Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witaj. Zrób CTRL+C i CTRL+V swojego posta w tym miejscu: http://bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=44 bo tam jest właśnie dział forum w którym wkleja się linki do ogłoszeń i VIN a następnie prosi o ocenę. Ten wątek służy bardziej ogólnym odpowiedziom na temat kupna E46. Co do wyposażenia, zapewniam Cię że to nie jest "wypas", ASC to nie ESP tylko odpowiednik ASR, DSC to odpowiednik ESP.
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
  • Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ok dzięki za radę;] odnośnie wyposarzenia to wiem że bieda tylko bardziej chodziło mi o róznice w vin a tym co jest podaje komis. To że sobie ją odpuszczam to już oczywiste;]
Opublikowano
Czyli 320i może palić nawet 13l/100km w mieście? :(

Nawet 13 litrów? 13 to pali przy spokojnej jezdzie w cieple dni.

W zimę spalanie rosnie do 14 , a nawet więcej litrów.

Jesli jezdzisz trochę dynamiczniej, to spalanie 14-15 litrów będzie średnie.

Jezdzilem takim autem 5 lat , wiec co nieco wiem o nich...

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
a e 46 330 ci pewnie z 15 minimum?

Słyszałem,że przed liftem silniki miały jakieś wady to prawda?

330Ci przed liftem i po lifcie ma ten sam silnik. Akurat on nie pali dużo więcej niz 320i przedliftowy. W 13 litrach w miescie sie zmiescisz.

Pewne partie silników 330i miały uszczelniacze zaworowe z innych materiałów i w zwiazku z tym potrafią brac nieco oleju. Trudno to uznac za wadę. Zresztą wg mnie (i nie tylko) ten silnik M54 jest najlepszym silnikiem benzynowym BMW z ostatnich 20 lat.

Zresztą ten sam silnik montowano w e60 do 2005 roku...

Opublikowano
Witam, mógłby mi ktoś orientacyjnie powiedzieć jaka jest obecnie wartość bmw e46 318i (143KM), sedan w benzynie. Rozglądam się za takim egzemplarzem, ale rozpiętość cenowa jest ogromna i nawet nie wiadomo do kogo warto byłoby jechać. Nie zależy mi na super wyposażeniu i magicznym przebiegu :D autem zrobię rocznie 5 - 10 (max) tyś.
Opublikowano
Witam, mógłby mi ktoś orientacyjnie powiedzieć jaka jest obecnie wartość bmw e46 318i (143KM), sedan w benzynie. Rozglądam się za takim egzemplarzem, ale rozpiętość cenowa jest ogromna i nawet nie wiadomo do kogo warto byłoby jechać. Nie zależy mi na super wyposażeniu i magicznym przebiegu :D autem zrobię rocznie 5 - 10 (max) tyś.

dużo zalezy od stanu i przebiegu, oraz wyposażenia... czy golas czy pelny M-pakiet

Ogólnie rozpietosc od 15 do 30 tys zł. Ok. 20 tys zł kupisz już cos przyzwoitego.

Ostatnio forumowicz 320SI miał takiego 318, bardzo ładnego, na sprzedaz...nie pamiętam jednak ceny

Opublikowano

Auto najpewniej miało przygodę z przodu - kratki w zderzaku od benzyny, brak naklejek na pasie przednim...

poza tym zdjęcia mocno przekłamane w programie graficznym.

Opublikowano
Moze ktos napisac jakie jest spalanie w miescie w 330d 204 km 2005r. w manualu ? Bo w te dane na necie nie wiem czy wierzyc.

http://allegro.pl/sedan-e46-330d-204ps-navi-pl-bez-alu18-xenon-chrom-i3435981347.html

Konkretnie to mnie zainteresowalo.

i przebieg dziwnie przed 200 tyś :)

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Co myślicie o 320d przed i po lifcie? I jak 320i i 318i tolerują gaz?

jeśli koniecznie chcesz 320d czy po czy przed liftem to koniecznie z pewnej ręki z całą historią wymian części itp ... nie kupuj takiej w której nikt nigdy nic nie ruszał bo szybko przyjdzie na to czas ....najlepiej szukaj kogoś z forum ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Heh smieszne rzeczy piszesz bo nigdy w miescie nie spalila mi wiecej niz 12. Nawet w zime. A uwierz ze nie jezdze jak "emeryt".

Opublikowano

Heh smieszne rzeczy piszesz bo nigdy w miescie nie spalila mi wiecej niz 12. Nawet w zime. A uwierz ze nie jezdze jak "emeryt".

To zalezy od miasta. I ile jezdzisz. W ostrą zimę auto spalało mi 14-14,5 litra. Mozesz wierzyc lub nie.

Pewnie zalezy tez od wielu innych czynników - czy auto stoi w garazu czy pod chmurką itp.

Jak byłą spora zima w tym roku, to po odpaleniu auta 3-4 minuty skrobałem szyby, czysciłem snieg, potem przez pół Warszawy jechałem 30-40 km/h. Tak sie jezdzi po Wawie, po sporych opadach sniegu. Co z tego ze ja móglbym lub chcialbym szybciej, skoro wszystkie auta tak jadą. i jechałem tak do pracy 7km.

W takich warunkach spalanie na poziomie 14 litrów uwazam za calkiem dobre.

W tych samych warunkach mały compact z silnikiem 1.6 palił mi ok. 11 litrów, nie raz wiecej.

Wiec pewnie masz inne miasto i inne pojęcie zimy.

12 litrów to mi paliło BMW przy spokojnej jezdzie w lato. Wg danych fabrycznych w miescie pali 13,4 litra na 100 km.

Jesli przy ostrej jezdzie udaje CI sie ograniczyc w 12 litrach na 100, to tylko pogratulować dobrego auta.

Aha, warto wziaść jeszcze pod uwagę, ze komp pokładowy zazwyczaj zaniża spalanie o jakies pół litra-litr w porównaniu do rzeczywistego...

Opublikowano

Wkoncu jakas sensowna wypowiedz !

Brat ma 2.8 i zima po miescie wciaga 14-15l

Lato na klimie w granicach 13l tyle ze moje miasto to przy warszawskich korkach autostrada...

W trasie min 7, normalnie jadac 8l

3litry spala to samo.

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Witam!

Co do spalania 320i - 170KM. Samochód mam od 20 czerwca - więc krótko. Po pierwszym zalaniu do pełna, spaleniu prawie całego paliwa w baku i znów zalaniu do pełna wynik jest następujący. Samochodem przejechałem 490km - a wlałem po tych kilometrach do baku 53,93 litry paliwa. Samochód spalił mi 11,01 litrów na 100 km. Jazda z mej strony normalna 90% po mieście. Teraz na dniach będę tankował znowu. Z tego co obserwuje już mam na liczniku zrobione 497km a w baku zostało jakieś 14-16 litrów paliwa. Zimą na pewno spalanie będzie większe - pewnie około 2 litry więcej.

pozdrawiam

Szukaj jej tutaj, bo była omawiana:

viewforum.php?f=44

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Niestety ale nie mam do niej VIN, a administrator zablokowal moj temat. Moze pamietasz ktory to byl topic, albo macie jakies informacje o tym samochodzie?
Opublikowano
Nie pisze o spalaniu z kompa bo on pokazuje w caly swiat. No ale wierze ze tyle ci spala. Byl gdzies watek o spalaniu 320, 323 itd. i raczej koledzy mieli podobne wyniki do mojego.
Opublikowano

Witam,

chciałbym kupić E46 328i, ze skrzynia automatyczną. Czy ktoś z szanownych forumowiczów słyszał o takiej? Wersja nadwozia raczej bez znaczenia. Najchętniej w kolorze czarnym. Na co zwrócić uwagę przy kupnie takowej? Jakie są najczęstsze usterki? Z GAZem czy bez? Jak ocenić stan techniczny skrzyni biegów?

Pozdrawiam serdecznie. :wink:

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich pasjonatów E46 :)

Chciałbym dołączyć do Waszego grona i od kilku dni intensywnie szukam E46 w wersji coupe...

Jakiś czas temu trafiłem na te ogłoszenie:

http://otomoto.pl/bmw-320-e46-2xvanos-skora-C29973085.html

Czy doświadczeni koledzy mogliby podpowiedzieć mi czy warto się fatygować po te auto? Cena trochę kusi (fakt auto do rej. w PL), przebieg odstrasza...ale na co mniej więcej zwrócić uwagę żeby nie kupić przysłowiowego "chłamu"?

A może ktoś z okolicy w/w ogłoszenia mógłby w wolnej chwili obejrzeć auto i wydać opinię? (choć to niekonieczne)

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam