Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiesz co, szczerze to niespecjalnie interesuje mnie co o mnie myslisz.

Palowales sie ze sprzedaza auta bardzo dlugo bo i dlugo je na allegro widzialem a teraz chyba chcesz cos sobie udowodnic.

Nie wiem co mi po twoim VINie bo wydanie historii serwisowej auta z Niemiec jest odplatne. Chyba to wiesz, skoro ja uzyskiwales.

Mozesz byc pewny, czego chcesz, ale egzemplarze, o ktorych pisze byly wziete dwa z podworka od Niemca, jeden od Turka (ma na blacie jak twoj a w kompie 500tkm) a trzeci to tylko mam kluczyk, dde, ews i w tym ostatnim jest przebieg troche ponad 450tkm.

Powiem Ci wiecej, masz 3 klucze i widac, ze kazdy praktycznie uzywany, jeden mniej, drugi bardziej. Kolegi pewne E46, kupione od znajomego z firmy jego ojca (z Niemiec), ma 220tkm, 3 klucze, uzywany jeden i wyglada idealnie, Praktycznie nie wytarty. Samochod ma od 5 lat i zrobil 120tkm sam po miescie glownie.

Ja Cie nie oczerniam, tylko odpowiadam na kolegi pytanie, czy warto to auto kupic, a takowe pytanie zadal. Rozumiem, ze Cie to boli bo najwidoczniej ten samochod to przedluzenie twojej meskosci.

Z wysposazenia musze przyznac podobaly mi sie fotele, dosc unikatowe - to tak w ramach chwili szczerosci.

PS: Moj samochod jest idealnie prosty, dopiero co zrobilem geometrie, nie ma tez ani nowej kierownicy ani galki i masz racje, dobrze mi sie nim jezdzi. Nie znamy sie wiec wez sobie na wstrzymanie.

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wiesz co, szczerze to niespecjalnie interesuje mnie co o mnie myslisz.

Palowales sie ze sprzedaza auta bardzo dlugo bo i dlugo je na allegro widzialem a teraz chyba chcesz cos sobie udowodnic.

Tak, pałowałem się jak to nazwałeś ze sprzedażą całe 2,5 tygodnia w tym 2 tygodnie z ceną zaporową 24k zł dla sprawdzenia, a z ceną 21k zł całe 4 dni. Masz rację to całe wieki. Życzę Ci żebyś swoje cacka sprzedawał w takim tempie.

Opublikowano

A ja Ci życzę, żebyś kiedyś nabrał trochę rozumu.

Chwilowo możesz wylać kubeł zimnej wody na głowę.

Nawiasem - mój poprzedni samochód poszedł w dzień wystawienia go.

Po sprawdzeniu w ASO, bo klient sobie życzył.

Opublikowano
A ja Ci życzę, żebyś kiedyś nabrał trochę rozumu.

Chwilowo możesz wylać kubeł zimnej wody na głowę.

Nawiasem - mój poprzedni samochód poszedł w dzień wystawienia go.

Po sprawdzeniu w ASO, bo klient sobie życzył.

Tobie nawet kubeł zimnej wody nie pomoże. Po prostu taki typ tak ma. Nie martw się są ludzie poza tobą którzy nie potrafią korzystać z mózgu. Ale z mojej strony to już tyle. Więcej nie zamierzam się zniżać do Twojego poziomu.

PS. Samochód sprzedałem wczoraj po wizycie w ASO na Ostrobramskiej - Auto Fus.

Opublikowano

http://otomoto.pl/bmw-330-mega-ladna-xenon-szyber-C29755032.html

Mam takie pytanie do was, nie bijcie proszę :D Wchodzę dopiero w świat BMW, czytam, douczam się, no i oczywiście planuję zakup mojego pierwszego BMW, a że do tej pory miałem Hondy, to moja wiedza na temat tej marki jest taka sobie, jeśli nie żadna. Auto z powyższego linku, muszę przyznać że bardzo mi sie podoba, no ale wyglądem się nie jeździ, w co bym sie wpakował kupując takie coś ? Wiem że rejestracja to jakieś ok. 2 tyś. czy coś jeszcze tutaj dojdzie ? Ile pali taki silnik ? W Hondzie po zakupie zalecana wymiana rozrządu, pompy wody, tutaj też ? Ile może kosztować przygotowanie do jazdy zakładając że wszystko inne jest ok ? Co najczęściej boli te modele ? Jeśli napisałem coś głupiego to przepraszam :)

Opublikowano

A nie boki, bo blotniki przednie. Swiatla tez chyba nie oryginalne.

Raczej caly przod zrobiony. Jak dobrze zrobiony to bym sie nie czepial. Kolor srednio dobrany.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej była już omawiana, tylko w odpowiednim do tego dziale..z taką kierą zapewne z fabryki nie wyszła :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Raczej była już omawiana, tylko w odpowiednim do tego dziale..z taką kierą zapewne z fabryki nie wyszła :roll:

dlaczego nie pasuje kiera? to chyba typowa kiera w e46 przed liftem? Mialem w kazdym razie identyczną w swojej e46.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ok, tylko poprostu nie pasuje mi do 330i, ale mogła taka być.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Cześć

Posiadełem E36 1.8is Coupe z 1993r. Ogólnie byłem zadowolony, szczególnie z silnika (niezawodny). Zapas mocy wystarczał. Nie jestem z tych co napierdzielą po pedałach jak wirtuoz na pianinie :) .

Ogólnie czas nabyć coś nowszego co ucieszy oko.

Nie interesują mnie zbyt mocne silniki bo mi takowe nie potrzebne, ma być trwały. Wszelakie diesle odpadają. Ogólnie kasta może być coupe i sedan (pozostałe odpadają).

Ta fura (coś tania) http://otomoto.pl/bmw-318-skora-klimatronic-alu-18cali-C29976119.html akurat stoi w mojej mieścinie, jednak zanim pojadę oglądać, chciałbym abyście rzucili okiem.

Niedaleko mam jeszcze takie:

http://allegro.pl/bmw-e46-328-i3406287026.html

Jakiś taki "wyświechtany" i znikoma ilość informacji.

Nie jestem napalony, mam czas na zakup.

Samochodem jeżdżę do pracy (2x4km), zakupy i wypad za miasto. Także ... opony kupuję raz na 5 lat :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ta 328 to widać, że już jest bardzo zmęczona, ale jak napisał Pan sprzedawca stan bardzo dobry :wink: widać po zużyciu wnętrza, że swoje już przejechała..no i ciekawy ten full wypas, bez skóry :mad2:

318 wygląda lepiej tylko przydałby się vin i zdjęcie pod maską, info skąd sprowadzony i jakieś potwierdzenie przebiegu :roll: nieciekawie wyglądają białe kierunki z przodu jak reszta jest pomarańczowa, ale to detal :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Witam, oglądałem wczoraj 318i touring po lifcie (silnik N42). Auto ogólnie jest ok, obawiam się jednak ewentualnych problemów z tym silnikiem... Teraz chodzi dobrze, słychać tylko jak charakterystycznie pracują wtryski i valvetronic. Zależało mi na zakupie benzyniaka ale po przeczytaniu opinii na temat N42 mam mieszane odczucia. Proszę o poradę, kupować czy odpuścić sobie? :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hehe przejrzyj dwie ostatnie strony działu o e46, problemów z tym silnikiem ostatnio jest więcej niż z 320d :P przeczytaj je i wyciągnij wnioski :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Witam

Chciałbym kupić E46 320i bądź 323i (2,5l) w benzynie tak do 17tys. Można za tyle już jakaś dobrą kupić? Z tego co słyszałem to różnica pomiędzy tymi dwoma w spalaniu jest niewielka więc lepiej się pokusić o 2,5l.

Na co zwracać uwagę przy zakupie tego modelu silnika co w nim jest awaryjne? I chciałbym się zapytać o silniki 2,3 litra, w czym się one różnią od tych 2 i 2,5 litrowych? pozdrawiam

Opublikowano

nie ma silnika 2.3. BMW już od dawna nie odzwierciedla pojemności silnika numerkiem. Bardziej numerki oznaczają moc. Im wyższe numerki tym wieksza moc.

przedliftem masz 2.0 6 garów 150 koni czyli 320i, potem masz 323i czyli 2.5l 6 garów 170 koni.

Po lifcie masz 320i silnik 2.2 170 koni, albo 325i silnik 2.5 ponad 190 koni.

no taka opinia że wieksze palą tyle samo co ten mniejszy. Kwestia pewnie ubezpieczenia tylko bo za 2.5 wiecej zapłacisz. O silnikach poczytasz na forum.

szukam
Opublikowano

Witam to jest mój pierwszy post na tym forum,nigdy nie miałem doczynienia z BMW ale coś mnie ciągnie do tego modelu a mianowicie E46

Wczoraj oglądałem Coupe z 2000 roku 328 wygląda ładnie jedynie to rdza na przednim błotniku i coś się pokazuje na tylnim.

Przebieg to niby 235 000 km powiecie mi na co zwracać przy dogłębnym oglądaniu i testowaniu tego modelu? Czy te silniki są jakieś wadliwe?

Przy odpaleniu na zimnym silniku było troche słychać jak by szum później wszystko ucichło silnik pracował ładnie bez wachań obrotów(pewnie jeszcze na ssaniu)

Sprawdzałem korek od wlewu oleju wyglądfał na wporządku płyn chłodniczy też wyglądał na czysty...może coś doradzicie dziękuję :D

Opublikowano
Ok, tylko poprostu nie pasuje mi do 330i, ale mogła taka być.

No tak, lepiej jakby byla sportowa-mulifunkcja.

Ale widac ze ten egzemplarz jest biednie wyposazony, a jak na tak wielki silnik to nawet bardzo biednie. Takie prawo pierwszego posiadacza. :) Wolał większy silnik , a mniej bajerów.

Opublikowano

Witam Panowie - trochę może z innej beczki pytanko.

W swej e46 pod tylną kanapą mam taką wykładzinę gumową - wiece może co to za wykładzina ? - gdzie coś takiego można kupić ?

pozdrawiam Marcin

Chciałbym kupić E46 320i bądź 323i (2,5l) w benzynie tak do 17tys. Można za tyle już jakaś dobrą kupić? Z tego co słyszałem to różnica pomiędzy tymi dwoma w spalaniu jest niewielka więc lepiej się pokusić o 2,5l.

Na co zwracać uwagę przy zakupie tego modelu silnika co w nim jest awaryjne? I chciałbym się zapytać o silniki 2,3 litra, w czym się one różnią od tych 2 i 2,5 litrowych? pozdrawiam

Dużo lepiej kupic wersje 323i, ten samochód jedzie naprawdę DUŻO szybciej niż 320i, paląc tyle samo. Do 17 tys zł kupisz spokojnie. Ja swoją 323i w bdb stanie sprzedałem za 13 tys zł.

Opublikowano
Cześć

Niedaleko mam jeszcze takie:

http://allegro.pl/bmw-e46-328-i3406287026.html

Jakiś taki "wyświechtany" i znikoma ilość informacji.

Nie jestem napalony, mam czas na zakup.

Te auto odpuść zdecydowanie. Słabo wygląda, opis kiepski. Nie może być 328i z 2001 roku, skoro przestali ten model robić w połowie 2000 roku!!! Ewidentne krętactwo!!!

Opublikowano

Już jakiś czas noszę się z zamiarem kupna trójki

Obecnie jeżdżę toyotą auris 1.4 d4d ale jednak pomijając brak mocy i przyśpieszenia to nawet z wyglądu jest to raczej samochód dla starego dziadka dojeżdżającego do kościoła.

Ale wracając do tematu, czy w cenie do 30tyś da się kupić zadbany egzemplarz najlepiej rocznik 2003 - 2004 , niestety ceny z allegro wypaczają światopogląd ;)

Rocznie robię około 25 tysięcy kilometrów, czyli Warszawa + czasem trasy. Co lepiej wybrać diesla czy benzynę, jak sprawa przedstawia się od strony kosztów zakupu, eksploatacji oraz łatwości w znalezieniu ładnego egzemplarza ? Jeśli benzyna to dodatkowo chciałbym zamontować jakąś dobrą instalację LPG :p

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale wracając do tematu, czy w cenie do 30tyś da się kupić zadbany egzemplarz najlepiej rocznik 2003 - 2004 , niestety ceny z allegro wypaczają światopogląd ;)

Wszystko zależy od silnika i wyposażenia.