Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
no ba, bo po co sprzedawać taki samochód? Musiało być coś poważnego, taki samochód bez przygód zostawił bym sobie na zabytek za 20 lat. Za 40 000zł to nawet połowy zadbanej 330ci e92 bym nie kupił :mrgreen: Nie widziałem jeszcze tak zadbanej 330ci żeby wydać tyle na ile właściciele ją sobie cenią, a sztuki do zrobienia nie odważę się kupić :? .
Opublikowano
Nawet za 35tys, ciężko znaleźć ładną zadbaną 330Ci.

No chyba że nie przeszkadza ci inny kolorek ćwiartki, niespasowany błotnik, ruda gdzieniegdzie, łomot i szarpnięcia przy zmianie biegów, grzechot spod maski, falowanie obrotów, zużycie oleju, max 210 koni na hamowni itp itd, wtedy możesz szukać za 25tys.

No właśnie to miałem na myśli, pisząc o zadbanej :wink: kupić szrota za 25 tys. nie problem :mrgreen: dlatego zacząłem szukać 325 ti :wink:

Opublikowano
Co powiecie o tym egzemplarzu? Myślę o kupnie 330 Ci, ale ostatnio zastanawiam się nad kompaktem z mocnym silnikiem, z racji tego że znalezienie zadbanego 330 Ci w manualu w rozsądnej cenie graniczy z cudem :mad2:

allegro.pl/bmw-325ti-comp-220km-6sek-do100-1-taka-w-alle-i3904859201.html

Dzwoniłem do sprzedającego, sprowadzona 1,5 roku temu z Luksemburga przy przebiegu 114 tys. km, tam 1 właściciel, w Polsce również. Sprawdzałem po VIN-ie i wszystko pasuje. Podejrzewam, że cały tuning AC Schnitzer ograniczył się do wyglądu zewnętrznego, ale to i dobrze -w przypadku ewentualnych kosztów serwisowania.

Co o niej myślicie?

Na forum subaru gosciu na do sprzedania fajne 330XI. Nie znam osobiscie auta ani człowieka. ale z opisu i fotek wygląda na naprawdę dobrą sztukę. Jesli szukałbym 330i, to na pewno bym sie zastanowił się nad nim.

Dzięki za info :wink: ale niestety modele X nie wchodzą w grę :wink:

Opublikowano

Ma ktoś czas obejrzeć ze mną samochod w ODOLANOWIE (Ok. Ostrowa WLKP) w sobotę lub niedzielę???

Zależy mi na diagnozie komputerowej:)

Opublikowano (edytowane)

Za kilka miesięcy będę zmieniał samochód i powoli zaczynam się rozglądać. Od samego początku chciałem BMW i póki co wybór padł na E46 Coupe/sedan. Obecnie posiadam Peugeota 1007 1.4HDI 75KM. Spalanie to około 9l ze względu na dość dużą masę samochodu. Nadeszła chwila, aby przerzucić się na samochód dla faceta. Chciałbym, aby koszty paliwa w e46 nie przekraczały obecznych w 1007 i dlatego kieruje do was pytanie - jaki silnik? Jak już wspomniałem wyżej mam dosyć jazdy 75 konnym czołgiem i chciałbym wreszcie móc wyprzedzić TIR'a w mniej niż 10 sekund. Najbardziej zaintrygował mnie 328Ci , ale oczywiście z instalacją gazową. Jak się mają instalacje LPG do silników e46? Z góry dzięki za pomoc.

@Down

Ok, o to mi chodziło, ale pisząc, że zrobię te 100-200 tyś masz na myśli, że zrobię tyle nim silnik padnie?

Edytowane przez lunevil
Opublikowano
Jeżeli kupisz auto w dobrym stanie z zadbanym silnikiem i założysz do niego porządną sekwencję naprawdę na tym nie oszczędzając, to spokojnie zrobisz na gazie 100-200 tkm. Silniki tego typoszeregu w BMW dobrze znoszą gaz i nie sprawiają większych problemów.
Opublikowano
Osobiście wolę samochody z ori silnikami- bez zmian, dlatego wybiorę diesla w 2,0. Zobacz sobie u wujka google jakie spalanie mają e46- on wszystko wie :D
Opublikowano
Za kilka miesięcy będę zmieniał samochód i powoli zaczynam się rozglądać. Od samego początku chciałem BMW i póki co wybór padł na E46 Coupe/sedan. Obecnie posiadam Peugeota 1007 1.4HDI 75KM. Spalanie to około 9l ze względu na dość dużą masę samochodu. Nadeszła chwila, aby przerzucić się na samochód dla faceta. Chciałbym, aby koszty paliwa w e46 nie przekraczały obecznych w 1007 i dlatego kieruje do was pytanie - jaki silnik? Jak już wspomniałem wyżej mam dosyć jazdy 75 konnym czołgiem i chciałbym wreszcie móc wyprzedzić TIR'a w mniej niż 10 sekund. Najbardziej zaintrygował mnie 328Ci , ale oczywiście z instalacją gazową. Jak się mają instalacje LPG do silników e46? Z góry dzięki za pomoc.

@Down

Ok, o to mi chodziło, ale pisząc, że zrobię te 100-200 tyś masz na myśli, że zrobię tyle nim silnik padnie?

u mnie 320Ci (czyli 2.2 170km - M54B22) - spalanie po mieście 10l

trasa warszawa-katowice - praktycznie cały czas powyżej 140km/h, sporo razy po 190km/h - około 8.5 litra

trasa bydgoszcz-warszawa - między 7.5 a 8l - 80-120km/h

jedyny minus to olejożerny silnik M54. Jak będziesz kupować to zwróć na to szczególną uwagę..

Opublikowano

jak za małe to przytrzymaj STRG i PLUS na numerycznej

żeby wrócić do małego zrób to samo z MINUSEM

http://imageshack.com/a/img837/3985/vmm6.jpg

Opublikowano

Nie sugeruj się stwierdzeniami "u mnie pali x", wartość merytoryczna żadna.Zbyt wiele zmiennych.Jakie miasto-jaki ruch-ile świateł-pora dnia-pora roku-styl jazdy-stan auta-ciśnienie w oponach itd.Mogę Tobie powiedzieć - jednocześnie odnosząc się do postu wyżej-

w moim mieście{ Poznań} i to niezależnie od pory dnia zapomnij by 170 konne BMW paliło 10 litrów.Chyba że na parkingu przed marketem jeżdżąc sobie dookoła.

Opublikowano

do tego jest bardzo duża sklonność do zaniżania spalania w wypowiedziach :P Zgodze sie że 2l diesel spali 5l w trasie spokojnej, ale benzyna w miescie 2.2 spali lepiej jak 10 :D sporo lepiej :D

No chyba że ktoś bierze sobie auto co ma 170 koni i 6 garnków i jezdzi tylko do 2tys obrotów ale to jaki wtedy jest sens takiej jazdy ? to wolałbym seicento i jechać do odcięcia na każdym biegu :) emocje większe a w portfelu też wiecej :D

szukam
Opublikowano

Możesz porównać jaka jest różnica w spalaniu między e46 320i oraz e46 320i. Różnica w spalaniu rzędu 0,3 litra w mieście i 0,1 litra na trasie - nie ma w ogóle o czym mówić. Chyba że chcesz taniej ubezpieczenie OC, wtedy bierz 320i.

Na stronce możesz też poszukać wartości spalania dla innych modeli e46, na przykład diesli.

Opublikowano (edytowane)

Z tego co widzę, to różnica między gazem a dieslem moim zdaniem nie jest na tyle rażąca, żeby pakować się w całą zabawę z instalacją i dodatkowe koszty. Pozatym z tego co mi wiadomo to silniki diesla są bardziej długowieczne niż benzyniaki. Nasuwa mi się kolejne pytanie. Różnica w spalaniu mniędzy 320d a 330d na papierze jest znikoma, czy mógłby ktoś podług swoich doświadczeń opisać, jak to jest naprawdę? I druga sprawa, czy dużo więcej się płaci za OC (auto będzie na ojca) w 330 niż 320. Nie mam pojęcia jakie ma zniżki, ale stosunek pomiędzy tymi 2 wersjami silnika w ubezpieczeniu zapewne jest taki sam. Przepraszam za lawinę pytań, ale to będzie mój pierwszy samochód który sobie kupię i chciałbym mieć dobre informacje od obeznanych ludzi.

@Down

Będę go potrzebował na dwie dłuższe trasy miesięcznie ~300km jedna, a takto jazda po mieście - Włocławek i Gdańsk (student). Chodzi mi głównie o jak najmniejsze koszty paliwa i eksploatacji, a zależy mi bardzo na BMW. Domyślam się że wiele innych marek posiada bardziej oszczędne samochody, pasujące do moich wymagań, ale bawarka to bawarka...

Edytowane przez lunevil
Opublikowano
Czy Twoimi głównymi podróżami będą długie trasy?.Czy chcesz diesla bo lubisz Nm ?.Jeśli to głównie miasto , zakup diesla mija się z celem i rozumem.Jeśli Twoje roczne przebiegi są na poziomie ok. 10tys. to i gaz i diesel mija się z celem. Tym bardziej iż diesel wieloletni zawsze będzie obarczony problemami- zawsze.
Opublikowano
i zasadnicze pytanie ile masz kasy na auto? Zadbane 330d są droogie w kupnie i drogie w naprawach. Wolałbym kupić (o ile już bym musiał Diesla) to 320d 150KM i zrobić program na te +/- 180KM
Opublikowano (edytowane)
Z poważaniem dla zdania Kolegi EDONEIL - kup benzynę.Ten przebieg nie daje żadnych przesłanek do diesla czy gazu.Zbyt wiele problemów w stosunku do miernych zysków. Edytowane przez mopsisko