Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Racja, ja nie mowie ze nie zdazaja sie takie przypadki z malymi przebiegami, owszem zdazaja sie ale w Polsce raczej nikt nie kupuje BMW zeby nią tylko jezdzic do kosciola albo do lekarza wiec w to ciezko uwierzyć.
  • Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Fajne fajne ale ta kierownica ;( czy da sie coś z nią zrobic zamontowac inną czy cos ? :D

Kierownica, jak kierownica.

Ja zapytałbym raczej, co się stało z kierownicą powietrza. Bo jakby jej z lekka brakowało.

A kierownica Powietrza jest tylko wystarczy zalozyc :wink:

Opublikowano
No dobrze a teraz takie pytanie. Jezeli bym trafił powiedzmy na taki troszke zajechany egzemplarz co mozna odrazu wymienic ? na co zwracac dokładną uwage przy kupnie bo wiadomo w srodek mu nie zajrze.
Opublikowano
Oleje , filtry , rozrząd , akumulator czy nowy albo ile ma lat bo w tych czasach to aku na 4 lata i szmelc :P no i co jeszcze na co zwracac uwage ? gdzie taki sprzedawca moze ukryc wade w takim samochodzie ?
Opublikowano
Powiem tak : nie sugeruj się tym że auto ma przebieg 170tys albo 150tys, bo ten temat już był wałkowany nie raz tutaj. Ma albo drugie tyle albo przynajmniej o 70tysi był kręcony. Co do książki serwisowej, wszystkich pieczątek które tam są powklepywane, zaznaczone co było wymieniane itd to też może być ściema, to nie jest problem zrobić coś takiego na 'lewo'. I właśnie tacy są polacy - zobaczą przebieg 170tys i już podjarani że super fura a tak na prawdę może mieć 250. Tyle ode mnie pozdrawiam

Nom ja np moge zrobić każda pieczątke jakby ktoś chciał

a jestem z Warszawy

swoją drogą ciekawy masz nik.

piwko+ bmw to dobre połączenie

Chciałbym coś pomóc ale koledzy już dużo napisali

a co do e 46 to części nie są takie dorgie a używanych też jest sporo.nie nakłaniam do Tego ale zawsze będzie taniej.

Opublikowano
hehehe :) Może i troche dziwnie sie wydaje dla was 18 latek + bmka ale naprawde niejestem taki jak inni. Chce auto do porządnej jazdy ;)
Opublikowano
Widzę że temat się rozkręcił i oto chodziło.

Nie wiem, czy moderator podzieli ten entuzjazm, skoro na samej górze działu jest dokładnie taki sam wątek, na 75 stron. A tam wszystkie odpowiedzi, tylko chcieć czytać...

Opublikowano
hehehe :) Może i troche dziwnie sie wydaje dla was 18 latek + bmka ale naprawde niejestem taki jak inni. Chce auto do porządnej jazdy ;)

Gościu rozumię Cie w 100 % i już Ci wyjaśniam

Mam 25 lat Pierwszym moim autem był VW passat 1.9 TDi 130 km Było to auto rodziców ale oczywiście ja jeździłem nim długo przed zrobieniem prawka. Na początku było to auto wspólne ale rodzice chcieli mi je odsprzedać za smieszną cene tzn miałem je odpracować u nich no i odpracowywałem...

Dodam że auta nie mogłem sprzedać. a w tamtych czasach za ok 35-40 tys bym zajebistą e 36 kupił może e46

Na nic prośby żeby dali mi chociaz 10k to kupie e 36 lub coś podobnego.

W Międzyczasie bez ich zgody zchipowałem passat na 168 km i jeździłem jak wariat.

Potem bylo marzenia o e 46 ale passat dość słabo się sprzedawał więc postanowiłem że nim jeszcze pojeżdzę

z 4 miechy temu sprzedałem passata i zaczołem się rozglądać za e 60 ale z budżetem do 45 tys było trochę słabo coś fajnego ogarnąć i postanowiłem odkupić od rodziców w miarę przystępnej cenie hondę cr-v(z zamiarem odsprzedania po roku) ale po dwóch tygodniach mi ukradli i pora na e60.

Można powiedzieć ze BMW cały czas za mną chodzi...

I pora Mieć auto w którym będę się czuł za***biście

Opublikowano
każde BMW na rozrząd na łańcuchu-tego się nie wymienia zasadniczo.Auto to polecam sprowadzić z Niemiec,natomiast oferty polskich handlarzy omijamy szeeerokim łukiem:.Najlepszym rozwiązaniem będzie benzyna,chociaż to jeszcze zależy ile km rocznie to auto będzie robić.Jesteś młody,więc 318i w zupełności Tobie wystarczy-mam to auto i nie podzielam opinii niektórych,że te autka nie jeżdżą a się toczą-moja bynajmniej daje póki co rade:)
Opublikowano (edytowane)

Oczywiscie ze nie kazde jest na lancuchu ale zdecydowana wiekszosc

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez puzonn

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
BMW jak obliczyłem by robiła 7-9 tyś rocznie to jest maximum , albo i mniej zalezy co bede robił ;). Do miasta i szkoły mam 10 km. Ale tak jak pisałem miasto odwiedzałbym autem rodziców ( dopuki bede z nimi mieszkał ). A i jeszcze jedno pytanko jak sprawdzic czy auto 100 % nie było malowane. Bo mój tato miał smieszną sytuacje gdy kupywał z kumplem Passata B5. Wszystko pieknie ładnie silnik igła 170 tys realnego jak mówił prywatny sprzedaca , no i kupili go a wieczorem przy piwku gdy cien padał dokładnie na tył okazało sie ze cały tył i cały bok był malowany inny odcien ;) Wiec tez chciałbym temu zapobiec czy moze kupic jakis miernik albo wypozyczyc od kogos ? da sie cos takiego zdzialac czy poprostu odwiedzic stacje diagnostyczną , wrzucic na rolki i sprawdzic jak chodzi ten samochód ?
Opublikowano
ma 118 koni i jasne,że nie rwie asfaltu,ale do normalnej jazdy zupełnie wystarczy-gwarantuje Ci,że stała prędkość 200 km/h na autostradzie to dla tego auta żadne wyzwanie:)Przyspieszenie też ok,choć bez szału-wiadomo.Do czego zmierzam?Wydaje mi się,że tak młody kierowca powinien sobie raczej póki co odpuścić naprawdę mocne tylnionapędówki z mocnymi silnikami...jak chce BMW to może coś ciut słabszego na początek,żeby mógł nabrać doświadczenia.Co do rozrządu to wszystkie e46 na pewno mają na łańcuchu z tego co wiem..które BMW nie mają na łańcuchu tego nie wiem:)A co do samego zakupu-najlepiej jechać z jakimś znającym temat mechanikiem,który podepnie się pod komputer,obejrzy auto,zmierzy czujnikiem lakieru.Dla pewności można dodatkowo zainwestować i sprawdzić auto w jakimś dobrym warsztacie bądź ASO-z tymże,trzeba się na taką wizytę odpowiednio wcześnie umówić.
Opublikowano

Rodzice mają za dużo pieniążków? tak ? :| Odpuść sobie na razie, uwierz to BMW nie jest dla Ciebie.

Pozdrawiam

Opublikowano

@Ufma98

Dlaczego tak sądzisz zebym sb odpuscił ? czy te auto nie jest dla młodego kierowcy ? co to za róznica czy to Audi czy BMW ? tak jedna róznica ze Bawarski samochód jest nie do zdarcia a własnie Audi po roku żre rdza i siadaja wszystkie podzespoły. Niby tak sie mówi ze BMW - bedziesz miał wydatki ale porównując jakośc samochodów tych roczników to najdłuzej bezawaryjnym samochodem jest BMW i Mercedes. Te Auta jakos tak sie wybiły. Tak wiem niemam zadnego doswiadczenia bo latam aby Vectrą B ale rozmawiajac z kumplami którzy maja nowe passaty itd niechwalą za specjalnie sb ich a to zawieszenia siadają a to pompy w dislach itd.

Troche przemyslalem i macie racje 318i to jest maxymalny motor dla mnie. Być moze z wiekiem czasu zmienie sb na szybssze auto ale najpierw trzeba oswoic sie z tylnym napedem troche to bedzie szok dla mnie bo samochod ciagnacy na przód lepiej sie trzyma jezdni i w zime i w lato. Nieraz mozna zostac obroconym.

A jesli chodzi o ten miernik to warto w cos takiego inwestowac kase kupic aby sprawdzic ?

Opublikowano

możesz od kogoś pożyczyć taki miernik

Koszt to od 200 do 400PLN już wolna Twoja wola

a co do blach to w AUDI miało bardzo dobre blachy w tych starszych modelach a z nowszymi to nie wiem ale pewnie porównywalnie do bmw

1.8 to jest przecież bardzo wolne auto...co najwyzej na śniegu postawisz bokiem

Jeśli masz żałować i Ci się podoba to kupuj

Opublikowano
Mojej dziewczyny rodzice mieli Audi 1.8 z 1999 roku i po 2 zimach dziury 5 cm ;) całe nadkole poszło i teraz was zaskocze Samochód z Niemiec :) przebieg 150 tyś.