spora różnica jest w spalaniu i osiągach w porównaniu do 320d? :wink:
Opublikowano
Panowie, a co sądzicie o polifcie 318d? ten silnik ma pompę wtryskową czy CR? Warto go brać w ogóle pod uwagę? Spora różnica jest w spalaniu i osiągach w porównaniu do 320d? :wink:

Jeśli dobrze pamietam do połowy 2003 roku ma pompę podobną jak 320d przedlift, a od połowy 2003 CR....

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przed 31.03.2003 - vp44, od 31.03.2003 - cr. Osiągi porównaj sobie w danych technicznych, spalanie na podobnym poziomie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

dzięki. czyli lepiej szukac z CR :)

dane techniczne oczywiście sobie przejrzałem, różnica do setki to niecałe dwie sekundy, ale liczby liczbami, a wrażenia z jazdy wrażeniami i właśnie o nie Was pytam :P

Opublikowano

318d też jest na CR ma 116km a 320d ma 150km różnica w mocy jest spalanie na korzyść 318d jakieś 1 do 1.5 l mniej

Opublikowano

to ile 318d ma palic ? 4-5litrow

bzdura

pali to tyle samo, na dodatek "nie jedzie", chyba ze ktos jest dziadkiem z kapeluszem i jezdzi 90km/h, to wystarczy

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

318d też jest na CR ma 116km a 320d ma 150km różnica w mocy jest spalanie na korzyść 318d jakieś 1 do 1.5 l mniej

Skąd ten wynik? Czyżbyś miał 318d i uważasz, że 320d pali średnio 8l? :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skąd ten wynik? Czyżbyś miał 318d i uważasz, że 320d pali średnio 8l? :mrgreen:

Ja tak uważam :D Ale póki co mam uwalony termostat no i 80% po mieście.